Інгредієнти: Спеції та Приправи
Кальцоне (Calzone) – традиційна страва італійської кухні. Кальцоне є закритою піцою, сформованою у вигляді півмісяця. Назва кальцоне перекладається з італійської як «штани» або «панчохи».
Неаполітанська піца (Pizza napoletana) – традиційна страва італійської кухні. Спочатку піца з’явилася в іншому італійському місті – Гаета, саме звідти походять перші документальні
Біскотті (Biscotti) – традиційна страва італійської кухні. Біскотті або біскотто (в однині) являють собою дуже сухе печиво, яке випікається двічі. Саме слово Biscotto, що використовується
Зіті (Ziti) – традиційна страва італійської кухні. Зіті є формованою пастуою у вигляді невеликих трубочок. Зіті часто порівнюють з пенне, але у зіті кінці зазвичай зрізані по прямій...
Кростата із конфітюром (Crostata alla confettura) – традиційний десерт італійської кухні. Кростата з конфітюром є відкритим пирігом з джемом. Це класика італійського десерту.
Паста з гарбузовим пюре (Pasta con zucca cremosa) – традиційна італійська страва. Це чудовий вегетаріанський рецепт приготування пасти. Він не тільки простий у приготуванні, але й дуже смачний.
Різотто з креветками (Risotto ai gamberetti) – один із численних варіантів приготування всіма відомої італійської страви з рису – різотто. Різотто зазвичай готують із круглозерного рису з високим.
Сп’єдіні ді мерлуццо (Spiedini di merluzzo) – італійські шашлички з тріски на шпажках.
Спагетті з брокколі та мигдалем (Spagetti con crema di broccoli e mandorle tostate) – один вегетаріанських варіантів приготування спагетті, найпопулярнішого різновиду італійської пасти.
Паста з гарбузом та грибами (Pasta zucca e funghi) – один з вегетаріанських варіантів приготування класичної італійської пасти. Нижче ми наводимо італійський рецепт пасти з гарбузом та грибами.
З червоними ягодами горобини звичайної, можна готувати безліч різних варень-асорті. Так, за старих часів часто варили густі, неймовірно запашні і красиві на вигляд ласощі: мерзлу горобину з яблуками.
Боккончіні з курки (Bocconcini di pollo al forno) – курячі нагетси по-італійськи. Взагалі словом боккончіні італійці позначають швидкі закуски на один укус. Зазвичай це маленькі кульки моцарели.
Граніта (Granita) – традиційна страва італійської кухні родом із Сицилії. Граніту є десертом з крижаних кристалів, ароматизованих різними смаками, який може допомогти послабити
Фріко (Frico) – сирний коржик, типовий для італійського регіону Фріулі. Готують фріко із твердого сиру, картоплі та води. Фріко зазвичай подають як закуску до супів або рагу, а...
Курка алла путанеска (Pollo alla puttanesca) – швидка італійська страва з курки. Готується за тим же принципом, що і страва з незвичайною легендою «Спагетті алла путанеска» , тобто
Паста боскайола (Pasta alla boscaiola) – традиційна італійська страва з пасти. Паста боскайола являє собою пасту з печерицями та білими грибами. Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти.
Лазання з броколі (Lasagne con broccoli) – вегетаріанський варіант популярної італійської страви лазіння. Лазання являє собою запіканку з широких пластів пасти з сиром та різними соусами та наповнювачами.
Рагу алла Болоньєзе ( Ragu alla bolognese) – традиційний італійський рецепт, що народився в регіоні Емілія Романья. Існує багато різних рецептів рагу болоньєзе, вони різняться
Спагетті Аматричана ( Spagetti all’Amatriciana) – популярна італійська страва, різновид італійської пасти з соусом Аматричана. Спагетті Аматричана дуже часто асоціюють з Римом
Лазанья (Lasagne) – традиційна страва італійської кухні. Лазання є запіканкою, яка готується з широких пластів пасти, що чергуються з соусами, м’ясом і сиром.