Витративши всього якихось 10-15 хвилин на підготовчі роботи, ви отримаєте смачний повноцінний обід або вечерю. Капуста виходить на смак нереально м’якою, ніжною і соковитою! І мяско теж – просто пальчики оближеш! Я обожнюю капусту, приготовлену саме таким способом, як то кажуть: “все склав і забув”, а на виході виходить смакота.
Овочі і курка тушкуються у власному соку в рукаві для запікання, абсолютно без олії. М’ясо і капуста виходять апетитними і ароматними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печериці свіжі 400 гр.
- Морква 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Курячі стегена 4 шт.
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Цибуля зелена за смаком
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
Кроки
- Моркву почистити і натерти на крупній тертці або порізати тонкими довгими брусочками. Цибулю почистити і порізати тонкими скибочками.
- Печериці помити і просушити на рушник. Відокремити капелюшки від ніжок, Ніжки я використовувати не буду. Гриби нарізати середніми шматочками. Замість печериць можна використовувати лисички або білі гриби.
- Гриби, цибулю і моркву перекласти в глибоку миску.
- Капусту тонко нашаткувати. Потім посипати її половиною чайної ложки солі. Потім пом’яти капусту руками, щоб вона дала сік. Так в готовій страві капуста буде м’якше і соковитіше.
- Зав’язати з одного боку рукав для запікання. Капусту перекласти в миску до інших овочів, посолити і поперчити, гарненько перемішати. Перекласти овочі в рукав для запікання і рівномірно розподілити по пакету.
- Курячі стегна посолити і поперчити.
- Перекласти курячі стегна в рукав для запікання, поклавши їх поверх овочів. Помістити рукав на деко. Духовку розігріти до 180-190 градусів і поставити в неї готуватися наше блюдо на 50 хвилин.
- Хвилин за 15 до кінця приготування дістати деко з духовки і розрізати пакет зверху. Прибрати деко назад в духовку.
Готову страву бажано відразу подавати на стіл, перед подачею посипати зеленою цибулею.
Приємного апетиту!