Кава з перцем у турці

Кава з перцем у турці чудово зігріває в негоду. Ароматний напій бадьорить. Якщо ви ніколи не куштували незвичайний варіант гарячого напою, рекомендую спробувати. Смак специфічний і, можливо, сподобається не всім. Але все ж таки варто продегустувати.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
15 хвДрук
  • Підготуйте все, що потрібно, для варіння напою.
  • Ароматні кавові зерна подрібніть млином або кавомолкою. Або візьміть уже мелену каву. Пересипте в турку. Всипте цукор, за бажанням додайте шоколад. Залийте 200 мл очищеної фільтрованої води.
  • Для варіння кави цим способом, я використовую стару чавунну сковорідку. Далі насипаю пісок. Покладіть сковорідку на плиті. Встановіть максимальне нагрівання. Коли пісок стане гарячим, поставте турку на пісок.
  • Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, відключіть нагрівання і приберіть турку з плити.
  • Посоліть і поперчіть. Сіль посилить смакові якості напою. Розмішайте і дайте настоятися близько хвилини.
  • Турку знову помістіть на пісочок і доведіть майже до кипіння. Коли буде утворюватися пінна шапочка, підніміть турку, щоб піна осіла. Процедуру повторіть ще пару раз.
  • Ароматну каву перелийте в чашку.

Зігріваючою кавою пригощайте гостей.

Насолоджуйтесь пряним насиченим смаком. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь