Кава з перцем у турці чудово зігріває в негоду. Ароматний напій бадьорить. Якщо ви ніколи не куштували незвичайний варіант гарячого напою, рекомендую спробувати. Смак специфічний і, можливо, сподобається не всім. Але все ж таки варто продегустувати.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кава натуральна мелена суха 2 ч.л.
- Вода 200 мл.
- Перець червоний мелений щіпка
- Шоколад 2 шматочки
- Сіль щіпка
- Цукор-пісок за бажанням
Кроки
- Підготуйте все, що потрібно, для варіння напою.
- Ароматні кавові зерна подрібніть млином або кавомолкою. Або візьміть уже мелену каву. Пересипте в турку. Всипте цукор, за бажанням додайте шоколад. Залийте 200 мл очищеної фільтрованої води.
- Для варіння кави цим способом, я використовую стару чавунну сковорідку. Далі насипаю пісок. Покладіть сковорідку на плиті. Встановіть максимальне нагрівання. Коли пісок стане гарячим, поставте турку на пісок.
- Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, відключіть нагрівання і приберіть турку з плити.
- Посоліть і поперчіть. Сіль посилить смакові якості напою. Розмішайте і дайте настоятися близько хвилини.
- Турку знову помістіть на пісочок і доведіть майже до кипіння. Коли буде утворюватися пінна шапочка, підніміть турку, щоб піна осіла. Процедуру повторіть ще пару раз.
- Ароматну каву перелийте в чашку.
Зігріваючою кавою пригощайте гостей.
Насолоджуйтесь пряним насиченим смаком. Приємного апетиту!