Класичне варення з червоної горобини

Щоб варення з червоної горобини вдалося, її ягоди потрібно попередньо позбавити гіркоти. Найкраще варити горобину, зняту з дерева після ранніх морозів – така вже майже не гірчить, але є й інші способи видалити гіркоту. Наприклад, зібрану, вимиту і просушену горобину можна покласти в морозильну камеру на 3-7 днів або вимочити в холодній підсоленій воді. Однак легка гіркуватість, властива цим ягодам від природи, все ж таки трохи залишиться, але не лякайтеся – вона лише надасть варенню своєрідний пікантний смак.

Як приготувати варення з червоної горобини на зиму

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
10 год 0 хвДрук
  • Горобину, зібрану з дерева, потрібно добре вимити, видалити сухі гілочки та інше сміття, а також зіпсовані ягоди. Вимиту горобину відкиньте на друшляк, щоб уся вода стекла.
  • У каструлю, де надалі варитиметься варення, засипте цукор-пісок.
  • Залийте цукор чистою холодною водою та поставте каструлю на вогонь.
  • Варіть сироп, помішуючи щоб весь цукор повністю розчинився.
  • У киплячий сироп опустіть плоди горобини. Дочекайтеся, поки горобина в сиропі закипить, а потім вимкніть вогонь.
  • Дайте горобині в сиропі охолонути і настоятися щонайменше 6-8 годин. Місткість з ягодами накрийте кришкою або кухонним рушником, щоб туди не потрапив пил та сміття.
  • Далі знову доведіть горобину у сиропі до кипіння на максимальному вогні. Зменшити вогонь.
  • Варіть варення з горобини 20 хвилин, помішуючи і знімаючи пінку.
  • Готове варення з горобини викладіть у чисті, стерилізовані банки і герметично закупоріть. Залишіть банки з варенням до повного остигання за кімнатної температури, а потім виносите в холодне, темне місце на зберігання.

Смачного!

Порада:  кількість цукру для цього варення можна зменшувати або збільшувати на власний розсуд. Якщо ви хочете густіше горобинне варення, варіть його більше 20 хвилин, щоб сироп добре уварився.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь