Вибравши класичний рецепт з покроковими фото, приготуємо дуже смачний ефектний торт «Чорний принц» в домашніх умовах.
Торт «Чорний принц» на кефірі
Приготувати дуже смачний популярний торт «Чорний принц» можна по одному з класичних рецептів на кефірі з докладним описом і покроковими фото.
Інгредієнти:
- кефір – 1 склянка;
- борошно – 1 ст.;
- масло вершкове – 200 г;
- сметана – 250 г;
- какао-порошок – 1 ст. л.;
- цукор – 1 ст. + ½ ст.;
- темний шоколад – 50 г;
- сода – 1 ч. л.;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Охолоджені яйця збиваємо в чаші стаціонарного міксера або користуємося занурювальним. Після утворення піни, порційно вносимо цукор, продовжуючи збивати.
- У збільшене в об’ємі яєчну масу наливаємо кефір, додаємо какао і соду, перемішуємо, збавивши оберти міксера. Додавши в отриману однорідну масу просіяне борошно, замішуємо тісто і виливаємо в змащену роз’ємну форму для випікання.
- Викладаємо тісто у форму в духовку на 25-30 хвилин при 180°С.
- Розтерши розм’якшене вершкове масло з половиною склянки цукру, додаємо сметану, вимішуємо пишний гладкий крем.
- Остиглий корж розрізаємо вздовж на дві половини, змащуємо кожну кремом, збираємо торт.
- При бажанні коржі можна попередньо просочити будь-яким сиропом.
- Всю поверхню торта рясно посипаємо тертим шоколадом, даємо просочитися і подаємо до столу.
Торт «Чорний принц» з вершково-сметанним кремом
По одному з класичних рецептів з покроковими фото приготуємо простий смачний торт «Чорний принц» з вершково-сметанним кремом.
Інгредієнти:
- борошно – 300 г;
- кефір – 250 мл;
- яйця – 2 шт.;
- какао-порошок – 40 г;
- цукор – 200 г;
- ванільний цукор – 1 ч. л.;
- сода – 1 ч. л.;
- масло вершкове – 80 р.
Для крему:
- сметана – 500 г;
- вершки 35 % – 200 г;
- ванільний цукор – 1 ч. л.;
- цукрова пудра – 80 р.
Для наповнювача:
- вишня заморожена – 250 р.
Приготування:
- Просіяне борошно і какао з’єднуємо в одній ємності, додаємо негашене соду, ретельно перемішуємо сухі інгредієнти.
- В іншій ємності збиваємо яйця з цукром до освітлення і збільшення маси в об’ємі.
- В отриману однорідну яєчну суміш наливаємо кефір, розтоплене і охолоджене масло, розмішуємо.
- З’єднуємо обидві приготовлені маси, вимішуємо до отримання тягнеться тесту. Заповнюємо їм приготовану роз’ємну форму, змастивши маслом і, поклавши на дно пергамент.
- Випікаємо корж для торта 45 хвилин при 180°С.
- Після того як корж охолоне, розрізаємо його на два або три коржа залежно від діаметра використовуваної форми. Зверху попередньо зрізаємо опуклу частину, подрібнюємо в крихту з допомогою блендера.
- Вишню розморожуємо будь-яким способом. Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром до загусання. Підмішуємо до крему сметану, не використовуючи міксер.
- Просочивши коржі вишневим соком, змащуємо їх кремом. На два з трьох (або один з двох) коржів з кремом викладаємо вишневий наповнювач.
- Закриваємо залишилися коржем, промазуємо кремом і посипаємо шоколадною крихтою.
- Можна прикрасити торт ще шоколадною стружкою, просочити протягом 4-5 годин і подавати страву до столу.
Радянський варінт торта «Чорний принц»
Улюблений торт «Чорний принц» можна приготувати за одним із класичних рецептів радянського часу з докладним описом і покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 140 г;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 200 г;
- сметана 25 % – 200 г;
- какао – 2 ст. л;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- сода – 1 ч. л.
Для крему:
- сметана 25% жирності – 700 г;
- цукор – 150 р.
Приготування:
- Збивши яйця з цукром і додавши сметану, вимішуємо рідку основу тесту, підмішуємо до неї суміш борошна і какао.
- Отримавши однорідне шоколадне тісто, додаємо в нього соду, гашену лимонним соком, розмішуємо ще раз.
- Викладаємо тісто у змащену форму, випікаємо 40-45 хвилин при 180°С.
- Основний корж охолодити і розрізаємо на три тонких, промазуємо кожен сметанним кремом. Для приготування сметанного крему просто збиваємо міксером сметану з цукром.
- Збираємо торт, промазавши бічну поверхню залишилися кремом.
- Залишаємо торт для просочення протягом 3-4 годин, подаємо до столу.
Торт «Чорний принц» з бісквітними коржами на рослинному маслі
Приготувати смачний торт «Чорний принц» можна по одному з простих класичних рецептів з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 250 г;
- кефір – 250 мл;
- какао – 50 г;
- цукор – 200 г;
- яйця – 3 шт.;
- сода – 1,5 ч. л.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- масло рослинне – 4 ст. л.;
- шоколад для прикраси – 50 р.
Для крему:
- сметана 15-25 % – 600 г;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
- Яйця збиваємо з цукром, додаємо кефір, попередньо підігрітий до кімнатної температури і змішану з содою.
- Грунтовно розмішавши вспенившийся кефір зі збитими яйцями, додаємо рослинне масло, ще раз перемішуємо.
- Готуємо суху суміш з просіяної борошна і какао, додаємо ванільний цукор і розпушувач.
- Змішавши всі інгредієнти до однорідного розподілу, додаємо потроху до вище приготованої маси, ще раз розмішуємо.
- Випікаємо два коржа (якщо вийде одночасно, в іншому випадку почергово) в духовці при 180°С близько 35-40 хвилин.
- Із зрізаних верхівок коржів готуємо шоколадну крихту, кожен остиглий корж розрізаємо на два.
- Якщо сметана не надто густа, відсаджуємо її за допомогою марлі, в іншому випадку використовуємо для приготування крему відразу.
- Збиваємо сметану з цукром до пишності, промазуємо коржі і збираємо торт.
- Змащену бічну поверхню торта посипаємо шоколадною крихтою, залишаючи середину вільною. Її прикрашаємо натертим шоколадом, даємо просочитися і подаємо до столу.
Торт «Чорний принц» на сметані
Приготувати шоколадні коржі для улюбленого торта «Чорний принц» можна на сметані по одному з класичних рецептів з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 250 г;
- масло вершкове – 30 г;
- сметана – 250 г;
- цукор – 200 г;
- какао – 40 г;
- сода – 1 ч. л.;
- сіль – щіпка.
Приготування:
- Змішуємо в підходящої ємності просіяне борошно, какао і соду.
- У чаші міксера змішуємо на середніх обертах яйця, цукор і сметану, підмішуємо сипучі інгредієнти.
- Викладаємо тісто у змащену форму, випікаємо одним коржем, потім розрізаємо в охолодженому вигляді. Іншим варіантом буде випічка 2-3 коржів окремо.
- Випікаємо коржі 40-50 хвилин при 180°С духовці.
- Крем до шоколадним коржам можна приготувати абсолютно будь-який, що дає можливість покуштувати улюблений тортик з різними смаковими нотками.
- Зверху торт можна покрити шоколадною глазур’ю, розтопивши шоколад з вершковим маслом в мікрохвильовці.
Торт «Чорний принц» на сковороді
За класичним рецептом з покроковими фото приготувати шоколадний торт «Чорний принц» можна і на сковороді, він виходить пишним і дуже смачним.
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 90 г;
- сметана – 60 г;
- масло рослинне – 80 г;
- борошно – 110 г;
- крохмаль – 30 г;
- какао – 30 г;
- розпушувач – 9 м;
- сіль – щіпка.
Для крему:
- сметана жирна – 700 г;
- цукрова пудра – 110 г;
- ванільний цукор – 10 р.
Для глазурі:
- чорний шоколад – 40 г;
- масло вершкове – 20 г;
- молоко – 20 мл
Для просочення:
- солодкий чорний кава – 80 мл
Для посипання:
- гіркий шоколад.
Приготування:
- Заварюємо чорний кава з цукром, будемо використовувати для просочення коржів.
- Розмішуємо міксером на середніх обертах яйця, цукор, сметану і рослинне масло.
- В отриману однорідну масу додаємо суміш просіяного борошна, крохмалю, какао і солі, все перемішуємо до отримання гладкого тіста. Його ділимо на три частини і випікаємо на добре розігрітій, але не дуже гарячій сковороді під кришкою.
- Через 6-7 хвилин піднявся корж перевертаємо, знову закриваємо кришкою і випікаємо ще 3 хвилини.
- Остиглі коржі підрізаємо, надаючи однаковий розмір, обрізки подрібнюємо в крихту.
- Густу жирну сметану (отвешенную заздалегідь) збиваємо з цукром і ванільним цукром.
- Частина крему залишаємо для оформлення бічній поверхні, решта викладаємо на коржі, попередньо змастивши просоченням.
- Збираємо торт, промазуємо боки і посипаємо сумішшю бісквітної крихти і тертого шоколаду.
При виборі будь-якого класичного рецепту вийде смачний шоколадний торт швидкого і простого приготування, а також можна внести корективи. Так, у будь-який рецепт «Чорного принца» можна додати свій улюблений наповнювач у вигляді сухофруктів або горіхів.