Класичні рецепти торта «Чорний принц»

торт чорний принц рецепт
Час приготування: 2 год 0 хв

Вибравши класичний рецепт з покроковими фото, приготуємо дуже смачний ефектний торт «Чорний принц» в домашніх умовах.

Торт «Чорний принц» на кефірі

Приготувати дуже смачний популярний торт «Чорний принц» можна по одному з класичних рецептів на кефірі з докладним описом і покроковими фото.

Інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;
  • борошно – 1 ст.;
  • масло вершкове – 200 г;
  • сметана – 250 г;
  • какао-порошок – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. + ½ ст.;
  • темний шоколад – 50 г;
  • сода – 1 ч. л.;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Охолоджені яйця збиваємо в чаші стаціонарного міксера або користуємося занурювальним. Після утворення піни, порційно вносимо цукор, продовжуючи збивати.

  • У збільшене в об’ємі яєчну масу наливаємо кефір, додаємо какао і соду, перемішуємо, збавивши оберти міксера. Додавши в отриману однорідну масу просіяне борошно, замішуємо тісто і виливаємо в змащену роз’ємну форму для випікання.

  • Викладаємо тісто у форму в духовку на 25-30 хвилин при 180°С.

  • Розтерши розм’якшене вершкове масло з половиною склянки цукру, додаємо сметану, вимішуємо пишний гладкий крем.

  • Остиглий корж розрізаємо вздовж на дві половини, змащуємо кожну кремом, збираємо торт.

  • При бажанні коржі можна попередньо просочити будь-яким сиропом.

  • Всю поверхню торта рясно посипаємо тертим шоколадом, даємо просочитися і подаємо до столу.

Торт «Чорний принц» з вершково-сметанним кремом

По одному з класичних рецептів з покроковими фото приготуємо простий смачний торт «Чорний принц» з вершково-сметанним кремом.

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • кефір – 250 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • какао-порошок – 40 г;
  • цукор – 200 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • масло вершкове – 80 р.

Для крему:

  • сметана – 500 г;
  • вершки 35 % – 200 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • цукрова пудра – 80 р.

Для наповнювача:

  • вишня заморожена – 250 р.

Приготування:

  • Просіяне борошно і какао з’єднуємо в одній ємності, додаємо негашене соду, ретельно перемішуємо сухі інгредієнти.

  • В іншій ємності збиваємо яйця з цукром до освітлення і збільшення маси в об’ємі.

  • В отриману однорідну яєчну суміш наливаємо кефір, розтоплене і охолоджене масло, розмішуємо.

  • З’єднуємо обидві приготовлені маси, вимішуємо до отримання тягнеться тесту. Заповнюємо їм приготовану роз’ємну форму, змастивши маслом і, поклавши на дно пергамент.

  • Випікаємо корж для торта 45 хвилин при 180°С.

  • Після того як корж охолоне, розрізаємо його на два або три коржа залежно від діаметра використовуваної форми. Зверху попередньо зрізаємо опуклу частину, подрібнюємо в крихту з допомогою блендера.

  • Вишню розморожуємо будь-яким способом. Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром до загусання. Підмішуємо до крему сметану, не використовуючи міксер.

  • Просочивши коржі вишневим соком, змащуємо їх кремом. На два з трьох (або один з двох) коржів з кремом викладаємо вишневий наповнювач.

  • Закриваємо залишилися коржем, промазуємо кремом і посипаємо шоколадною крихтою.

  • Можна прикрасити торт ще шоколадною стружкою, просочити протягом 4-5 годин і подавати страву до столу.

Радянський варінт торта «Чорний принц»

Улюблений торт «Чорний принц» можна приготувати за одним із класичних рецептів радянського часу з докладним описом і покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 140 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • сметана 25 % – 200 г;
  • какао – 2 ст. л;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • сода – 1 ч. л.

Для крему:

  • сметана 25% жирності – 700 г;
  • цукор – 150 р.

Приготування:

  • Збивши яйця з цукром і додавши сметану, вимішуємо рідку основу тесту, підмішуємо до неї суміш борошна і какао.

  • Отримавши однорідне шоколадне тісто, додаємо в нього соду, гашену лимонним соком, розмішуємо ще раз.

  • Викладаємо тісто у змащену форму, випікаємо 40-45 хвилин при 180°С.

  • Основний корж охолодити і розрізаємо на три тонких, промазуємо кожен сметанним кремом. Для приготування сметанного крему просто збиваємо міксером сметану з цукром.

  • Збираємо торт, промазавши бічну поверхню залишилися кремом.

  • Залишаємо торт для просочення протягом 3-4 годин, подаємо до столу.

Торт «Чорний принц» з бісквітними коржами на рослинному маслі

Приготувати смачний торт «Чорний принц» можна по одному з простих класичних рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • кефір – 250 мл;
  • какао – 50 г;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сода – 1,5 ч. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • масло рослинне – 4 ст. л.;
  • шоколад для прикраси – 50 р.

Для крему:

  • сметана 15-25 % – 600 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Приготування:

  • Яйця збиваємо з цукром, додаємо кефір, попередньо підігрітий до кімнатної температури і змішану з содою.

  • Грунтовно розмішавши вспенившийся кефір зі збитими яйцями, додаємо рослинне масло, ще раз перемішуємо.

  • Готуємо суху суміш з просіяної борошна і какао, додаємо ванільний цукор і розпушувач.

  • Змішавши всі інгредієнти до однорідного розподілу, додаємо потроху до вище приготованої маси, ще раз розмішуємо.

  • Випікаємо два коржа (якщо вийде одночасно, в іншому випадку почергово) в духовці при 180°С близько 35-40 хвилин.

  • Із зрізаних верхівок коржів готуємо шоколадну крихту, кожен остиглий корж розрізаємо на два.

  • Якщо сметана не надто густа, відсаджуємо її за допомогою марлі, в іншому випадку використовуємо для приготування крему відразу.

  • Збиваємо сметану з цукром до пишності, промазуємо коржі і збираємо торт.

  • Змащену бічну поверхню торта посипаємо шоколадною крихтою, залишаючи середину вільною. Її прикрашаємо натертим шоколадом, даємо просочитися і подаємо до столу.

Торт «Чорний принц» на сметані

Приготувати шоколадні коржі для улюбленого торта «Чорний принц» можна на сметані по одному з класичних рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • сметана – 250 г;
  • цукор – 200 г;
  • какао – 40 г;
  • сода – 1 ч. л.;
  • сіль – щіпка.

Приготування:

  • Змішуємо в підходящої ємності просіяне борошно, какао і соду.

  • У чаші міксера змішуємо на середніх обертах яйця, цукор і сметану, підмішуємо сипучі інгредієнти.

  • Викладаємо тісто у змащену форму, випікаємо одним коржем, потім розрізаємо в охолодженому вигляді. Іншим варіантом буде випічка 2-3 коржів окремо.

  • Випікаємо коржі 40-50 хвилин при 180°С духовці.

  • Крем до шоколадним коржам можна приготувати абсолютно будь-який, що дає можливість покуштувати улюблений тортик з різними смаковими нотками.

  • Зверху торт можна покрити шоколадною глазур’ю, розтопивши шоколад з вершковим маслом в мікрохвильовці.

Торт «Чорний принц» на сковороді

За класичним рецептом з покроковими фото приготувати шоколадний торт «Чорний принц» можна і на сковороді, він виходить пишним і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 90 г;
  • сметана – 60 г;
  • масло рослинне – 80 г;
  • борошно – 110 г;
  • крохмаль – 30 г;
  • какао – 30 г;
  • розпушувач – 9 м;
  • сіль – щіпка.

Для крему:

  • сметана жирна – 700 г;
  • цукрова пудра – 110 г;
  • ванільний цукор – 10 р.

Для глазурі:

  • чорний шоколад – 40 г;
  • масло вершкове – 20 г;
  • молоко – 20 мл

Для просочення:

  • солодкий чорний кава – 80 мл

Для посипання:

  • гіркий шоколад.

Приготування:

  • Заварюємо чорний кава з цукром, будемо використовувати для просочення коржів.

  • Розмішуємо міксером на середніх обертах яйця, цукор, сметану і рослинне масло.

  • В отриману однорідну масу додаємо суміш просіяного борошна, крохмалю, какао і солі, все перемішуємо до отримання гладкого тіста. Його ділимо на три частини і випікаємо на добре розігрітій, але не дуже гарячій сковороді під кришкою.

  • Через 6-7 хвилин піднявся корж перевертаємо, знову закриваємо кришкою і випікаємо ще 3 хвилини.

  • Остиглі коржі підрізаємо, надаючи однаковий розмір, обрізки подрібнюємо в крихту.

  • Густу жирну сметану (отвешенную заздалегідь) збиваємо з цукром і ванільним цукром.

  • Частина крему залишаємо для оформлення бічній поверхні, решта викладаємо на коржі, попередньо змастивши просоченням.

  • Збираємо торт, промазуємо боки і посипаємо сумішшю бісквітної крихти і тертого шоколаду.

При виборі будь-якого класичного рецепту вийде смачний шоколадний торт швидкого і простого приготування, а також можна внести корективи. Так, у будь-який рецепт «Чорного принца» можна додати свій улюблений наповнювач у вигляді сухофруктів або горіхів.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь