Маковий торт з кавовим кремом

Час приготування: 2 год 0 хв

Цей торт просто незрівнянний. Поєднання макових коржів і вершкового кавового крему – це щось. Коли я його їм, одночасно згадую тірамісу і мамин маковий бісквіт. Коротше, зупинитися неможливо, і поїдання цього торта загрожує важкими зайвими кілограмами.

Торт по розкладці з рецепта виходить досить великим. Якщо ви плануєте приготувати його на сім’ю з 4 осіб, має сенс зменшити кількість інгредієнтів і діаметр торта. Перерахунок зробити легко – просто клікніть на розмір форми над інгредієнтами, і ведіть потрібне значення.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Готуємо бісквіт. Мак запарюємо окропом і залишаємо на 15 хвилин.
  • Зливаємо воду. Мак пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою один раз або через звичайну решітку тричі.
  • Жовтки збиваємо з половиною цукру.
  • Додаємо мелений мак і перемішуємо. Вводимо просіяне з розпушувачем борошно і ванільний цукор, знову акуратно перемішуємо.
  • Білки вбиваємо з другою половиною цукру до середніх піків.
  • Додаємо в маковий мусу чверть білка і акуратно перемішуємо. З’єднуємо з маковою масою залишився збитий білок і акуратно перемішуємо лопаткою рухами від низу до верху.
  • Перекладаємо в форму. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці до готовності близько 35-40 хвилин (для форми меншого діаметру час буде трохи менше). Охолоджуємо в формі, потім виймаємо і розрізаємо на 3 коржа.
  • Готуємо крем. Каву розтираємо в порошок і додаємо до маскарпоне кімнатної температури. Збиваємо міксером до однорідного стану. Додаємо охолоджені вершки і ще раз збиваємо. В кінці додаємо цукрову пудру.
  • Прослоюємо коржі кремом. Зверху посипаємо торт какао.

Подаємо!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь