Пишна паска з родзинками на олександрійському тісті

паска з родзинками на олександрійському тісті

Олександрійське тісто відрізняється від будь-якого іншого дріжджового тіста тим, що опара вистоюється від 8 до 12 годин. Паски виходять м’якими, пишними, з ароматом топленого молока.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
16 год 20 хвДрук
  • Ізюм залийте окропом, потім помийте і просушіть.
  • У тепле пряжене молоко розкришите дріжджі. Окремо збийте жовтки, яйця і цукор, додайте їх в опару.
  • Далі додайте в опару розм’якшене вершкове масло і добре перемішайте. Залиште опару в теплому місці на 8-12 годин.
  • Через відведений час додайте в опару сіль, ванілін і коньяк, перемішайте.
  • Потім в кілька заходів додайте просіяне борошно, замісити тісто.
  • В кінці додайте родзинки, перемішайте.
  • Миску змастіть маслом, викладіть в неї тісто і залиште його в теплому місці на 1,5-2 години на расстойку.
  • Далі розподіліть тісто по формах, наповнюючи їх на 1/3. Заготовки залиште на 30-40 хвилин, щоб тісто ще раз піднялося.
  • Потім випікайте паски в духовці при 180 градусах 40-60 хвилин. Красиву рум’яну випічку остудіть і прикрасьте на свій смак.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь