Квас з кави

Квас з кави готується напрочуд швидко, всього 6 годин і у вас в холодильнику чудовий напій, що чудово вгамовує спрагу.

Привіт шановні друзі! Я вітаю всіх, хто не забуває до мене заходити за новими рецептами. Ось і сьогодні ми з вами готуватимемо дивовижний напій — кавовий квас, який користується особливою популярністю у спекотні літні дні.

Всі сучасні напої, що емітують квас, нічого спільного зі справжнім домашнім квасом не мають і не можуть мати. Адже в них міститься маса шкідливих хімікатів у вигляді різних барвників, підкислювачів, підсолоджувачів, ароматизаторів… Ну, хіба може зрівнятися магазинний квас із домашнім!

В даний час існує чимала кількість рецептів справжнього домашнього квасу. Один з таких рецептів, що відрізняється оригінальністю, швидкістю і простотою приготування, я і хочу вам запропонувати сьогодні.

Інгредієнти
Порції: +6
  • Розчинна кава 1 пакетик
  • Цукор-пісок  склянки
  • Сухі дріжджі ½ ч. л.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.
  • Вода кип’ячена  
  • Пластикова пляшка 1.5  л.
Кроки
6 год 0 хвДрук
  • У чашці з гарячою водою розчиняємо одну чайну ложку (з гіркою) розчинної кави. Додаємо третину склянки цукру та розмішуємо, щоб цукор розчинився.
  • Додаємо половину чайної ложки лимонної кислоти і знову перемішуємо, щоб розчинилася кислота.
  • Акуратно переливаємо вміст чашки в півторалітрову пластикову пляшку. Для цього краще використовувати лійку.
  • Доливаємо кип’ячену воду, щоб пляшка заповнилася наполовину, а вода перетворилася з гарячої на теплу.
  • Тепер слід додати половину чайної ложки сухих швидкорозчинних дріжджів.
  • Доливаємо у пляшку теплу кип’ячену воду. Але не до верху, а щоб залишилося приблизно 5-6 см. від пробки. Це необхідно для того, щоб гази, що виділяються при бродінні, мали місце для скупчення.
  • Закрити пляшку пробкою, кілька разів струсити, щоб краще розчинилися дріжджі та залишити бродити при кімнатній температурі на 6 годин. Я намагаюся робити такий квас завжди на ніч. Вранці прокидаєшся, а він уже готовий. Залишається лише прибрати його в холодильник.

Ось і все, шановні друзі. Якщо стаття виявилася для вас корисною, поділіться нею у соціальних мережах зі своїми друзями. Нехай вони про це дізнаються і будуть вам вдячні. Усім приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь