Квас з кави готується напрочуд швидко, всього 6 годин і у вас в холодильнику чудовий напій, що чудово вгамовує спрагу.
Привіт шановні друзі! Я вітаю всіх, хто не забуває до мене заходити за новими рецептами. Ось і сьогодні ми з вами готуватимемо дивовижний напій — кавовий квас, який користується особливою популярністю у спекотні літні дні.
Всі сучасні напої, що емітують квас, нічого спільного зі справжнім домашнім квасом не мають і не можуть мати. Адже в них міститься маса шкідливих хімікатів у вигляді різних барвників, підкислювачів, підсолоджувачів, ароматизаторів… Ну, хіба може зрівнятися магазинний квас із домашнім!
В даний час існує чимала кількість рецептів справжнього домашнього квасу. Один з таких рецептів, що відрізняється оригінальністю, швидкістю і простотою приготування, я і хочу вам запропонувати сьогодні.
- Розчинна кава 1 пакетик
- Цукор-пісок ⅓ склянки
- Сухі дріжджі ½ ч. л.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Вода кип’ячена
- Пластикова пляшка 1.5 л.
- У чашці з гарячою водою розчиняємо одну чайну ложку (з гіркою) розчинної кави. Додаємо третину склянки цукру та розмішуємо, щоб цукор розчинився.
- Додаємо половину чайної ложки лимонної кислоти і знову перемішуємо, щоб розчинилася кислота.
- Акуратно переливаємо вміст чашки в півторалітрову пластикову пляшку. Для цього краще використовувати лійку.
- Доливаємо кип’ячену воду, щоб пляшка заповнилася наполовину, а вода перетворилася з гарячої на теплу.
- Тепер слід додати половину чайної ложки сухих швидкорозчинних дріжджів.
- Доливаємо у пляшку теплу кип’ячену воду. Але не до верху, а щоб залишилося приблизно 5-6 см. від пробки. Це необхідно для того, щоб гази, що виділяються при бродінні, мали місце для скупчення.
- Закрити пляшку пробкою, кілька разів струсити, щоб краще розчинилися дріжджі та залишити бродити при кімнатній температурі на 6 годин. Я намагаюся робити такий квас завжди на ніч. Вранці прокидаєшся, а він уже готовий. Залишається лише прибрати його в холодильник.
Ось і все, шановні друзі. Якщо стаття виявилася для вас корисною, поділіться нею у соціальних мережах зі своїми друзями. Нехай вони про це дізнаються і будуть вам вдячні. Усім приємного апетиту!