Компот з черешні та апельсина на зиму

З цитрусових та черешні виходить дуже насичений та смачний напій, який корисно пити не лише взимку, а й улітку, у спеку. Якщо додати до компоту м’яту чи корицю, смак стане ще більш пікантним, головне, не переборщити з добавками, інакше заготівля буде зіпсована.

Що ж потрібно для приготування компоту з черешні та апельсина на зиму

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Черешню для компоту будемо використовувати з кісточками. Якщо є бажання, можна повозитися трохи довше і витягти їх, а до компоту додати тільки м’якоть. Спочатку плоди промиваємо, а потім, коли вони обсохнуть, відокремлюємо від кожної черешки, плодоніжки.
  • Апельсин будемо використовувати разом із шкіркою. Тому його спочатку потрібно очистити невеликою кількістю соди, використовуючи губку, або використовувати замість соди звичайний миючий засіб для дитячого посуду.
  • Потім нарізаємо цитрус круглими скибочками середньої товщини. Нам знадобиться один і найбільший. Скибочку розрізаємо на кілька часточок.
  • Порція інгредієнтів розрахована на одну літрову банку. Тому знаходимо відповідну тару та готуємо її для закочення: очищаємо, промиваємо та стерилізуємо разом із кришкою.
  • На дно банки укладаємо черешню та часточки апельсина. Зверху засипаємо цукор.
  • Тепер вміст банки необхідно залити окропом. Тому наливаємо холодну воду в каструлю і доводимо до кипіння на великому вогні.
  • Заливаємо окріп в ємність до «шийки». Прикриваємо кришкою.
  • Ставимо каструлю на плиту та вистилаємо її дно рушником.
  • Зверху ставимо банку із напоєм. Заливаємо у каструлю воду так, щоб вона доходила до «плічок» банки. Коли рідина закипить, стерилізуємо банку із напоєм на невеликому вогні 10 хвилин.
  • Після стерилізації закочуємо банку і даємо їй охолонути в положенні догори дном пару діб.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь