Черешневий компот відносять до найсмачніших напоїв у ряді домашніх заготовок саме за насиченість смаку черешні та збереження її щільності в компоті, тому багато господинь черешні заповнюють баночки повністю. Вам пропонується приготувати такий компот з додаванням лимонної кислоти, яка пом’якшить солодкість і буде консервантом. Якщо баночки заповнювати будете ягодою повністю, то компот треба простерилізувати.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня 700-900 гр.
- Для сиропу:
- Цукор-пісок 200 гр.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Вода 1 л.
Кроки
- Готувати компот із черешні з лимонною кислотою на зиму легко! Наперед для цієї заготівлі промийте з харчовою содою літрові баночки. Стерилізувати банки та кришки не треба. У черешні видаліть плодоніжки та некондиційні ягоди. Якщо є сумніви щодо наявності червивих ягід, то замочіть черешню на 1 годину в слабкому розчині солі і потім добре промийте її.
- У чисті баночки розкладіть підготовлену черешню, заповнюючи їх повністю.
- Зваріть в окремому посуді сироп із цукру та лимонної кислоти з розрахунком на кількість баночок заготовки. Потім киплячим сиропом залийте черешню в баночках, заповнюючи їх до верхнього краю шийки.
- Баночки прикрийте чистими кришками. Для стерилізації компоту велику каструлю застеліть рушником, нагрійте в ній воду і поставте в неї баночки, щоб вода доходила до рівня плічок. Стерилізуйте черешневий компот протягом 10 хвилин від початку кипіння води в каструлі та на невеликому вогні.
- Потім баночки з компотом герметично закупорьте, поставте на кришки і до охолодження накрийте теплим покривалом. Охолоджений компот перенесіть на зберігання у ваше домашнє сховище консервацій.
Вдалих та смачних заготовок!