Сьогодні ми з вами займемося заготівлею смачного домашнього сливово-яблучного компоту. Для надання йому більшого аромату ми додамо до банки 1 персик, якого буде абсолютно достатньо, щоб компот заграв новими нотками. Фрукти чудово доповнюють один одного за смаковими якостями, в результаті чого у вас вийде чудовий напій домашнього приготування.
Інгредієнти
- Вода 2.5 л.
- Слива синя 500 гр.
- Яблуко 3 шт.
- Персик 1 шт.
- Цукор-пісок 250 гр.
Кроки
- Приступимо до приготування компоту з слив і яблук на 3 літрову банку на зиму. Фрукти промиваємо під струменем теплої проточної води, потім викладаємо на кухонний рушник або відкидаємо на друшляк і даємо трохи обсохнути. Потім сливи та персики розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
- Яблука розрізаємо на чотири частини, видаляємо плодоніжку та серцевину. Якщо яблука твердих сортів – їх необхідно занурити у киплячу воду на 2-3 хвилини, щоб вони стали трохи м’якими.
- Банки для компоту промиваємо питною содою, добре споліскуємо під струменем теплої проточної води і ставимо в холодну духову шафу шийкою вниз. Включаємо духовку на 110-120 градусів і стерилізуємо банки протягом 7-10 хвилин. Простерилізовані банки виймаємо з духовки за допомогою прихвату, ставимо на грати і даємо трохи охолонути. Потім розкладаємо по банкам підготовлені фрукти та насипаємо цукор.
- На вогонь ставимо каструлю з водою, доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. Окріп розливаємо по банкам, заповнюючи їх спочатку наполовину, даємо постояти 10-15 хвилин, потім доливаємо воду до шийки банки.
- Банки щільно закручуємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо ковдрою і залишаємо до повного остигання при кімнатній температурі приблизно на добу. Потім прибираємо компот для зберігання в темне прохолодне місце.