Серед безліч варіантів приготування компоту з слив на зиму можна виділити найбільш простий і зручний – заготівля компоту з слив з кісточками на 3-літрову банку. Такий обсяг максимально практичний для домашніх напоїв. Рецепт простий, що не вимагає багато часу на приготування. Просто, доступно та швидко!
Інгредієнти
Порції: –+
- На 1 банку:
- Слива синя 1 кг.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Вода 2 л.
Кроки
- Для того щоб приготувати компот з сливи з кісточками на 3-літрову банку на зиму, ємності для компоту разом з кришками необхідно простерилізувати. Робіть це зручним для вас чином.
- Сливи промийте, попередньо очистивши від сміття та відсортувавши відповідні плоди.
- Засипте туди необхідну кількість цукрового піску.
- Наповніть трилітрову банку промитими сливами.
- Закип’ятіть воду, наповніть ємність з сливами та цукровим піском киплячою водою.
- Після цього закатайте банку з компотом прокип’яченою кришкою. Кілька разів трохи струсіть банку, щоб розійшовся цукровий пісок.
- Остудіть заготівлю за кімнатної температури, перевернувши банку дном вгору. Це також дозволить перевірити герметичність.
Компот з сливи з кісточками на 3-літрову банку на зиму готовий! Зберігайте цю заготовку у прохолодному та темному місці.
Приємного вам апетиту!