Вишня та черешня чудово поєднуються між собою, тому компотик із цих ягід – справжня знахідка для зимового часу. Не полінуйтеся у літній сезон заготовити цей апетитний компотик та зберегти його на зиму.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня ½ кг.
- Черешня ½ кг.
- Цукор-пісок 1.5 ст.
- Вода 3 л.
Кроки
- Приступимо до готування компоту з вишні та черешні. Переберіть ягідки та видаліть плодоніжки у вишні та черешні. Добре промийте ягідки у проточній воді.
- У чисто вимиті, простерилізовані банки викладіть приблизно по триста грам ягід. Одночасно з цим на плиті закип’ятіть чисту воду.
- У банки з ягодами влийте окріп і накрийте кришками. Залишіть банки у такому вигляді на десять хвилин.
- Водичку злийте з банок у каструлю за допомогою спеціальної дірки та знову доведіть до кипіння воду в каструлі.
- Всипте у вишневий відвар цукровий пісок і скуштуйте на смак. За бажанням можете додати ще цукрового піску.
- У банки з ягодами влийте сироп, що кипить, після того як цукровий пісок повністю розійдеться. Відразу ж закатайте банки з компотом і залиште їх остигати в теплі протягом доби.
Готовий компотик зберігайте у льоху або коморі, з помірною температурою та без доступу до сонячних променів.