Корисний журавлинний морс без варіння

Журавлинний морс можна приготувати без варіння – так ви збережете масу необхідних організму речовин, які містяться в ягодах журавлини. Щоб напій вийшов ще більш корисним, замість цукру ми додамо в нього мед.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Перегляньте свіжі журавлини. Викиньте листочки, стеблинки та інше сміття. Позбудьтеся зіпсованих ягід. Промийте журавлину, використовуючи друшляк. Так буде зручніше.
  • Перекладіть журавлину у чашу блендера. Якщо у вас занурювальний блендер, то журавлину необхідно пересипати в каструлю, щоб потім переробити.
  • Залийте 100 мл води в чашу.
  • Накрийте чашу кришкою та увімкніть блендер. Подрібніть журавлину до стану пюре.
  • Підберіть ємність для приготування напою. Найкраще для цієї мети підійде каструля. Влийте в неї 2 літри води.
  • Викладіть у каструлю, з водою подрібнену в блендері журавлину. Добре перемішайте ягідну масу з водою.
  • Залиште морс у каструлі або перелийте його, наприклад, у банки. Поставте у холодильник. Перед тим, як пити морс, процідіть через сито. Додайте мед за смаком.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь