Журавлинний морс можна приготувати без варіння – так ви збережете масу необхідних організму речовин, які містяться в ягодах журавлини. Щоб напій вийшов ще більш корисним, замість цукру ми додамо в нього мед.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 250 гр.
- Вода 2100 мл.
- Мед квітковий за смаком
Кроки
- Перегляньте свіжі журавлини. Викиньте листочки, стеблинки та інше сміття. Позбудьтеся зіпсованих ягід. Промийте журавлину, використовуючи друшляк. Так буде зручніше.
- Перекладіть журавлину у чашу блендера. Якщо у вас занурювальний блендер, то журавлину необхідно пересипати в каструлю, щоб потім переробити.
- Залийте 100 мл води в чашу.
- Накрийте чашу кришкою та увімкніть блендер. Подрібніть журавлину до стану пюре.
- Підберіть ємність для приготування напою. Найкраще для цієї мети підійде каструля. Влийте в неї 2 літри води.
- Викладіть у каструлю, з водою подрібнену в блендері журавлину. Добре перемішайте ягідну масу з водою.
- Залиште морс у каструлі або перелийте його, наприклад, у банки. Поставте у холодильник. Перед тим, як пити морс, процідіть через сито. Додайте мед за смаком.
Приємного апетиту!