Кріадільяс або Кріадіас (Criadillas) – страва з бичачих яєць, родом з регіону Андалусія. Назва кріадіас так і перекладається з іспанської – бичачі яйця.
Готуються бичачі яйця дуже просто, при цьому мають високу поживну цінність. Найголовніше – вибрати свіжі яйця. Вони повинні бути пружними, світло-рожевого кольору з великою кількістю синіх прожилок. Сірий і зелений відтінок сім’яників, а також їхня пружна суміш говорить про те, що бичачі яйця почали псуватися, навіть не дивлячись на відсутність запаху.
Як приготувати бичачі яйця? Традиційний іспанський рецепт ви знайдете нижче.
Інгредієнти
Порції: –+
- Бичачі яйця 4 шт.
- Лимон 2 шт.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Розмарин 3 гілочки
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Бичачі яйця промити під проточною водою і залишити на 10 хвилин, щоб вони обсохла. Тоді їх легше буде обробляти.
- Зробити неглибокий надріз ножем уздовж сім’яника, щоб розкрити зовнішню оболонку. Акуратно зняти оболонку, відокремлюючи її пальцями від самого насінника.
- Нарізати яйця на медальйони завтовшки близько 2 см.
- У миску видавити сік із двох лимонів, додати оливкову олію та подрібнені листочки розмарину. Перемішати. Половину порції соусу, що вийшов, відкласти для подачі.
- Половиною соусу, що залишилася, залити нарізані яйця і залишити маринуватися мінімум на 2 години, а краще – на ніч.
- Викласти шматочки, струшуючи залишки маринаду, на попередньо розігріту товстостінну сковороду, додати чорний мелений перець і сіль. Обсмажити з двох сторін до готовності протягом 15 хвилин.
- У соус, що залишився для подачі, також додати сіль і мелений чорний перець за смаком.
Подавати бичачі яйця з нарізаними на часточки помідорами, зеленню та лимонним соусом.