Рецепти італійської кухні
Зіті (Ziti) – традиційна страва італійської кухні. Зіті є формованою пастуою у вигляді невеликих трубочок. Зіті часто порівнюють з пенне, але у зіті кінці зазвичай зрізані по прямій...
Кростата із конфітюром (Crostata alla confettura) – традиційний десерт італійської кухні. Кростата з конфітюром є відкритим пирігом з джемом. Це класика італійського десерту.
Паста з гарбузовим пюре (Pasta con zucca cremosa) – традиційна італійська страва. Це чудовий вегетаріанський рецепт приготування пасти. Він не тільки простий у приготуванні, але й дуже смачний.
Лазанья болоньєзе (Lasagna bolognese) – класичний різновид усіма улюбленої італійської лазаньї з рагу болоньєзе. Лазанья болоньєзе є стравою з тонких пластів пасти, викладених
Різотто з креветками (Risotto ai gamberetti) – один із численних варіантів приготування всіма відомої італійської страви з рису – різотто. Різотто зазвичай готують із круглозерного рису з високим.
Пастичо ді різо (Pasticcio di Riso allá moda di Cavour) – італійська запіканка, виготовлена з рису. Камілло Бенсо, перший прем’єр-міністр Італії, граф Кавур, дуже любив рис
Спагетті з брокколі та мигдалем (Spagetti con crema di broccoli e mandorle tostate) – один вегетаріанських варіантів приготування спагетті, найпопулярнішого різновиду італійської пасти.
Паста аль помодоро (Pasta al pomodoro) – традиційна страва італійської кухні з пасти. Паста аль помодоро є швидким варіантом приготування пасти в томатному соусі. Пасту аль помодоро можна.
Паста з гарбузом та грибами (Pasta zucca e funghi) – один з вегетаріанських варіантів приготування класичної італійської пасти. Нижче ми наводимо італійський рецепт пасти з гарбузом та грибами.
Рис по-кантонськи ( Rіso alla cantonese) – цей рецепт дуже люблять в Італії, хоча його коріння сягає в Китай. Назва рису по-кантонськи походить від китайського міста Кантон (Canton).
Боккончіні з курки (Bocconcini di pollo al forno) – курячі нагетси по-італійськи. Взагалі словом боккончіні італійці позначають швидкі закуски на один укус. Зазвичай це маленькі кульки моцарели.
Граніта (Granita) – традиційна страва італійської кухні родом із Сицилії. Граніту є десертом з крижаних кристалів, ароматизованих різними смаками, який може допомогти послабити
Фріко (Frico) – сирний коржик, типовий для італійського регіону Фріулі. Готують фріко із твердого сиру, картоплі та води. Фріко зазвичай подають як закуску до супів або рагу, а...
Ньоккі алла романа чи ньоккі по-римськи (Gnocchi alla romana) – традиційні італійські ньоккі, популярні у Римі. Ньоккі алла романа готують із манної крупи та запікають у духовці під...
Курка алла путанеска (Pollo alla puttanesca) – швидка італійська страва з курки. Готується за тим же принципом, що і страва з незвичайною легендою «Спагетті алла путанеска» , тобто
Фокаччині (Focaccine) – італійські коржики з начинкою. Традиційно фокаччині готують із картоплі, але також популярні варіанти з рису. Фокаччині з рису з шинкою
Паста боскайола (Pasta alla boscaiola) – традиційна італійська страва з пасти. Паста боскайола являє собою пасту з печерицями та білими грибами. Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти.
Спагетті алла путанеска (Spagetti alla puttanesca) – один з варіантів приготування італійської пасти. Рецепт спагетті алла путанеска цікавий не лише своїм смаком та легкістю приготування
Лазання з броколі (Lasagne con broccoli) – вегетаріанський варіант популярної італійської страви лазіння. Лазання являє собою запіканку з широких пластів пасти з сиром та різними соусами та наповнювачами.
Мігліо алла маринара (Miglio alla marinara) – традиційне італійське поєднання гарніру з пшонки з додаванням оливок та каперсів. Просте блюдо із пшонки, при цьому цікавий, незвичайний смак.