Квас з березового соку без цукру

Квас з березового соку без цукру, хоча сік і солодкуватий, виходить прісним, тому до нього додають для посилення бродіння або дріжджі, або сухофрукти та хліб. Вам пропонується найпростіший рецепт приготування такого квасу – із соку та дріжджів. Напій буде добре газованим та з приємним кислим смаком, а підсолодити можна у склянці. Квас без цукру не перекисає і добре зберігається.

Як приготувати квас з березового соку без цукру

Інгредієнти
  • Сік березовий 5 л.
  • Свіжі дріжджі 50 гр.
Кроки
720 год 0 хвДрук
  • Свіжий березовий сік через складену в 2 шари марлю перелийте у великий посуд, в якому готуватимете квас.
  • Потім у сік насипте розраховану кількість сухих дріжджів або покладіть свіжі, розвівши їх у невеликій кількості соку. Потім сік із дріжджами перемішайте, щоб вони рівномірно в ньому розподілилися. За бажанням до соку можете додати трохи цукру та лимонки.
  • Потім прикрийте посуд кришкою і помістіть її в тепле місце на 4-5 днів, не більше. За цей час дріжджі активуються та відбудеться процес бродіння.
  • Після цього часу отриманий березовий квас розлийте в заздалегідь простерилізовані скляні банки або пляшки. Потім квас щільно закупоріть і перенесіть на зберігання у темне прохолодне місце.

Перед подачею в кожну склянку соку покладіть по одному кубику льоду.

Вдалих та смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь