Кисель із журавлини нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього слідуйте простим крокам у нашому перевіреному рецепті. Готовий напій вийде дуже густим та ніжним, а також порадує дивовижним насиченим смаком. Приємна ягідна гіркуватість зробить продукт особливим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 1 ст.
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Крохмаль картопляний 3 3 ст.л.
Кроки
- Добре перебираємо і промиваємо журавлину. Хорошенько розминаємо її.
- З отриманої макухи відокремлюємо сік. Його на якийсь час ставимо в холодильник.
- Макуху залишаємо в каструлі. Вливаємо в неї 900 мл води.
- Доводимо до кипіння і потім проварюємо 5 хвилин. Знову проціджуємо суміш, щоб відокремити макуху.
- У воді, що залишилася ретельно вимішуємо крохмаль. Необхідно отримати густу суміш без грудочок.
- Нагріваємо ягідну заготовку, розмішуємо тут цукор і тонким струменем вливаємо воду з крохмалем. Проварюємо 1-2 хвилини, вливаємо сік, який відокремили спочатку готування. Перемішуємо та прибираємо з плити.
Яскравий і ароматний домашній кисіль з журавлини готовий. Можна пригощатись!