Лазанья Болоньєзе

Лазанья болоньєзе (Lasagna bolognese) – класичний різновид усіма улюбленої італійської лазаньї з рагу болоньєзе. Лазанья болоньєзе є стравою з тонких пластів пасти, викладених один на одного в чергуванні з шарами рагу болоньєзе, соусу бешамель і тертого пармезану.

Взагалі лазанья вважається одним із найстаріших видів пасти, її походження відносять до середньовіччя. Перший задокументований рецепт лазаньї датується початком XIV ст. Батьківщиною лазаньї називають Неаполь, а найбільш традиційним видом лазаньї вважається лазанья ді карневалі (lasagne di carnevale).

Батьківщиною рецепту лазаньї болоньєзе є італійський регіон Емілія-Романья, саме там лазанью традиційно готують із соусом бешамель. У Болоньї, столиці регіону, лазанью болоньєзе прийнято готувати з листів лазаньї, пофарбованих соком шпинату у зелений колір.

Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт лазаньї болоньєзе. Листи лазаньї за потреби потрібно попередньо відварити відповідно до інструкції на упаковці.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Прямокутну форму для лазаньї змастити оливковою олією.
  • Покласти 3-4 ст. ложки рагу болоньезе і розподілити тонким шаром по дну форми.
  • Поверх викласти шар листів лазаньї щільно один до одного так, щоб вони покривали весь периметр форми.
  • Далі викласти і рівномірно розподілити шар соусу бешамель, зверху також розподілити частину рагу болоньезе і посипати тертим пармезаном.
  • Далі сформувати ще три аналогічні шари з листів лазаньї, соусу бешамель, рагу болоньезе і тертого пармезану. Зверху має залишитися сир.
  • Випікати лазанью болоньєзе в попередньо розігрітій до 160 °С духовці близько 1 години.
  • Після приготування лазанью болоньєзе остудити протягом 15 хвилин, нарізати на порційні шматки і подавати до столу теплому вигляді.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь