Нещодавно на прогулянці з подругою нам захотілося перекусити. Мою пропозиція зайти в кафе вона відкинула і дістала з сумочки пару бутербродів. Скажу чесно: смачніше шинки я ще ніколи не пробувала! Звичайно, я відразу ж запитала про фірму і магазин, в якому подруга купила продукт. Вона тільки засміялася і сказала, що це домашня ковбаса!
Я тут же записала рецепт і вже ввечері приготувала цю ледачу ковбасу. Вийшло з першого разу! Ніколи не подумала б, що приготування ковбаси в домашніх умовах може бути таким простим і швидким. Вам не знадобляться блендер, м’ясорубка або спеціальна коптильня. Використовуйте тільки ніж і духовку.
Як готується лінива домашня ковбаса в духовці
Зазначені в рецепті домашньої ковбаси пропорції м’яса ви можете змінювати на свій смак. Наприклад, використовувати більше яловичини, ніж свинини, або взяти їх навпіл. Нітратну сіль беріть 0,5%. Якщо у вас є сіль 6,25 %, вам знадобиться всього 4 г.
- Свинина 1 кг.
- Яловичина ½ кг.
- Часниковий порошок ½ ч. л.
- Цибулевий порошок 1 ст. л.
- Сухе молоко 20 гр.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Мускатний горіх ½ ч. л.
- Вода 240 мл.
- Нітритна сіль 25 гр.
- Сіль 21 гр.
- Наріжте свинину дрібними шматочками. Яловичину наріжте ще дрібніше і відбийте ножем або молоточком.
- До м’яса додайте крижану воду, всі спеції, сіль, цукор і сухе молоко. Вимішуйте фарш близько 10 хвилин. Закрийте миску кришкою і поставте м’ясо в холодильник на 18-24 години.
- Розділіть фарш для ковбаси навпіл. Кожну частину загорніть в харчову плівку і зав’яжіть мотузкою, формуючи ковбасу. Залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
- Викладіть ковбасу в форму або на деко і відправте в розігріту до 80-85 ° С духовку. Випікати потрібно не менше 3 годин.
У розрізі ковбаси зі свинини і яловичини ви побачите невеликі порожнечі. Це через те, що м’ясо нарізано шматочками. Тому немає можливості більш щільно стягнути фарш в харчовій плівці. Приготована в духовці ковбаса, загорнута в папір, зберігається до тижня в холодильнику. У вакуумі або морозильній камері продукт можна зберігати довше. Приємного апетиту!