Літні салати та найсмачніші рецепти з фото

По кожному з найкращих рецептів з покроковими фото вийдуть дуже смачні і прості в приготуванні літні салати як на кожен день, так і на свято.

Літній салат із стручковою квасолею

Дуже смачний літній салат можна приготувати з одного з кращих простих рецептів з покроковими фото для харчування на кожен день.

Інгредієнти:

  • стручкова квасоля – 500 г;
  • помідори черрі (можна і звичайні, але в меншій кількості) – 16 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • горіхи волоські – жменя;
  • петрушка – декілька гілочок;
  • олія оливкова – 1 ст. л;
  • оцет бальзамічний – 1 ст. л;
  • суміш перців;
  • сіль, улюблені спеції за смаком.

Приготування:

  1. Промиту квасолю відправляємо в ємність з киплячою водою, відварюємо 7-8 хвилин, відкидаємо на друшляк. Стручки квасолі ріжемо навпіл (або більш дрібно, за бажанням).
  2. У салатницю викладаємо підготовлену квасолю, нарізку помідорів і подрібнену зелень.
  3. Готуємо заправку, змішавши оливкову олію з оцтом і дрібно нарізаним часником, поливаємо салат.
  4. Додавши в красиве ароматне блюдо жменю подрібнених горіхів, перчимо, солимо і перемешавши, подаємо до столу.

Салат «Вітамінний» з ранньою капустою і редисом

По простому рецептом з покроковими фото можна швидко приготувати дуже смачний літній салат з ранньою капустою і редискою.

Інгредієнти:

  • капуста рання – 500 г;
  • редис молодий – 100 г;
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • зелень (кріп, петрушка) – невеликий пучок;
  • сметана за смаком (або масло);
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Тонку нарізку капусти присолюємо і злегка розминаємо руками, викладаємо в підходящу ємність.

  • Додаємо до капусти всі зазначені в рецепті інгредієнти по мірі їх підготовки, першими відправляємо півкільця редиски і соломку огірків.

  • Залишилися для підготовки до використання в салаті помідори та солодкий перець (промиті й очищені) подрібнюємо кубиками, додаємо барвисту суміш до інших овочів.

  • Дрібно нарізаємо достатню кількість зелені (кропу, петрушки та зеленої цибулі), підмішуємо в салат і заправляємо сметаною, посоливши і поперчив за смаком.

Салат «Літня мітелка»

Смачні літні салати можна приготувати за різноманітними рецептами з покроковими фото, як на свято, так і для харчування на кожен день.

Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • цибуля солодкого Романовського сорту – 1 головка;
  • капуста – невеликий шматок по своєму смаку;
  • зелень;
  • лимонний сік – 1-2 ст. л;
  • сухофрукти, зерна граната (за бажанням);
  • олія оливкова за смаком.

Приготування:

  1. Буряк, моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи, з’єднуємо в одній ємності, зручною для перемішування об’ємного салату.
  2. Яблуко (вибираємо з щільною м’якоттю) натираємо на звичайній вкликій тертці і поливаємо лимонним соком, щоб нарізка не втратила свій колір. Також чинимо і з очищеним солодким перцем (можна і натерти на тертці для моркви по-корейськи).
  3. Цибулю нарізаємо дуже тонкими півкільцями, разом з яблучною нарізкою додаємо до вже зібраних інгредієнтів.
  4. Заключним акордом кулінарної творчості буде тонке шинкування капусти (на спеціальному пристосуванні) і подрібнення зелені.

Підмішати в салат, капусту та зелень, заправляємо маслом блюдо, подаємо до столу. Якщо бажаємо додати сухофрукти або зерна граната (або те й інше), розподіляємо все по поверхні вже викладеного для подачі салату.

Літній салат з редискою і щавлем

По простому рецептом з покроковими фото можна приготувати дуже смачний і корисний літній салат з редискою і щавлем. Причому як на свято, так і для харчування на кожен день.

Інгредієнти:

  • щавель – невеликий пучок;
  • редис – за смаком;
  • яйця – 3-4 шт.;
  • зелений горошок – за смаком;
  • сметана для заправки.

Приготування:

  • Щавель і редис ретельно промиваємо в проточній воді. Просушений щавель нарізаємо довільно, редис соломкою або невеликими кубиками.

  • Яйця нарізаємо скибочками, викладаємо в загальну ємність.

  • Додаємо зелений горошок.

  • Солимо, перчимо, кладемо сметану. Грунтовно перемішавши, викладаємо в салатник для подачі до столу.

Літній Салат з курячим філе, помідорами і зеленню

Дуже смачний літній салат можна приготувати за простим рецептом з покроковими фото з курячого філе і помідорів як на свято, так і на кожен день.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • лук фіолетовий салатний – 1 шт.;
  • петрушка, кріп – невеликий пучок;
  • сіль, перець, пряні трави;
  • сметана або майонез (або рослинна олія).

Приготування:

  • Промите куряче філе готуємо будь-яким способом, відварюємо, смажимо на сковороді або запікаємо в фользі в духовці.

  • У разі вибору третього варіанту, натираємо м’ясо маслом, сумішшю солі, спецій і пряних трав. Загортаємо у фольгу і запікаємо при 190 °С протягом 30 хвилин, охолоджуємо і нарізаємо довільними шматочками середнього розміру.

  • У ємність з викладеним в неї підготовленим курячим філе додаємо нарізку помідорів і тонкі півкільця цибулі.

  • Також збагачуємо смак салату свіжої літньою зеленню, попередньо її дрібно нарізавши. Все солимо, перчимо до смаку, додаємо сметану або інший вибраний варіант заправки, перемішуємо.

Всі літні салати традиційно подаються до столу у вигляді яскравої апетитною гірки з суміші підготовлених інгредієнтів, також чинимо і з цим легким варіантом закуски.

Салат з брокколі, помідорами і сиром

Річний смачний салат, приготований з цього простого рецепту з покроковими фото, цілком можна використовувати і в інший час року. Подавати можна як на свято, так і для харчування на кожен день.

Інгредієнти:

  • брокколі – 400 г;
  • помідори черрі – 10 шт.;
  • огірки свіжі – 2 шт.;
  • цибуля салатний фіолетовий – ½ шт;
  • оливки – за смаком (і за бажанням);
  • сік лимона – 3 ст. л;
  • оцет бальзамічний – 1 ч. л;
  • олія оливкова – 3 ст. л;
  • бринза – 50 г;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Брокколі промиваємо під проточною водою, даємо воді стекти і розбираємо на суцвіття. Опускаємо підготовлену капусту в киплячу підсолену воду на пару хвилин, витягаємо.

  • Виклавши брокколі в підходящий посуд для перемішування салату, додаємо до неї нарізану цибулю чвертькільцями, півколами огірки і оливки.

  • Помідори черрі (або звичайні, взяті в пропорційному кількості) нарізаємо на половинки, додаємо до вже зібраних інгредієнтів.

  • Смак салату підсилюємо і підкреслюємо смачною пряною заправкою, змішавши лимонний сік з маслом, бальзамічним оцтом, сіллю і перцем.

Після внесення приготовленої заправки салат перемішуємо, викладаємо на підходящий посуд для подавання. Зверху ефектно розкладаємо кубики бринзи.

Літній салат по-корейськи

Приготувати дуже смачний і простий літній салат можна за рецептом з покроковими фото як на свято, так і для харчування на кожен день.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • гарбуз – 100 г;
  • огірки свіжі – 2 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • часник сушений – ½ ч. л;
  • сіль;
  • приправа для моркви по-корейськи;
  • кайенський перець за смаком;
  • оцет – 2 ст. л;
  • масло рослинне – 50 мл;
  • цукор – ½ ч. л.

Приготування:

  • Натираємо кабачки, моркву, гарбузи і огірки на корейській тертці прямо в приготовлену ємність або по черзі викладаємо в неї нарізку кожного овочу.

  • Розчавлюємо в ємність до овочів зубчики часнику і підсилюємо смак салату сумішшю спецій та прянощів, зазначених у рецепті.

  • Також додаємо в салат оцет (за бажанням). Розігріваємо масло, гаряче (але не кипляче) наливаємо на спеції в салаті, викладені зверху, щоб вони максимально віддали свій аромат готується закуски.

  • Отриманий салат перемішуємо і знімаємо пробу, при необхідності коригуємо смак.

Салат відправляємо в холодильник на півгодини-годину, подаємо до столу, додатково прикрасивши подрібненим кропом або іншою зеленню.

Салат зелений

По простому рецептом з покроковими фото приготуємо дуже смачний літній салат з зеленими салатними листям і огірком. Така легка освіжаюча закуска в літню спеку буде дуже до речі. Можна ставити на стіл як на свята, так і для харчування на кожен день.

Інгредієнти:

  • листя салату – 300 г;
  • огірки – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – ½ шт;
  • петрушка;
  • сіль, перець за смаком;
  • масло рослинне – 3 ст. л;
  • оцет бальзамічний – 1 ч. л;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  1. Промиті огірки очищаємо, знімаючи шкірку не повністю (якщо молоді, можна залишити неочищеними), нарізаємо півкільцями.
  2. Цибулю нарізаємо тонкими чвертькільцями, моркву натираємо на великій тертці, підмішуємо до огірків.
  3. Залишилося викласти основні зелені інгредієнти – подрібнену зелень петрушки, кропу та інших пряних трав при бажанні), а також промите і просушене листя салату. Салат не нарізаємо, а рвемо руками на шматочки довільної форми і розміру по своєму смаку.
  4. Добуваємо з лимона сік будь-яким способом, додаємо олію, бальзамічний оцет, сіль і перець (за смаком та бажанням). Все перемішуємо і подаємо до столу до м’яса або риби або як самостійний вітамінний перекус.

Салат «Класика смаку» з редискою, помідорами і огірками

Дуже смачний літній вітамінний приготуємо салат зі свіжих овочів по простому рецептом з покроковими фото. Подавати таку закуску можна як на свято, так і на кожен день.

Інгредієнти:

  • редис – 1 пучок;
  • помідори;
  • огірки;
  • зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля);
  • майонез за смаком;
  • сіль.

Приготування:

  1. Традиційний літній салат вийде тим смачніше, ніж свіжої будуть використовувані овочі (ідеальний варіант – прямо з грядки). Промиваємо всі складові закуски, даємо воді стекти, очистити від усього зайвого.
  2. Редис нарізаємо півкільцями обраної товщини (можна зробити і більш дрібну нарізку, наприклад, соломкою), викладаємо в загальну посуд для салату.
  3. Огірки і помідори нарізаємо як зазвичай, керуючись своїми уподобаннями, додаємо до редиски.
  4. Залишилося дрібно нарізати мікс із зелені, прикрашаємо їм салат, вносячи не тільки велику барвистість, але і надаючи пікантну смакову нотку.
  5. Салат солимо, перчимо до смаку, заправляємо майонезом, ретельно перемішуємо і вживаємо в свіжоприготованому вигляді.

Літні салати варто готувати як можна частіше, експериментуючи з різним поєднанням овочів, фруктів і зелені. Така кулінарна творчість допоможе не тільки отримати задоволення від їжі, але і зміцнить здоров’я.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь