Рижики, мариновані з часником

Рижики, мариновані з часником

Часник найчастіше використовується для соління рижиків, але є і смачні рецепти рижиків, маринованих з часником, що багатьом припаде до смаку. Часник додається до грибів і не вариться в маринаді, і така заготовка доповнюється рослинною олією, яка гриби робить набагато смачніше. Маринуємо рижики гарячим способом і зі стерилізацією, що дозволяє зберігати їх протягом року.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Свіжозібрані рижики ретельно підготувати до маринування: гриби очистити від лісового сміття, промити холодною водою і відварити 40 хвилин у воді з додаванням солі. Відварені рижики відкинути на друшляк.
  • Зубки часнику, а кількість його можна збільшити на свій смак, очистити від лушпиння, дрібно нарубати ножем і додати до відвареним рижики. Гриби з часником перемішати і залишити на півгодини при кімнатній температурі, щоб вони просочилися часниковим ароматом.
  • За цей час будь-яким способом простерилізувати чисті банки і прокип’ятити закаточні кришки. У кожну банку налити по ложці рослинної олії і укласти рижики з часником. Щільно укладати гриби не треба. У каструлі зварити маринад з зазначеним в рецепті розрахунком солі, цукру і запашного перцю. Маринад поварити 3-4 хвилини, влити столовий оцет і вогонь відразу вимкнути.
  • Гарячим маринадом повністю залити рижики з часником в банках.
  • Потім заготовку обов’язково простерилізувати, як і інші домашні консервації. Час стерилізації для літрових банок становить 15 хвилин.
  • Потім банки герметично закупорити, поставити на кришки і накрити теплим пледом.

Остигнувші рижики, замариновані з часником, краще зберігати, як і всі гриби, в прохолодному темному місці. Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь