Мариновані білі гриби з олією на зиму

Мариновані білі гриби з олією на зиму смачні та виглядають дуже апетитно! У даному рецепті маринування на зиму білих грибів пропонується після варіння боровиків у маринаді залити гриби в банках невеликою кількістю олії. Банки закриваються капроновими кришками. Такий спосіб консервації унеможливлює заразитися ботулізмом. Смак маринованих грибів добре зберігається при тривалому зберіганні.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 42 ккал
Білки: 1.7 г
Жири: 3.5 г
Вуглеводи: 0.5 г
Кроки
2 год 30 хвДрук
  • Готувати мариновані білі гриби з олією на зиму просто! Білі гриби очистіть від лісового бруду і помийте під проточною водою.
  • Потім наріжте гриби на шматочки однакового розміру.
  • Нарізані гриби перекладіть у велику каструлю і залийте холодною водою.
  • Потім гриби добре посоліть, скуштувавши розсіл на смак, і поваріть у розсолі протягом 40 хвилин від початку кипіння. Пінку з поверхні зніміть.
  • Відварені в розсолі боровики відкиньте на друшляк і промийте проточною водою.
  • Потім зваріть маринад із розрахованої кількості води, спецій та оцту.
  • У киплячий маринад перекладіть відварені білі гриби і поваріть 15 хвилин від початку кипіння. Потім вогонь вимкніть і гриби в маринаді остудіть.
  • Будь-яким способом простерилізуйте баночки для заготівлі.
  • Охолоджені гриби разом із маринадом розлийте по баночках, не заповнюючи їх аж до верху.
  • Поверх грибів у кожну баночку налийте по 3 ст. л. рослинної олії.
  • Банки закрийте чистими та ошпареними окропом капроновими кришками.

Зберігайте мариновані білі гриби з білі олією в холодильнику або холодному підвалі.

Вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь