Мариновані білі гриби з олією на зиму смачні та виглядають дуже апетитно! У даному рецепті маринування на зиму білих грибів пропонується після варіння боровиків у маринаді залити гриби в банках невеликою кількістю олії. Банки закриваються капроновими кришками. Такий спосіб консервації унеможливлює заразитися ботулізмом. Смак маринованих грибів добре зберігається при тривалому зберіганні.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 2 кг.
- Для маринаду:
- Вода 1 л.
- Оцет столовий 9% 8 ст. л.
- Гвоздика 3 шт.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Рослинна олія 3 ст. л.
На порцію
Калорії: 42 ккал
Білки: 1.7 г
Жири: 3.5 г
Вуглеводи: 0.5 г
Кроки
- Готувати мариновані білі гриби з олією на зиму просто! Білі гриби очистіть від лісового бруду і помийте під проточною водою.
- Потім наріжте гриби на шматочки однакового розміру.
- Нарізані гриби перекладіть у велику каструлю і залийте холодною водою.
- Потім гриби добре посоліть, скуштувавши розсіл на смак, і поваріть у розсолі протягом 40 хвилин від початку кипіння. Пінку з поверхні зніміть.
- Відварені в розсолі боровики відкиньте на друшляк і промийте проточною водою.
- Потім зваріть маринад із розрахованої кількості води, спецій та оцту.
- У киплячий маринад перекладіть відварені білі гриби і поваріть 15 хвилин від початку кипіння. Потім вогонь вимкніть і гриби в маринаді остудіть.
- Будь-яким способом простерилізуйте баночки для заготівлі.
- Охолоджені гриби разом із маринадом розлийте по баночках, не заповнюючи їх аж до верху.
- Поверх грибів у кожну баночку налийте по 3 ст. л. рослинної олії.
- Банки закрийте чистими та ошпареними окропом капроновими кришками.
Зберігайте мариновані білі гриби з білі олією в холодильнику або холодному підвалі.
Вдалих заготовок!