Меню на 1500 ккал у день з рецептами

Скинути зайві кілограми допоможе збалансоване харчування. Пропонуємо розглянути меню на 1500 ккал у день з докладними рецептами на тиждень з простих продуктів.

Як правильно складати меню на день

У раціон повинні входити продукти рослинного і тваринного походження. Особливу увагу рекомендується приділяти інгредієнтів, які не пройшли термічну обробку. Вони допомагають заповнити недолік корисних речовин в організмі, видаливши шлаки.

Основне правило дієтичного харчування — дотримання питного режиму. Ранок починають з 200 мл теплої води. Так організм прокидається, і запускається правильна робота травної системи. Добова норма — 2 літри.

Між прийомами їжі дотримуються часовий проміжок, рівний 3-4 години. Не можна голодувати, але дозволено перекушувати.

З раціону повністю виключити:

  • цукор;
  • борошняні вироби;
  • солодкі кондитерські продукти.

У харчуванні повинні переважати продукти, які мають високий вміст білка (курка, риба, кисломолочні інгредієнти).

Дозволено їсти

Заборонено вживати

Всі фрукти, овочі (крім картоплі), яйця, морепродукти, ягоди, м’ясо, молоко, кефір, сир (із зниженою жирністю).

Морозиво, торти, цукерки, печиво та інші солодощі, їжу швидкого приготування, жирнаю і смажену їжу, копченості, макарони.

Парфе з бананом і корицею

При вживанні вівсянки на сніданок людина очищає шлунково-кишковий тракт від накопичених токсинів, шлаків завдяки наявності грубих харчових волокон у крупі. Тому в меню на тиждень з розрахунком на 1500 ккал у день можна включити вівсяну кашу. Нижче — дієтичний рецепт приготування смачного і низькокалорійного сніданку з простих продуктів.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці — 40 г;
  • крутий окріп — 100 мл;
  • соєве молоко — 50 мл;
  • банан — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • родзинки — 5 м;
  • кориця мелена — на смак.

Приготування:

  • Вівсяні пластівці висипати в сотейник. Залити крутим окропом. Трохи посолити. Довести до кипіння, попередньо перемішавши.

  • Проварити на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.
  • Як тільки пластівці стали м’якими, влити соєве молоко, перемішати, закип’ятити.
  • Після додати очищений і нарізаний скибочками банан.

  • Активно почати перемішувати, щоб фрукт трохи розчинився. Варити ще 2-3 хвилини.
  • Вимкнути плиту, додати яйце, швидко розмішати.
  • Відправити в кашу промитий ізюм, за смаком висипати корицю.

  • Розмішати, викласти у порціонну миску. Подати до столу.

Дієтична яєчня

Багато воліють готувати яєчню на сніданок. При правильному чи дієтичному харчуванні це неприпустимо, так як в традиційному рецепті яйця смажаться на рослинній олії. Але є новий варіант приготування популярної страви на сніданок.

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • кріп — 10 г;
  • мелений перець за смаком.

Приготування:

  1. На розпечену сковороду вилити 200 мл холодної води.
  2. Акуратно розбити яйця.
  3. Посипати трохи приправами, зеленню. Накрити кришкою.
  4. Через 1,5-2 хвилини яєчня готова.
  5. Викласти на плоске блюдо і подати до столу. Прикрасити свіжими овочами.

Жироспалюючий коктейль

Напій знижує рівень цукру, холестерину в крові, сприяє спалюванню жирового прошарку. Вгамовує почуття голоду, тому чудово підійде для невеликого перекусу.

Інгредієнти:

  • кефір 1 % — 200 мл;
  • яблуко зелене — 1 шт.;
  • кориця мелена — ½ ч. л.

Приготування:

  1. Яблуко очистити від шкірки. Розділити на часточки, видалити насінну коробку.
  2. Відправити в чашу блендера, затока знежиреним кефіром. Збити до однорідності.
  3. Вилити в склянку. Всипати корицю, розмішати.
  4. Вжити відразу ж після приготування.

Дієтичний суп з запеченими овочами

У меню на тиждень з розрахунком на 1500 ккал у день на обід з простих продуктів можна приготувати смачний дієтичний суп. За рецептом частина овочів запікається в духовці.

Інгредієнти:

  • очищений кабачок — 300 г;
  • помідори — 200 г;
  • солодкий перець — 150 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 маленька головка;
  • часник — 1 зубчик;
  • морква — 1 шт.;
  • вода — 2 л;
  • стручкова квасоля — 200 р.

Приготування:

  • Солодкий перець, кабачок, моркву і ріпчасту цибулю нарізати кубиками.

  • У томатів видалити плодоніжки і нарізати невеликими шматочками.

  • Зубчик часнику подрібнити ножем або пропустити через прес.
  • Деко застелити пергаментним папером, яку можна замінити фольгою. Викласти підготовлені овочі: кабачки, помідори і болгарський перець.

  • Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 15-20 хвилин.
  • Воду вилити в підходящу каструлю, довести до кипіння.
  • Відправити в неї моркву, ріпчасту цибулю і варити до готовності.
  • Після викласти запечені овочі, продовжити приготування 5 хвилин.

  • Додати в суп стручкову квасолю, трохи поварити.

  • Посолити за смаком, відправити часник.
  • Через 5 хвилин вимкнути. Настоювати під кришкою, а після розлити по тарілках. Перед подачею посипати дрібно рубаним кропом.

Суп «Швидкий»

Перше страву сприятливо впливає на роботу травної системи. Тому пропонуємо приготувати цікавий курячий супчик з зеленню, яйцями і улюбленими приправами. Їжте і худніть.

Інгредієнти:

  • куряча грудка — 300 г;
  • зелень — 50 г;
  • куркума, мускатний горіх, сіль — за смаком;
  • яйця курячі — 2 шт.

Приготування:

  • Куряче філе нарізати невеликими шматочками. Після обшпарити окропом і при необхідності ще раз подрібнити.

  • Викласти в глибоку каструлю. Влити 1,5 літра крутого окропу. Варити до готовності.
  • Зелень промити, обсушити, видалити палички. Листочки розрізати на кілька частин. Викласти в чашу блендера і подрібнити.

  • Додати куркуму, мускатний горіх.
  • Відправити відразу ж зелень. Її потрібно добре проварити. Інакше суп закисне.

  • При частому помішуванні віночком додати яйця.
  • Суп розлити по тарілках. Подавати до столу в гарячому вигляді.

Курка в кефірному соусі

Птах у кефірном маринаді готується за рецептом з фото з простих продуктів і без краплі жиру. Виходить дуже смачною, ніжною і соковитою. Чудово увійде в меню на тиждень з розрахунком на 1500 ккал у день.

Інгредієнти:

  • куряче філе — 600 г;
  • часник — 4 зубчики;
  • свіжа зелень — 30 г;
  • кефір 1 % — 250 мл;
  • чорний мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Куряче філе промити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
  • Очищені зубчики часнику нашаткувати на дрібній тертці. Відправити в глибоку миску.
  • Зелень дрібно нарубати, додати до часнику.
  • Влити знежирений кефір, трохи поперчити і все добре перемішати.

  • У харчовий контейнер відправити м’ясо.
  • Залити його кефірно-часниковим соусом з зеленню.

  • Все ретельно перемішати, щоб птах максимально ввібрала в себе маринад. Прибрати в холодильник на 60 хвилин.
  • Через зазначений час акуратно викласти курку на сковороду. Надлишки соусу виливати відразу ж не потрібно.
  • Тушкувати на середньому вогні при постійному помішуванні. Додати залишки маринаду.
  • Куряче філе готове до вживання. Його можна викласти на тарілку і подати з вареною гречкою, паровими овочами.

Курячі котлети з овочами в духовці

Готове блюдо виходить дуже смачним, легким і корисним. Курячі котлети з додаванням овочів відносять до розділу рецептів для правильного харчування з простих продуктів. Вони чудово підійдуть для складання меню з розрахунком на 1500 ккал у день і готуються в будь-який день тижня.

Інгредієнти:

  • куряче філе — 300 г;
  • морква — 1 шт.;
  • капуста білокачанна — 150 г;
  • вода — 50 мл;
  • петрушка свіжа, сіль за смаком;
  • яйце — 1 шт.

Приготування:

  • Капусту і петрушку дрібно нашаткувати.

  • Моркву натерти на тертці соломкою середнього розміру.
  • Викласти капусту на розігріту сковороду. Влити 50 мл холодної води.

  • При частому помішуванні тушкувати на середньому вогні 3-4 хвилини.
  • Потім висипати морква, продовжити приготування аналогічну кількість часу.

  • Перекласти в глибоку миску, залишити на столі до повного охолодження.

  • Куряче філе нарізати кубиками, пропустити через м’ясорубку.
  • Отриманий фарш з’єднати з овочами.
  • Поперчити, посолити, вбити яйце. Покласти свіжу зелень. Добре перемішати до однорідності.
  • Сформувати невеликі котлети, викласти їх в блюдо для запікання.

  • Додати трохи води, відправити в розігріту духовку. Запікати при 200 градусах протягом 30-40 хвилин.

Котлети можна приготувати в пароварці або згасити на сковороді. Перекласти на блюдо, попередньо прикрасивши його свіжим листям салату.

Сирний мус

Сир ідеально підійде для перекусу. А якщо його з’єднати з невеликою кількістю свіжих фруктів чи ягід, то вийде смачний десерт. Невисока калорійність в 100 г міститься 96 ккал.

Інгредієнти:

  • сир знежирений — 100 г;
  • манго — 100 г;
  • молоко — 50 мл;
  • мед — 1 ч. л.

Приготування:

  1. Знежирений сир відправити в ємність для збивання.
  2. Влити молоко, мед.
  3. Додати манго.
  4. Подрібнити до однорідності.
  5. Перекласти в глибоку тарілку.
  6. Прикрасити за бажанням. Подати до столу.

Запіканка з кабачків з сиром

Сир і кабачок, приготовані з цього дієтичного рецепту, чудово поєднуються в страві. Консистенція виходить приємною, ніжною. Обов’язково спробуйте приготувати запіканку з простих продуктів і включити її в меню з розрахунком на 1500 ккал у день на тиждень. Страва чудово підійде на вечерю або обід.

Інгредієнти:

  • кабачок — 600 г;
  • знежирений сир — 200 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Кабачки промити, зрізати з них хвостики. Нашаткувати на великій тертці. Дати постояти 10 хвилин. Через зазначений час віджати всю рідину.

  • У миску до овочу додати пачку знежиреного сиру.
  • Вбити яйця.
  • Пропустити через прес часник.

  • Трохи посолити, поперчити.
  • Отриману масу добре перемішати. Після викласти у ємність для запікання.
  • Акуратно розрівняти ложкою. Випікати при 200 градусах 40 хвилин.

  • Остудити у формі протягом 10 хвилин.
  • Отримана запіканка вийде на 440 ккал. Розділити на порційні шматки і подати до столу.

Дієтичні сирники

Готуються сирні коржики без манної крупи, муки і без додавання олії, тобто на сухій сковороді. Виходять дуже ніжними, смачними і прекрасно підходять для тих, хто дотримується дієтичного харчування.

Інгредієнти:

  • сир знежирений — 400 г;
  • рисова (кокосова) борошно — 2 ст. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукрозамінник стевія — 2 г;
  • курага — 5 шт.;
  • в’ялена журавлина — 2 ст. л.;
  • ванілін, сіль за смаком;
  • олія для змазування форми — 2 краплі;
  • рисове борошно (для обсипання коржів) — 2 ст. л.

Приготування:

  1. Сир висипати в глибоку миску. Відправити до нього дрібно порізану курагу, в’ялену журавлину.
  2. Додати трохи солі, цукрозамінника.
  3. Висипати рисове борошно, ванілін.
  4. Вбити яйце, з’єднати все до однорідної маси.
  5. Сформувати з отриманої суміші порційні коржі.
  6. Запанірувати заготовки. Аналогічно вчинити з залишками сирного тіста.
  7. Сковороду розжарити, додати кілька крапель олії оливи.
  8. Викласти сирники, встановити мінімальний вогонь.
  9. Трохи придавити коржі лопаткою для кращого приготування.
  10. Закрити кришкою, готувати на маленькому вогні 3-4 хвилини.
  11. Перевернути на іншу сторону. Закрити, продовжити приготування аналогічну кількість часу.
  12. Готові сирники перекласти на плоску тарілку. Подати до столу разом з дієтичним йогуртом.

З представлених вище рецептів можна з легкістю скласти меню з розрахунком на 1500 ккал у день із простих продуктів. На тижні страви можуть повторюватися, тому немає необхідності постійно перебувати біля плити.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь