Для багатьох господинь хлібопічка стала справжньою помічницею і не тільки в випікання домашнього хліба. Так, на Великдень 2021 з її допомогою можна спекти найсмачнішу паску. Пропонуємо кілька рецептів з покроковим фото для різних моделей.
Паску в хлібопічці Redmond
Моделі хлібопічок можуть відрізнятися за своїм функціоналом, тому дізнайтеся, як спекти найсмачнішу паску на Великдень 2021 року в хлібопічці марки Redmond.
Інгредієнти:
- 450 г борошна;
- 250 мл молока (2,5%);
- 1 яйце;
- 50 г родзинок;
- 50 р кураги;
- 30 г кедрових горішків;
- 4 ст. л. цукру;
- 40 г вершкового масла;
- 10 г ванільного цукру;
- 2 ч. л. сухих дріжджів (6 г);
- 0,5 ч. л. солі.
Приготування:
- Невеликими шматочками, подрібнюємо курагу.
- У відерце вливаємо молоко, вбиваємо яйце, засипаємо ванільний і звичайний цукор.
- Також кладемо шматочок м’якого масла, відразу закладаємо курагу разом з родзинками і кедровими горішками.
- Тепер додаємо пропущений через сито борошно, робимо в ній ямку і засипаємо в неї сухі дріжджі.
- Кнопкою «Меню» вибирає програму «Здоба», встановлюємо вага 1000 г і чекаємо закінчення програми.
- Після сигналу витягаємо з відерця готову паску, остуджуємо і прикрашаємо.
Щоб не помилитися у пропорціях, для вимірювання використовуйте мірну ложку або стакан, які йдуть в комплекті з хлібопічкою.
Сирна паска з цукатами в хлібопічці
Багато господинь відзначають, що сама смачна випічка на Великдень на 2021 року – це сирна паска. Він виходить ніжним, вологим і м’яким. І такий великодній хліб можна спекти з допомогою хлібопічки.
Інгредієнти:
- 70 мл молока;
- 70 г цукру;
- 2 яйця;
- 180 г сиру;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 1/3 ч. л. есенції дюшес;
- 0,5 ч. л. солі;
- 60 г вершкового масла;
- 400 г борошна;
- 10 г сухих дріжджів;
- 100 г цукатів.
Приготування:
- У відерце хлібопічки вливаємо молоко, засипаємо цукор і вбиваємо яйця.
- Відправляємо розтоплене масло, сир, есенцію і підсипаємо сіль.
- Засипаємо просіяне борошно, в якій робимо невелике поглиблення і додаємо сухі дріжджі.
- Тепер запускаємо в роботу хлібопічку. Виставляємо час — 3 години 20 хвилин, вага – 900 г і «Середню корочку».
- Як тільки хлібопічка подасть сигнал, закладаємо цукати.
- По закінченні програми отримуємо готову паску, даємо йому охолонути і прикрашаємо.
Сир можна брати з будь-яким відсотком жирності, головне, щоб в ньому було мало сироватки, інакше борошна потрібно більше. Якщо сирний продукт домашній, то його краще відкинути на сито або марлю.
Венеціанська паска в хлібопічці
Венеціанська паска – перевірений роками рецепт великодньої випічки, який у багатьох сім’ях передається з покоління в покоління. І такий можна спекти паску на Великдень 2021 року в хлібопічці. Запропонований покроковий рецепт з фото дуже простий. Ви витратите мінімум часу, а результат отримаєте просто казковий. Паска виходить м’яким, він прекрасно ріжеться і не кришиться.
Інгредієнти:
- 300 мл молока;
- 3 ст. л. меду;
- 60 г вершкового масла;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 70 г цукру;
- 4 яєчних жовтка;
- 600 г борошна;
- 1 ч. л. солі;
- 8 г сухих дріжджів;
- 1 склянку родзинок, цукати.
Приготування:
- У мисці з’єднуємо цукати з родзинками, підсипаємо до них ложку борошна і перемішуємо.
- Тепер закладаємо інгредієнти в відерце хлібопічки. Починаємо з рідких (молоко, розтоплене вершкове і рослинну олію, мед і яєчні жовтки).
- Далі додаємо сухі інгредієнти: сіль, цукор, трохи ваніліну, сухі дріжджі і борошно.
- Повертаємо відерце в хлібопічку, включаємо програму «Французький хліб» або «Солодкий хліб».
- Через 20-25 хвилин хлібопічка подасть сигнал, значить, можна закладати цукати з родзинками.
- По закінченні програми дістаємо вже готову паску.
Не варто ігнорувати використання рослинної олії в замішуванні тіста, адже завдяки йому паски довго не черствіють.
Смачна паска з ізюминкою в хлібопічці LG
Сьогодні є багато рецептів пасок, які можна випекти за допомогою хлібопічки на Великдень 2021 року. Зверніть увагу на один рецепт самої смачної випічки з родзинкою.
Інгредієнти:
- 340 г борошна;
- 2 яйця;
- 17 г пресованих дріжджів;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. згущеного молока;
- 1 ст. л. сметани;
- 30 г вершкового масла;
- 130 мл молока;
- 5 ст. л. цукру;
- 2-3 краплі есенції для аромату;
- 50 г родзинок.
Приготування:
- У відерце на першому етапі відправляємо рідкі інгредієнти: молоко, яйця, сметану зі згущеним молоком і розм’якшене вершкове масло.
- Тепер сухі: цукор з сіллю, просіянне борошно, дріжджі, трохи ароматизатора і родзинки.
- Ставимо відерце в хлібопічку. Вибираємо програму №1 «Основний», встановлюємо контроль випічки – «Темна» і натискаємо «Пуск».
- При бажанні за 20 хвилин до закінчення програми паску можна покрити глазур’ю. Для цього збиваємо ячний білок зі склянкою цукрової пудри.
- Після сигналу паска повністю готовий, залишилося тільки дістати його з відерця.
Важливо дотримуватися правила закладки інгредієнтів — спочатку рідкі, а потім тільки сухі. Так ножа не заб’ється, а хлібопічка прослужить довгі роки.
Найпростіший рецепт паски на Великдень в хлібопічці Bork
Навіть найпростіший рецепт дозволить спекти дуже смачна паска. Випічка виходить дуже м’яким, адже для замішування тіста використовується всього 1 яйце. Випікати будемо з допомогою «помічниці» від фірми Bork.
Інгредієнти:
- 2,5 склянки борошна;
- 1 стакан молока;
- 40 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 80 г цукру;
- 0,5 ч. л. солі;
- 80 г цукру;
- 1 ч. л. сухих дріжджів;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 10 г ванільного цукру.
Приготування:
- Для початку потрібно підігріти молоко (воно має бути теплим, не гарячим), а також розтоплюємо вершкове масло. Все це можна зробити в мікрохвильовці.
- У відерце хлібопічки відправляємо рідкі інгредієнти: молоко з маслом і яйцем.
- Слідом висипаємо цукор звичайний і ароматизований, сіль і тільки потім борошно з розпушувачем і дріжджами.
- Тепер запускаємо перший основний режим. Задаємо вага – 900 г і вибираємо колір скоринки (за бажанням).
- Хлібопічка починає замішувати тісто. Ваше завдання тільки чекати, поки вона об’єднає всі інгредієнти в один шар.
- Як тільки на стінках не залишиться борошна, можна засипати родзинки, який попередньо промиваємо і просушуємо.
- Закриваємо хлібопічку кришкою і чекаємо сигналу. А потім дістаємо відерце, витягаємо з нього готову паску, остуджуємо і прикрашаємо.
Молоко повинно бути теплим, тоді паска вийде пишним.
Традиційна паска в хлібопічка Moulinex
Moulinex – відома французька марка, що випускає широкий асортимент малої побутової техніки. Дізнайтеся, як спекти смачну і рум’яну паску в хлібопічці Moulinex.
Інгредієнти:
- 285 г борошна;
- 1 щіпка шафрану;
- 2 яйця;
- 115 г вершкового масла;
- 1 ч. л. солі;
- 2,5 ст. л. цукру;
- 40 мл молока;
- 1,5 ч. л. сухих дріжджів;
- 30 г родзинок;
- 15 г цукатів;
- 15 г меленого мигдалю.
Приготування:
- Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин.
- Шафран трохи розтираємо в ступці і також на 10 хвилин заливаємо гарячою водою.
- В окремій мисці до пишної піни збиваємо яйця звичайним віночком.
- Тепер в ємність хлібопічки закладаємо інгредієнти строго в наступному порядку: шафранова вода, збиті яйця, м’яке вершкове масло, сіль.
- Потім всипаємо цукор, вливаємо молоко, додаємо борошно, сухі дріжджі.
- Кнопкою «Меню» вибираємо програму №3 і вага 500 гр.
- Поки хлібопічка замішує тісто, обсушуємо на рушник родзинки і рубаємо мигдаль.
- Просушений ізюм злегка присипаємо борошном і разом з мигдалем і цукатами отруюємо до тесту, як тільки хлібопічка подасть сигнал.
- По завершенні програми дістаємо паска, остуджуємо і покриваємо глазур’ю.
Шафран – дорога приправа, тому недобросовісні продавці під його виглядом можуть продавати куркуму. Справжній шафран має потужний терпкий аромат з кислинкою, а якщо розчинити його у воді, то розчин відразу стає яскраво-червоного кольору з оранжевим відтінком.
Шоколадна паска в хлібопічці
Для всіх шанувальників шоколадної випічки також знайдеться рецепт смачної паски для хлібопічки. Готується випічка просто, а смак — приголомшливий.
Інгредієнти:
- 1 стакан молока;
- 580-600 г борошна;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. какао;
- 2/3 склянки цукру;
- 100 г вершкового масла;
- ¼ Ч. л. кориці;
- 2,5 ч. л. сухих дріжджів;
- 50 г шоколаду;
- щіпка солі;
- жменя волоських горіхів.
Приготування:
- У відерце хлібопічки висипаємо 2 ч. ложки сухих дріжджів і поки тільки 2 склянки просіяного борошна.
- Тепер всипаємо із загальної кількості 3 ст. л. цукру. Корицю змішуємо з какао і відправляємо до решти інгредієнтів, підсипаємо трохи солі.
- Далі вбиваємо яйця, кладемо розм’якшене вершкове масло і вливаємо молоко кімнатної температури.
- Встановлюємо відерце з інгредієнтами в хлібопічку. Виставляємо програму №1, вага 750 р. Вибираємо колір кірочки – середній.
- Як тільки хлібопічка почне другий раз замішувати тісто, засипаємо залишилися дріжджі, борошно, цукор, а також подрібнені горіхи разом з маленькими шматочками шоколаду.
- Після сигналу дістаємо паска, даємо йому охолонути і прикрашаємо.
Незважаючи на те, що хлібопічки можуть відрізнятися, практично у всіх програми розраховані на дріжджове тісто, тому випікання пасок займе не менше 2,5 години.
https://www.youtube.com/watch?v=XOZrAPh_8AY
Хлібопічка – доступна техніка, в якій можна пекти домашній хліб, булочки і найсмачніші паски на Великдень 2021 року, а деякі батьки примудряються зварити в ній навіть кашу. Всі запропоновані рецепти з покроковим фото прості і ідеально підходять для тих господинь, які цінують свій час.