Найсмачніша паска на Великдень 2021— рецепт в хлібопічці

Для багатьох господинь хлібопічка стала справжньою помічницею і не тільки в випікання домашнього хліба. Так, на Великдень 2021 з її допомогою можна спекти найсмачнішу паску. Пропонуємо кілька рецептів з покроковим фото для різних моделей.

Паску в хлібопічці Redmond

Моделі хлібопічок можуть відрізнятися за своїм функціоналом, тому дізнайтеся, як спекти найсмачнішу паску на Великдень 2021 року в хлібопічці марки Redmond.

Інгредієнти:

  • 450 г борошна;
  • 250 мл молока (2,5%);
  • 1 яйце;
  • 50 г родзинок;
  • 50 р кураги;
  • 30 г кедрових горішків;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 40 г вершкового масла;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 2 ч. л. сухих дріжджів (6 г);
  • 0,5 ч. л. солі.

Приготування:

  • Невеликими шматочками, подрібнюємо курагу.

  • У відерце вливаємо молоко, вбиваємо яйце, засипаємо ванільний і звичайний цукор.

  • Також кладемо шматочок м’якого масла, відразу закладаємо курагу разом з родзинками і кедровими горішками.

  • Тепер додаємо пропущений через сито борошно, робимо в ній ямку і засипаємо в неї сухі дріжджі.

  • Кнопкою «Меню» вибирає програму «Здоба», встановлюємо вага 1000 г і чекаємо закінчення програми.
  • Після сигналу витягаємо з відерця готову паску, остуджуємо і прикрашаємо.

Щоб не помилитися у пропорціях, для вимірювання використовуйте мірну ложку або стакан, які йдуть в комплекті з хлібопічкою.

Сирна паска з цукатами в хлібопічці

Багато господинь відзначають, що сама смачна випічка на Великдень на 2021 року – це сирна паска. Він виходить ніжним, вологим і м’яким. І такий великодній хліб можна спекти з допомогою хлібопічки.

Інгредієнти:

  • 70 мл молока;
  • 70 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 180 г сиру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 1/3 ч. л. есенції дюшес;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 60 г вершкового масла;
  • 400 г борошна;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 100 г цукатів.

Приготування:

  • У відерце хлібопічки вливаємо молоко, засипаємо цукор і вбиваємо яйця.

  • Відправляємо розтоплене масло, сир, есенцію і підсипаємо сіль.
  • Засипаємо просіяне борошно, в якій робимо невелике поглиблення і додаємо сухі дріжджі.

  • Тепер запускаємо в роботу хлібопічку. Виставляємо час — 3 години 20 хвилин, вага – 900 г і «Середню корочку».
  • Як тільки хлібопічка подасть сигнал, закладаємо цукати.

  • По закінченні програми отримуємо готову паску, даємо йому охолонути і прикрашаємо.

Сир можна брати з будь-яким відсотком жирності, головне, щоб в ньому було мало сироватки, інакше борошна потрібно більше. Якщо сирний продукт домашній, то його краще відкинути на сито або марлю.

Венеціанська паска в хлібопічці

Венеціанська паска – перевірений роками рецепт великодньої випічки, який у багатьох сім’ях передається з покоління в покоління. І такий можна спекти паску на Великдень 2021 року в хлібопічці. Запропонований покроковий рецепт з фото дуже простий. Ви витратите мінімум часу, а результат отримаєте просто казковий. Паска виходить м’яким, він прекрасно ріжеться і не кришиться.

Інгредієнти:

  • 300 мл молока;
  • 3 ст. л. меду;
  • 60 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 70 г цукру;
  • 4 яєчних жовтка;
  • 600 г борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • 8 г сухих дріжджів;
  • 1 склянку родзинок, цукати.

Приготування:

  • У мисці з’єднуємо цукати з родзинками, підсипаємо до них ложку борошна і перемішуємо.
  • Тепер закладаємо інгредієнти в відерце хлібопічки. Починаємо з рідких (молоко, розтоплене вершкове і рослинну олію, мед і яєчні жовтки).

  • Далі додаємо сухі інгредієнти: сіль, цукор, трохи ваніліну, сухі дріжджі і борошно.
  • Повертаємо відерце в хлібопічку, включаємо програму «Французький хліб» або «Солодкий хліб».

  • Через 20-25 хвилин хлібопічка подасть сигнал, значить, можна закладати цукати з родзинками.
  • По закінченні програми дістаємо вже готову паску.

Не варто ігнорувати використання рослинної олії в замішуванні тіста, адже завдяки йому паски довго не черствіють.

Смачна паска з ізюминкою в хлібопічці LG

Сьогодні є багато рецептів пасок, які можна випекти за допомогою хлібопічки на Великдень 2021 року. Зверніть увагу на один рецепт самої смачної випічки з родзинкою.

Інгредієнти:

  • 340 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 17 г пресованих дріжджів;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. згущеного молока;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 30 г вершкового масла;
  • 130 мл молока;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 2-3 краплі есенції для аромату;
  • 50 г родзинок.

Приготування:

  • У відерце на першому етапі відправляємо рідкі інгредієнти: молоко, яйця, сметану зі згущеним молоком і розм’якшене вершкове масло.

  • Тепер сухі: цукор з сіллю, просіянне борошно, дріжджі, трохи ароматизатора і родзинки.

  • Ставимо відерце в хлібопічку. Вибираємо програму №1 «Основний», встановлюємо контроль випічки – «Темна» і натискаємо «Пуск».

  • При бажанні за 20 хвилин до закінчення програми паску можна покрити глазур’ю. Для цього збиваємо ячний білок зі склянкою цукрової пудри.

  • Після сигналу паска повністю готовий, залишилося тільки дістати його з відерця.

Важливо дотримуватися правила закладки інгредієнтів — спочатку рідкі, а потім тільки сухі. Так ножа не заб’ється, а хлібопічка прослужить довгі роки.

Найпростіший рецепт паски на Великдень в хлібопічці Bork

Навіть найпростіший рецепт дозволить спекти дуже смачна паска. Випічка виходить дуже м’яким, адже для замішування тіста використовується всього 1 яйце. Випікати будемо з допомогою «помічниці» від фірми Bork.

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 40 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 80 г цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 80 г цукру;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 10 г ванільного цукру.

Приготування:

  • Для початку потрібно підігріти молоко (воно має бути теплим, не гарячим), а також розтоплюємо вершкове масло. Все це можна зробити в мікрохвильовці.
  • У відерце хлібопічки відправляємо рідкі інгредієнти: молоко з маслом і яйцем.
  • Слідом висипаємо цукор звичайний і ароматизований, сіль і тільки потім борошно з розпушувачем і дріжджами.

  • Тепер запускаємо перший основний режим. Задаємо вага – 900 г і вибираємо колір скоринки (за бажанням).
  • Хлібопічка починає замішувати тісто. Ваше завдання тільки чекати, поки вона об’єднає всі інгредієнти в один шар.

  • Як тільки на стінках не залишиться борошна, можна засипати родзинки, який попередньо промиваємо і просушуємо.
  • Закриваємо хлібопічку кришкою і чекаємо сигналу. А потім дістаємо відерце, витягаємо з нього готову паску, остуджуємо і прикрашаємо.

Молоко повинно бути теплим, тоді паска вийде пишним.

Традиційна паска в хлібопічка Moulinex

Moulinex – відома французька марка, що випускає широкий асортимент малої побутової техніки. Дізнайтеся, як спекти смачну і рум’яну паску в хлібопічці Moulinex.

Інгредієнти:

  • 285 г борошна;
  • 1 щіпка шафрану;
  • 2 яйця;
  • 115 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2,5 ст. л. цукру;
  • 40 мл молока;
  • 1,5 ч. л. сухих дріжджів;
  • 30 г родзинок;
  • 15 г цукатів;
  • 15 г меленого мигдалю.

Приготування:

  • Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин.
  • Шафран трохи розтираємо в ступці і також на 10 хвилин заливаємо гарячою водою.
  • В окремій мисці до пишної піни збиваємо яйця звичайним віночком.
  • Тепер в ємність хлібопічки закладаємо інгредієнти строго в наступному порядку: шафранова вода, збиті яйця, м’яке вершкове масло, сіль.

  • Потім всипаємо цукор, вливаємо молоко, додаємо борошно, сухі дріжджі.
  • Кнопкою «Меню» вибираємо програму №3 і вага 500 гр.

  • Поки хлібопічка замішує тісто, обсушуємо на рушник родзинки і рубаємо мигдаль.

  • Просушений ізюм злегка присипаємо борошном і разом з мигдалем і цукатами отруюємо до тесту, як тільки хлібопічка подасть сигнал.

  • По завершенні програми дістаємо паска, остуджуємо і покриваємо глазур’ю.

Шафран – дорога приправа, тому недобросовісні продавці під його виглядом можуть продавати куркуму. Справжній шафран має потужний терпкий аромат з кислинкою, а якщо розчинити його у воді, то розчин відразу стає яскраво-червоного кольору з оранжевим відтінком.

Шоколадна паска в хлібопічці

Для всіх шанувальників шоколадної випічки також знайдеться рецепт смачної паски для хлібопічки. Готується випічка просто, а смак — приголомшливий.

Інгредієнти:

  • 1 стакан молока;
  • 580-600 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. какао;
  • 2/3 склянки цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • ¼ Ч. л. кориці;
  • 2,5 ч. л. сухих дріжджів;
  • 50 г шоколаду;
  • щіпка солі;
  • жменя волоських горіхів.

Приготування:

  1. У відерце хлібопічки висипаємо 2 ч. ложки сухих дріжджів і поки тільки 2 склянки просіяного борошна.
  2. Тепер всипаємо із загальної кількості 3 ст. л. цукру. Корицю змішуємо з какао і відправляємо до решти інгредієнтів, підсипаємо трохи солі.
  3. Далі вбиваємо яйця, кладемо розм’якшене вершкове масло і вливаємо молоко кімнатної температури.
  4. Встановлюємо відерце з інгредієнтами в хлібопічку. Виставляємо програму №1, вага 750 р. Вибираємо колір кірочки – середній.
  5. Як тільки хлібопічка почне другий раз замішувати тісто, засипаємо залишилися дріжджі, борошно, цукор, а також подрібнені горіхи разом з маленькими шматочками шоколаду.
  6. Після сигналу дістаємо паска, даємо йому охолонути і прикрашаємо.

Незважаючи на те, що хлібопічки можуть відрізнятися, практично у всіх програми розраховані на дріжджове тісто, тому випікання пасок займе не менше 2,5 години.

https://www.youtube.com/watch?v=XOZrAPh_8AY

Хлібопічка – доступна техніка, в якій можна пекти домашній хліб, булочки і найсмачніші паски на Великдень 2021 року, а деякі батьки примудряються зварити в ній навіть кашу. Всі запропоновані рецепти з покроковим фото прості і ідеально підходять для тих господинь, які цінують свій час.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь