Ньоккі алла романа

Ньоккі алла романа чи ньоккі по-римськи (Gnocchi alla romana) – традиційні італійські ньоккі, популярні у Римі.

Ньоккі алла романа готують із манної крупи та запікають у духовці під сирною скоринкою. Цю цікаву і досить просту італійську страву можна часто зустріти в римських кафе або ресторанах і яку ми рекомендуємо вам приготувати вдома.

Інгредієнти
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Налити молоко в каструлю, додати сіль за смаком, мускатний горіх, всипати акуратно тонким струмком манну крупу, постійно помішуючи віночком, щоб не утворилися грудочки. Варити до готовності 10-15 хвилин.
  • Окремо змішати жовтки із пармезаном. Зняти з вогню готову кашу та акуратно ввести жовтки з пармезаном. Додати 30 гр вершкового масла.
  • Прямокутну форму для випічки (розмір 25*35) вистелити пергаментом, змоченим у воді, зверху вилити манну кашу. Товщина шару повинна вийти близько 1 см. Розрівняти поверхню змоченою у воді ложкою або лопаткою. Залишити остигати.
  • Коли каша повністю охолоне за допомогою склянки чи круглої форми діаметром 4-7 см вирізати кола.
  • Деко змастити маслом і викласти отримані ньокки так, щоб кожен наступний частково лежав на попередньому. Зверху покласти нарізане на шматки вершкове масло (50 гр) і посипати тертим пармезаном.
  • Випікати ньоккі в попередньо розігрітій до 180°С духовці близько 25 хвилин, доки не зарум’яняться.

Подавати ньоккі алла роману у теплому вигляді.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь