Яскравий смак і аромат обліпихи можна зберегти на цілий рік. Для цього заготовте ягоди на зиму в банці. Їх можна перетерти з цукром. Вийде смачно і просто, спробуйте!
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха ½ кг.
- Цукор-пісок 2 кг.
Кроки
- Старанно перебираємо обліпиху від гілок, листя та інших дрібних забруднень.
- Далі продукт перекладаємо в сито і промиваємо під проточною водою. Ми залишаємо ягоди на час і даємо їм обсохнути.
- Викладаємо підготовлений продукт в блендер і подрібнюємо його до стану однорідної кашки.
- Перемелену масу засипаємо двома склянками цукру.
- Перетираємо продукти ложкою до отримання однорідного складу. В процесі, весь цукор повинен повністю розчинитися.
- Скляну банку промиваємо з содою в гарячій воді. У неї викладаємо готову обліпиху з цукром. Закриваємо заготовку кришкою і ставимо на зберігання в прохолодне місце!