Коли не хочеться возитися з тістом для піци, для цих цілей можна купити готовий тонкий лаваш. Крім того, це значно економить час приготування.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лаваш тонкий 1 пачка
- Сир твердий 250 гр.
- Печериці консервовані 90 гр.
- Помідор 1 шт.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Кетчуп 1 ст. л.
- Масло вершкове 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
- Вирізати з пластів лаваша 3 кола, трохи більше в діаметрі, ніж дно у сковороди, де буде випікатися піца. Це допоможе зробити бортики.
- Сир потерти крупно на тертці, помідори вимити і нарізати на овочерізці тонкими слайсами. Сир можна брати будь-який, але бажано використовувати сир твердих гострих сортів типу пармезану.
- Зелень вимити, обсушити і дрібно нашаткувати.
- Для соусу майонез і кетчуп змішати один з одним.
- Для основи на перший тонкий коло лаваша намазати тонким шаром соус і трохи посипати все сиром. Те ж саме зробити і з двома іншими колами з лаваша.
- Зверху змастити основу соусом.
- На сковороді розпустити вершкове масло, встановити слабкий вогонь.
- На сковороду викласти основу з лаваша, зверху висипати половину тертого сиру, розкласти нарізані печериці, далі шар помідорів. Посолити заготовку, поперчити, можна посипати спеціальною сумішшю приправ для піци. Зверху все покрити залишками тертого сиру.
- Накрити сковороду кришкою і готувати на повільному вогні близько 5-7 хв.при подачі зверху посипати виріб порізаною зеленню.
Приємного апетиту!