Ошийок в банках

Ошийок в банках

Іноді зовсім немає часу на те, щоб приготувати домашнє м’ясо. Доводиться задовольнятися дорогими і не завжди смачними магазинними ковбасами. Думаю, цей рецепт був створений спеціально для таких зайнятих людей. За раз ви можете запастися ароматним і соковитим м’яском на кілька тижнів. Ошийок, зварений в банку, в ній же і зберігається.

Тушонка ідеально підходить для бутербродів або як доповнення до різних гарнірів. Ви відкриваєте банку і отримуєте смачний шматок домашнього м’яса. Завжди під рукою. Маленькі ємності допомагають діставати по одній порції за раз. А який запах… нагадує минулі часи, коли наші бабусі закочували м’ясо в банки.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Розділіть м’ясо на шматки, щоб вони вмістилися в банках з широкою шийкою об’ємом 0,5 л.Так м’ясо легко увійде в ємність, і його буде зручно вийняти після приготування.
  • У мисці змішайте видавлений через прес часник, всі спеції і сіль. Повапните м’ясо цією сумішшю, накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 2 дні.
  • Після закінчення цього часу розкладіть шматочки в банки так, щоб зверху залишалося приблизно 1-1,5 см.
  • Закрийте банки і помістіть їх в каструлю, вистелену тканиною. Залийте водою приблизно до 3/4 висоти банки і варіть з моменту закипання води на слабкому вогні близько 2 годин.
  • Вимкніть газ і залиште банки в каструлі до повного охолодження. Потім приберіть в холодильник, щоб матеріали, повністю затверділи.

Такі баночки з м’ясом можуть зберігатися в холодильнику близько 1 місяця. Можливо, і більше, але перевірити не виходило, тому що з’їдали ми закрутку швидше. Сподобалося блюдо? Тоді заходь на сайт, там ще більше рецептів домашнього м’яса!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь