Паска без дріжджів і найсмачніший рецепт в 2021 році

Великодні паски можна спекти і без дріжджів. Головна перевага представлених рецептів з фото полягає у швидкості їх приготування. Щоб отримати самі смачні й ароматні паски, не потрібно довго чекати, поки підійде тісто. Досить просто змішати всі інгредієнти, розкласти тісто по формах і поставити в духовку.

Швидка паска без дріжджів

Незважаючи на відсутність дріжджів, готова випічка виходить досить високою і неймовірно смачною. Приємний аромат ванілі і імбиру, ніжна текстура відрізняє готову паску, приготовану за цим рецептом, від інших видів великодньої здоби.

Інгредієнти:

  • 130 грам борошна;
  • 35 грам родзинок;
  • 25 грам вершкового масла;
  • 5 грам імбирного порошку;
  • 3 грама ваніліну;
  • 1 яйце;
  • 50 мл молока;
  • 100 грам цукрового піску;
  • ¼ Ч. ложки соди;
  • 1/3 ч. ложки розпушувача;
  • ванілін, щіпка солі;
  • 1 ч. ложка яблучного оцту.

Для прикраси:

  • молоко, цукрова пудра, глазуроване шоколадне драже.

Приготування:

  • Розтопити масло в сотейнику, додати цукровий пісок, щіпку солі і ванілін на кінчику ножа.
  • Розбити одне яйце в окрему ємність, відокремити жовток від білка. Відкласти білок в бік, жовток додати до масла.

  • За допомогою міксера збити інгредієнти близько 5 хвилин, поки кристали цукрового піску не розчиняться. Додати молоко або вершки середньої жирності. Довести міксером до однорідності.

  • Борошно змішати з розпушувачем, імбирним порошком і содою. Всі сухі інгредієнти просіяти через сито, викласти до рідкої маси.
  • Попередньо родзинки залити гарячою водою, після чого рідину злити, викласти сухофрукти на паперовий рушник і трохи просушити. Додати родзинки в тісто, влити яблучний оцет і перемішати.

  • В окремій мисці збити охолоджену яєчний білок. Поступово ввести цукрову пудру, продовжуючи збивати. Додати в тісто збитий білок. Дуже акуратно змішати круговими рухами.

  • Форму змастити невеликою кількістю вершкового масла, зверху присипати борошном. Викласти тісто, щоб воно на 2/3 заповнювала форму.

  • Розігріти духовку до температури 180 градусів, помістити всередину паска. Запікати протягом півгодини.

  • Для приготування глазурі ретельно змішати дві чайні ложки молока, дві столові ложки цукрової пудри до отримання однорідної, тягучою сумішю.
  • Паска дістати з духовки, полити густою глазур’ю, посипати зверху шоколадними драже різних кольорів.

Замість молока в тісто можна додати кефір або натуральний йогурт. У разі додавання кисломолочних продуктів, яблучний оцет можна не використовувати.

Соковита паска

Якщо немає вільного часу на приготування пасхальної випічки, обов’язково візьміть на замітку цей простий рецепт. Випічку за нього варто приготувати на свято в 2021 році. За рахунок додавання в тісто яблучного пюре, готовий паска без дріжджів виходить самим смачним і має приємний фруктовий аромат.

Інгредієнти:

  • 200 грам яблучного пюре;
  • 150 грам цукру;
  • 200 грам борошна;
  • 3 яйця;
  • 100 грам масла вершкового розм’якшеного;
  • щіпка солі;
  • 10 грам розпушувача.

Для глазурі:

  • сік і цедра одного лимона;
  • 250 грам цукрової пудри;
  • 3 столові ложки гарячого молока.

Приготування:

  • Для приготування яблучного пюре очистити від серцевини яблука, розрізати на чотири частини. Шкірку можна не знімати.

  • Помістити яблука в мікрохвильовку і запекти близько 6 хвилин до м’якості. Охолодити при кімнатній температурі, вискобліть м’якоть за допомогою ложки.

  • Фруктову м’якоть збити за допомогою блендера до отримання однорідної маси.

  • До розмягшеного вершкового масла, всипати цукровий пісок, збити міксером до однорідності. Після чого ввести почергово курячі яйця.

  • В масляно-яєчну суміш додати яблучне пюре і знову ретельно збити міксером.
  • Борошно змішати з дрібкою солі і розпушувачем. Сухі інгредієнти просіяти через сито і ввести в рідку масу.
  • Знову гарненько збити тісто до отримання однорідної маси.

  • Тісто за допомогою кулінарного мішка розподілити за формами, помістити в розігріту духовку, випікати близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

  • Охолодити готові паски при кімнатній температурі, після чого можна прикрасити глазур’ю.
  • Для приготування глазурі з апельсинів зняти цедру і віджати весь сік. Ввести близько 200 грамів цукрової пудри, ретельно розтерти отриману масу.
  • Готову випічку покрити глазур’ю і почекати, поки вона не підсохне.

Якщо глазур вийшла дуже густий, її можна трохи розбавити молоком.

Сама смачна сирна паска

Ще один цікавий рецепт з фото незвичайної великодньої випічки. Паска, приготований з сиру, виходить найсмачнішим. Готується ця випічка без дріжджів, з додаванням розпушувача.

Інгредієнти:

  • 450 грам сиру;
  • 450 грам борошна;
  • 5 яєць;
  • 150 грам масла вершкового;
  • 12 грам розпушувача;
  • 100 грам родзинок;
  • 1,5 грама ваніліну;
  • 400 грам цукру;
  • ¼ Ч. ложки лимонної кислоти;
  • 100 грам цукрової пудри;
  • 1 щіпка солі;
  • різнобарвна кондитерська посипання.

Приготування:

  • Сир перетерти через сито, щоб він став більш ніжним і однорідним. Ввести в нього яйця, цукровий пісок, ванілін, щіпку солі, розтоплене вершкове масло. Залишити білок одного яйця, він знадобиться для приготування глазурі.
  • Борошно змішати з розпушувачем, просіяти до решти інгредієнтів.

  • Попередньо родзинки залити гарячою водою, залишити на 15 хвилин, після чого рідину злити. Просушити сухофрукти, виклавши на паперовий рушник.

  • Ввести родзинки в тісто і перемішати отриману суміш. Тісто для майбутнього паски готово.
  • Підготовлені металеві або паперові форми змастити маслом, викласти всередину тісто, заповнюючи приблизно на 2/3.

  • Помістити в нагріту духовку і запікати до повної готовності.

  • Для приготування помадки в окремій ємності збити охолоджену яєчний білок, невеликими порціями додаючи цукрову пудру, покласти лимонну кислоту на кінчику ножа.
  • Готовою глазур’ю та кондитерської посипкою різних кольорів прикрасити верхівки великодніх пасок.

Щоб випічка вийшла більш ароматною, в тісто можна додати трохи лимонної або апельсинової цедри.

Великодня випічка без дріжджів і яєць

Головний інгредієнт в більшості рецептів пасхальної випічки — дріжджі і курячі яйця, але не у всіх господинь є можливість їх використовувати. Це може бути пов’язане зі здоров’ям і браком вільного часу. Тому спробуйте приготувати найсмачнішу паску без дріжджів. Цей рецепт настільки простий, що його подужає навіть початківець кулінар.

Інгредієнти:

  • 700 грам борошна;
  • 200 грам масла вершкового;
  • 600 мл кефіру;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 300 грам цукру;
  • 180 грам родзинок;
  • 2 г ваніліну;
  • 2 ч. ложки харчової соди;
  • апельсинова цедра.

Приготування:

  • Ізюм перебрати, залити гарячою водою і настояти протягом 15 хвилин. Після рідину злити, просушити серветками ягоди і посипати борошном (столовою ложкою).

  • На водяній бані розтопити вершкове масло, трохи охолодити.
  • Борошно кілька разів просіяти через сито.
  • Розігріти духовку до температури 180 градусів. Підготовлені форми змастити вершковим або олією.
  • Всипати в кефір харчову соду, перемішати ложкою, щоб маса почала шипіти (так сода вступає в реакцію з кислим середовищем).
  • Вилити в глибоку миску розтоплене масло, додати сіль, цукровий пісок, підготовлену апельсинову цедру і ванілін.

  • В одержану суміш поступово ввести кефір з харчовою содою.

  • Додати сухофрукти і просіяне борошно, всі інгредієнти перемішати до однорідності.

  • Готове тісто розподілити за допомогою столової ложки за підготовленим формами, заповнюючи приблизно на 2/3.
  • Форми помістити в нагріту духовку, пекти паски близько 40 хвилин.

  • Охолодити випічку при кімнатній температурі, після чого можна витягувати з форми. Верхівки змастити глазур’ю і прикрасити різнокольоровою присипкою.

Замість соди тісто можна додати розпушувач, але її треба попередньо змішувати з борошном.

З журавлиною і родзинками

Світле Христове воскресіння — одне із головних свят для кожного віруючого християнина. Традиційно на Великдень фарбують яйця і печуть паски. Але якщо немає часу і бажання возитися з приготуванням дріжджової випічки, можна спробувати цей рецепт паски без дріжджів. Готова випічка виходить самою смачною і ароматною.

Інгредієнти:

  • 250 грам масла вершкового;
  • 500 грам сиру;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 4 яйця;
  • 300 грам цукрового піску;
  • 500 грам борошна;
  • 90 грам сушеної журавлини;
  • 90 грам родзинок;
  • 8 грам ванільного цукру.

Для прикраси:

  • 150 грам цукрового піску;
  • 1 свіжий яєчний білок;
  • кондитерські посипання різних кольорів.

Приготування:

  • Розбити яйця в глибоку миску, додати ванільний і звичайний цукор. Ретельно збити міксером, щоб в результаті вийшла повітряна, побілівша маса з невеликими бульбашками.
  • Заздалегідь дістати з холодильника масло, воно повинно стати податливим і м’яким. Змішати його зі збитою яєчною масою за допомогою міксера.

  • Після цього ввести сир (за бажанням його можна попередньо перетерти через сито). Гарненько перемішати вміст.
  • В окремій ємності з’єднати соду з пшеничним борошном, просіяти через сито. Отриману суху суміш невеликими порціями ввести в сирну масу.

  • Приступити до замішування. У результаті повинно вийти густе, липнуче до рук тісто. Занадто довго вимішувати не потрібно, головне, щоб тісто увібрало всю муку.
  • Залишилося рівномірно вмішати в тісто родзинки і журавлину.

  • Підготовлене тісто розподілити по паперовим або металевим формами, змазаним рослинним або вершковим маслом.
  • Заздалегідь прогріти духовку до температури 180 градусів, помістити формочки з пасками і випікати до готовності близько 35-45 хвилин. Тривалість процесу залежить від розміру форм. Щоб перевірити готовність паски, потрібно опустити довгу дерев’яну шпажку всередину випічки. Якщо на ній не виявлено дрібних крихт і мокрого сліду, значить здоба повністю готова.

  • Для приготування глазурі до пишних піків збити білок, після чого невеликими порціями в кілька прийомів ввести цукровий пісок. Щоб прискорити процес збивання, можна додати до білка трохи лимонного соку.
  • Збитий білок акуратно нанести на верхівку кожного паски, посипати різнокольоровою присипкою.

Щоб білок відразу добре взбився, потрібно помістити його і обов’язково в суху чисту ємність без жиру та інших забруднень. В іншому випадку збита білкова маса не вийде пишною.

Рецепти з фото великодніх пасок можуть бути найрізноманітнішими, як з дріжджами, так і без них. Ми пропонуємо вам приготувати найсмачнішу і цікаву великодню випічку на будь-який смак. Спробуйте зробити паски в 2021 році для своїх близьких і рідних людей.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь