Варення може бути не тільки смачним, але і корисним. Рецепт для тих, хто стежить за фігурою або не вживає цукор. Цукор можна замінити натуральним і безпечним підсолоджувачем – стевією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 300 гр.
- Стевія в порошку 4 ч. л.
- Вода 100 мл.
Кроки
- Підготуйте ягоди: промийте і просушіть, відокремте їх від хвостиків. Розмір ягід не має значення, оскільки їх потрібно буде порізати. Відразу можна помістити полуницю в посуд, де вона буде варитися. Стевію для приготування варення зручно використовувати в порошку. Також можна використовувати і сироп стевії. Кількість стевії можна регулювати на свій смак. Але слід враховувати, що якщо використовувати занадто багато, то вона може гірчити.
- Ягоди поріжте шматочками і засипте до них 4 чайні ложки порошку стевії. Потім додайте 100 мл.води. Порізані ягоди швидше зваряться і просочаться сиропом зі стевії і води.
- Поставте посуд з полуницею на плиту і доведіть до кипіння. Не забудьте зібрати пінку.
- Варення варіть 15-20 хвилин регулярно помішуючи.
- Далі гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам. Банки зручно стерилізувати в мікрохвильовці, наливши в них попередньо трохи води. Кришки краще прокип’ятити. Якщо збираєтеся зберігати варення, то наливайте його до країв, щоб в банці не залишилося повітряного простору. Гарячу банку переверніть і залиште остигати кришкою вниз.
Після охолодження варення можна пробувати. Воно виходить м’якої, ніжної текстури і в міру солодке.