Пісне листкове тісто в домашніх умовах зможе приготувати кожен. Кулінарний процес пройде швидко та легко за допомогою нашого покрокового рецепту. Обов’язково беріть на замітку і радуйте себе апетитною пісною випічкою. З листкового тіста ви зможете приготувати яскраві десерти і поживні закуски.
Інгредієнти
- На порції – 500 гр.
- Борошно пшеничне 330 гр.
- Вода мінеральна негазована 200 мл.
- Сіль 5 гр.
- Рослинна олія 70 мл.
Кроки
- Просіюємо борошно в глибоку миску. Для просіювання зручно використовувати дрібне металеве сито.
- Додаємо до борошна сіль. Робимо у сухій масі заглиблення по центру.
- Вливаємо в поглиблення мінеральну воду без газу. Починаємо перемішувати масу до однорідності. Спочатку ми отримаємо продукт, що прилипає до рук.
- Перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипане борошном. Вимішуємо, доки воно не перестане липнути до рук. Закриваємо його плівкою і залишаємо на 25 хвилин.
- Далі тісто ділимо на чотири рівні частини. Кожну з них тонко розкочуємо. Кладемо частини один на одного, добре промазуючи їх рослинною олією.
- Скручуємо заготівлю в рулет. Після цього ділимо на дві частини. Кожну скручуємо руками, начебто віджимаємо білизну. Кладемо половинки в морозильну камеру на 20 хвилин.
Пісне листкове тісто в домашніх умовах готове. Використовуйте приготування апетитної рум’яної випічки!