Тісто на картопляному відварі для пиріжків — це цікавий напівфабрикат для вашого домашнього меню. На такому тісті випічка вийде неймовірно ситною та яскравою до смаку. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Відвар картопляний 1 ст.
- Картопля відварена 150 гр.
- Цукор-пісок 1 ст.л.
- Сіль 1 ч.л.
- Дріжджі сухі 5 гр.
- Рослинна олія 50 мл.
- Порції – 1 кг.
Кроки
- Невелику кількість відвареної картоплі добре розминаємо вилкою.
- Додаємо до пюре картопляний відвар, сіль та цукор. Якщо картоплю при варінні солили, тоді окремо сіль не додавайте. Ретельно перемішуємо заготівлю.
- В окрему миску просіюємо борошно. Додаємо до неї сухі дріжджі і перемішуємо.
- в борошно відправляємо картопляну заготівлю. Ретельно вимішуємо до утворення щільної грудки тіста.
- Прикриваємо ком харчовою плівкою.
- Даємо тісту підійти в теплому місці протягом однієї години. За цей час продукт помітно збільшиться в розмірі.
Пісне тісто на картопляному відварі для пиріжків готове. Ліпіть і випікайте апетитні частування!