Консервовані помідори з аспірином, залиті холодною водою, — безпрограшна закуска холодної восени або взимку. У представлених рецептах розрахунок продуктів йде на 3-літрову банку.
Простий рецепт
Томати можна законсервувати холодним маринадом з аспірином. Закуска прекрасно стоїть в прохолодному, темному місці. Виходить дуже смачною.
Інгредієнти:
- томати — 2 кг;
- вода — 1,5 л;
- цукор-пісок — 120 г;
- аспірин — 3 таблетки;
- оцет 9 % — 100 мл;
- сіль — 2 ст. л.
Приготування:
- Помідори перебрати. Для консервації використовуються тільки красиві і без пошкоджень плоди. Розкласти по чистим стерильним банкам.
- Вилити холодну воду в каструлю. Рідину можна використовувати колодязну, бутильовану або з-під крана, але відстояну.
- Висипати цукор, сіль, перемішати. Залишити на 10-15 хвилин на кухонному столі для повного розчинення всіх інгредієнтів.
- Влити оцет, перемішати. Накрити ємність з маринадом, щоб кислота не випаровувалася.
- У банку покласти аспірин у зазначеній кількості. Бажано використовувати простий, не шипучий. В іншому випадку смак готової закуски може сильно змінитися.
- Залити холодним розсолом. Закрити капроновими кришками. Через 10-15 хвилин покрутити банку, щоб аспірин повністю розійшовся по всій тарі.
- Прибрати в темне, прохолодне місце.
Томати з аспірином і болгарським перцем
Ще один простий рецепт приготування помідорів з аспірином. Робляться вони швидко, заливаються холодною водою. Всі продукти розраховані на 3-літрову банку.
Інгредієнти:
- вода — 1,5 л;
- помідори — 2-2,5 кг;
- цукор-пісок — 60 г;
- сіль — 1,5 ч. л.;
- аспірин — 3 таблетки;
- солодкий перець — 2-3 шт.;
- часник — 5-6 часточок;
- цибуля ріпчаста — 1 головка;
- лавровий лист — 2 шт.;
- чорний перець — 3-4 горошини;
- запашний перець — 4 шт.;
- петрушка свіжа, парасольки кропу за смаком.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю нашаткувати соломкою, висипати на дно тари.
- Солодкий перець нарізати крупно і теж викласти в ємність. Додати за смаком запашний і чорний перець, лавровий лист.
- Додати нарізану петрушку і парасольки кропу.
- Скласти в банку промиті і обсушені помідори, але не до самого верху.
- У каструлю вилити воду. Висипати цукор, сіль і влити оцет. Добре розмішати, щоб всі інгредієнти розчинилися.
- Аспірин дістати з упаковки, викласти на пергаментний папір. Подрібнити качалкою або кухонним молоточком. Висипати в банку.
- Залити холодним маринадом, але не повністю.
- Закрити капроновими кришками. Перевернути кілька разів, щоб «ліки» повністю і рівномірно розподілилося в банку.
- Відкрити, додати томати і залишки маринаду. Закрити кришкою.
Помідори зберігати в погребі. Просолюються вони рівномірно і виходять дуже смачними, ароматними.
Помідори на зиму з гірчицею, меленим перцем і аспірином
Можна приготувати дуже смачні мариновані помідори з аспірином, без стерилізації і кип’ятіння, тобто залиті холодні водою. Спеції і ароматні приправи на 3-літрову банку можна додавати за смаком.
Інгредієнти:
- томати — 2 кг;
- вода — 1,5 л;
- цукор-пісок — 6 ст. л.;
- аспірин — 3 таблетки;
- сіль — 3 ч. л.;
- часник — 1-2 зубчики;
- перець мелений — 1 ч. л.;
- гірчиця порошок — 1 ч. л.;
- кріп, лаврушка за смаком;
- оцет столовий — 3 ч. л.
Приготування:
- Холодну воду вилити в підходящу ємність. Висипати цукор, сіль, подрібнений аспірин, перець чорний мелений, гірчицю. Все ретельно перемішати до повного розчинення.
- У стерильну банку відправить часник, кріп і лавровий лист.
- У помідорах зробити 1 прокол зубочисткою і викласти в банку зі спеціями.
- Прямо в тару влити оцет. Наповнити холодним розсолом.
- Накрити кришкою і закатати герметично з допомогою ключа.
- Струсити ємність з вмістом.
Розсіл виходить каламутним із-за наявності в рецепті сухої гірчиці. Прибрати в темне, прохолодне місце для зберігання.
Консервовані помідори з часником і аспірином
Заготовки з аспірином користуються особливою популярністю, так як завдяки «ліків» знижується ризик появи здуття і підривання банок. Ось ще один рецепт приготування смачних і соковитих помідорів з аспірином, залитих холодною водою.
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- томати — 2 кг;
- петрушка — 8 гілочок;
- кріп — 7 гілочок;
- часник — 7 часточок;
- лавровий лист — 3 шт.;
- перець чорний горошком — 6 шт.;
- запашний перець — 6 шт.;
- вода — 2,5 л;
- аспірин — 6 шт.;
- цукор-пісок — 125 г;
- сіль — 75 г;
- оцет столовий — 125 мл
Приготування:
- У чисту стерильну банку відправити перець чорний горошком, зубчики часнику, лавровий лист, промиті гілочки зелені.
- Для приготування використовують не переспілі і з твердою шкіркою плоди. Вони повинні бути без вм’ятин, пошкоджень. Обов’язково помити їх.
- Викласти в банку спеції, наповнити томатами.
- У каструлю вилити вказану кількість води, оцту. Висипати сіль, цукор-пісок. Перемішати до повного розчинення.
- В банку з помідорами викласти аспірин.
- Наповнити холодним маринадом.
- Закрити капроновою кришкою, струснути 2-3 рази для кращого розчинення таблеток.
Прибрати в темне, прохолодне місце. Це може бути комора, погріб. Термін зберігання не повинен перевищувати 12 місяців. Через 30 діб з моменту закачування томати можна пробувати.
З аспірином і оцтом
Необов’язково використовувати холодну воду для консервування помідорів з аспірином. Нижче — цікавий рецепт закуски, яка з легкістю зберігається при кімнатній температурі.
Інгредієнти на 3 літрову банку:
- томати — 2 кг;
- хрін — 1 аркуш;
- кріп парасольками — 2 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- лавровий лист — 2 шт.;
- перець гіркий — ½ стручка;
- перець чорний горошком — 7 шт.;
- вода — 1,5 л;
- цукор-пісок — 6 ст. л.;
- сіль — 2 ст. л.;
- оцет 9 % — 80 мл;
- аспірин — 3 таблетки.
Приготування:
- Помідори перебрати. Для консервації використовуються тільки красиві, без пошкоджень плоди. У місці прикріплення плодоніжки до середини плода зробити прокол зубочисткою. Шкірка залишиться цілою, а сам плід швидше просолится. Аналогічно вчинити з усіма томатами.
- На дно підготовленої ємності покласти нарізані листя хрону, парасольки кропу. Останнього інгредієнта додають багато для отримання ароматної закуски.
- Кинути лавровий лист, часник, перець горошком і гострий.
- Щільно викласти підготовлені помідори. Сильно утрамбовувати не можна, плоди повинні лежати вільно.
- Воду закип’ятити, залити банку з томатами. Прикрити гвинтовими кришками і залишити на чверть години.
- Після акуратно процідити рідину в каструлю. Всипати сіль, цукор, перемішати.
- Влити оцет, поставити на плиту. З моменту закипання варити 2 хвилини.
- Аспірин викласти в ступку і подрібнити, висипати на томати в банку.
- Наповнити ємність гарячим маринадом, герметично закрити гвинтовою кришкою.
- Перевернути, остудити під пледом. Зберігати при кімнатній температурі.
Обов’язково спробуйте приготувати на зиму помідори з аспірином, залиті холодною водою. Спробуйте їх один раз, і вони займуть особливе місце на столі і в раціоні. Причому 3-літрова банка закуски завжди зможе отримати будь-яку господарку, якщо на порозі з’являться несподівані гості.