Це найпростіший і зрозумілий варіант приготування, який підходить для початківців кулінарів. Сироп для варіння варення використовувати не треба.
До складу рекомендують додавати ванільний цукор для аромату.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня 4 кг.
- Ванільний цукор 7 гр.
- Цукор-пісок 3 кг.
Кроки
- Черешню переберіть. Зіпсовані ягоди для приготування не підходять. Видаліть гілочки.
- Засипте черешню цукром. Поставте на мінімальний режим конфорки. Сильно не перемішуйте, щоб ягоди не перетворилися в кашу.
- Варіть, поки цукрові кристалики не розчиняться. Вогонь вимкніть відразу, як суміш закипить.
- Насипте ванільний цукор. Остудіть.
- Знову поставте на невеликий вогонь. Скип’ятивши. Остудіть.
- Ще раз доведіть до кипіння. Поваріть 4 хвилини.
- Ємності і кришки простерилизуйте. Залийте гаряче варення. Укупорьте.