- Морквяний салат з апельсинами і горіхами
- Салат з авокадо та квасолею
- Салат «Гриби під шубою»
- Яскравий пісний салат з маслинами і сухариками
- Пісний салат з креветками
- Пісний овочевий салат з опеньками
- Салат з рибою і грибами
- Пісний салат з кальмарами
- Пісний салат з рибними консервами
- Буряковий пісний салат з волоськими горіхами і чорносливом
Як на свята, так і для буденного меню можна приготувати дуже смачні пісні салати за простими рецептами з покроковими фото.
Морквяний салат з апельсинами і горіхами
Простий і смачний пісний салат можна готувати по покроковому рецептом з фото досить часто, наповнюючи раціон важливими мікроелементами і вітамінами.
Інгредієнти:
- морква – 3 шт.;
- апельсини – 2 шт.;
- арахіс – ½ ст.;
- родзинки – ½ ст.;
- базилік свіжий – невеликий пучок;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- паприка – 1 ч. л.;
- зіра – 1 ч. л.;
- лимонний лікер – 1 ст. л.;
- сіль.
Приготування:
- Якщо родзинки занадто сухе, то крім промивання, його можна залити гарячою водою, але не більше ніж на пару хвилин. Занадто розмочені родзинки змінює смак і втрачає калій.
- Промиту і очищену моркву натираємо на крупній тертці і викладаємо в підходящу для салату ємність.
- Туди ж відправляємо родзинки і арахіс, злегка обсмажений і очищений від лушпиння.
- Апельсини очистити, поділяємо на часточки, розрізавши кожну на дві-три частини, викладаємо до решти інгредієнтів.
- Поливаємо пісний салат заправкою, змішавши оливкова олія з лимонним соком, лимонним сиропом, додавши паприку і розтерту зіру.
- Салату можна дати просочитися протягом 30 хвилин, періодично перемішуючи, або вживати відразу, посипавши нарізаним базиліком.
Салат з авокадо та квасолею
Дуже смачний пісний салат з квасолею можна приготувати за простим рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- квасоля – 250 г;
- авокадо – 2 шт.;
- листя салату – 5 шт.;
- огірки свіжі – 2 шт.;
- лук фіолетовий солодкий – 1 шт.;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- гірчиця – ¼ ч. л.;
- сіль за смаком;
- часник сушений – ½ ч. л.
Приготування:
- Промиті і просушені паперовим рушником листя салату рвемо руками або нарізаємо крупно.
- Виклавши листя салату в приготовлену ємність, додаємо заздалегідь відварену або консервовану квасолю.
- Огірки нарізаємо півколами, цибулю півкільцями, підмішуємо до вже зібраних інгредієнтів.
- Авокадо розрізаємо, видаляємо кісточку, нарізаємо кубиками прямо в шкірці, викладаємо на салат ложкою.
- Присмачую блюдо гірчицею і часником, поливаємо олією і солимо за смаком.
- Змішавши всі інгредієнти, подаємо смачний пісний салат до столу.
Салат «Гриби під шубою»
Гості неодмінно зрадіють смачного пісного салату на святковому столі, який можна приготувати по простому рецептом з покроковими фото в ефектній подачі.
Інгредієнти:
- буряк – 4 шт.;
- морква – 4 шт.;
- картопля – 6 шт.;
- печериці – 500 г;
- білі та інші гриби – 300 г (при відсутності можна замінити на печериці);
- цибуля – 2 шт.;
- майонез – 3 ст. л.;
- соєвий соус – 1 ст. л.;
- бальзамічний оцет – 1 ст. л.;
- масло рослинне для обсмажування;
- перець.
Приготування:
- Промиті овочі відварюємо і очищаємо, натираємо на тертці, картоплю – на великій, буряк і морква – на дрібній. Натерті овочі розкладаємо в окремі ємності.
- Гриби нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею з додаванням невеликої кількості масла, солі і спецій.
- Готуємо заправку для салату, змішавши майонез (для суворого варіанту пісного салату можна замінити на олію) з соєвим соусом і бальзамічним оцтом.
- В приготовану форму або просто на тарілку для подачі викладаємо шар картоплі, обсмажені гриби, моркву і буряк. Кожен шар промазуємо приготованим соусом.
Яскравий пісний салат з маслинами і сухариками
Смачний, цілком святковий пісний салат можна приготувати за простим рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- капуста пекінська – 250 г;
- перець болгарський – ½ шт;
- маслини б/к – 20 шт.;
- кукурудза консервована – 3 ст. л.;
- гірчиця французька – 1 ст. л.;
- хліб білий – 4 скибочки;
- олія оливкова – 1,5 ст. л.;
- часник сушений – щіпка;
- прованські трави – щіпка;
- сіль.
Приготування:
- Щоб салат вийшов особливо смачним, вибираємо свіжий і ароматний хліб, нарізаємо його кубиками довільного розміру.
- Хліб посипаємо спеціями, сіллю і сушеним часником, перемішуємо. Обсмажуємо пряні кубики хліба на сковорідці, змащеній олією, до освіти рум’яності.
- В приготовлену ємність викладаємо нашатковану пекінську капусту і нарізану соломкою болгарський перець.
- Додаємо в салат кукурудзу, оливки і гірчицю, все перемішуємо і викладаємо на тарілку для подачі.
- Зверху салат посипаємо апетитними ароматними сухариками. У додатковому оздобленні страва не потребує, відразу подаємо до столу.
Пісний салат з креветками
По простому рецептом з покроковими фото можна приготувати дуже смачний святковий салат з креветками і овочами.
Інгредієнти:
- креветки – 300 г;
- перець болгарський червоний – 1 шт.;
- листя салату – невеликий пучок;
- огірок – 1 шт.;
- прованські трави сушені;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- гірчиця за смаком;
- перець чорний, сіль.
Приготування:
- Промите листя салату нарізаємо крупно, розкладаємо на велике плоске блюдо. У таких салатах, приготованих в модному кулінарному стилі Simple, повинні добре проглядатися усі інгредієнти.
- Зверху по всій поверхні розподіляємо півкільця огірки та перець, нарізаний невеликими кубиками або соломкою.
- Попередньо відварені в підсоленій воді протягом пари хвилин розморожені креветки викладаємо поверх всієї кулінарної конструкції.
- Посипаємо салат прованськими травами, солимо, перчимо, поливаємо сумішшю оливкової олії і гірчиці.
- Подаємо салат, як до святкового столу, так і для живлення в будні.
Пісний овочевий салат з опеньками
За різними простими рецептами з покроковими фото можна приготувати дуже смачні пісні салати на поминки.
Інгредієнти:
- зелений горошок консервований – 200 г;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- опеньки консервовані – 150 г;
- гірчиця – 2 ст. л.;
- огірки – 5 шт.;
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- майонез пісний – 200 г;
- сіль, перець.
Приготування:
- Відварюємо в шкірці картоплю і моркву, охолоджуємо і очищаємо.
- Підготовлені овочі натираємо на тертці, картоплю викладаємо у форму першим шаром (можна збирати салат шарами і без форми).
- Злегка ущільнивши шар і промазавши пісним майонезом, викладаємо по черзі шари зеленого горошку і моркви.
- Морквяний шар також злегка ущільнюємо і наносимо невеликий шар майонезу.
- Наступними шарами викладаємо гірчицю в зернах, натерті на тертці огірки і подрібнений зелений лук.
Салат з рибою і грибами
Простий і дуже смачний пісний салат можна приготувати за оригінальним рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- риба (хек або минтай) – 500 г;
- гриби – 500 г;
- цибуля – 4 шт.;
- масло рослинне для обсмажування;
- хліб – 4 скибочки;
- сіль, перець, спеції;
- майонез пісний;
- зелень за бажанням.
Приготування:
- Лук очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями, обсмажуємо на рослинній олії, охолоджуємо. Викладаємо його першим шаром на тарілку з покладеними листям салату.
- Рибу відварюємо 15 хвилин в підсоленій воді, попередньо промивши її і опустив в окріп. Рибне філе охолоджене розбираємо на невеликі шматочки, укладаємо поверх шару лука.
- Обсмажуємо нарізані пластинами гриби на сильному вогні, додавши масло в самому кінці приготування. Остуджуємо і викладаємо поверх шару риби, змащеного майонезом.
- Також покриваємо грибний шар пісним майонезом, наносячи його у вигляді сітки або суцільним тонким шаром.
- Прикрашаємо салат по контуру ароматними сухариками, обсмаженими зі спеціями, а також квіткою з пластин огірка.
Пісний салат з кальмарами
Приготувати такий універсальний смачний салат можна по простому рецептом з покроковими фото для будь-якого випадку, в тому числі і на поминки.
Інгредієнти:
- кальмари заморожені – 400 г;
- огірок свіжий – 100 г;
- перець болгарський – 100 г;
- лук фіолетовий (бажано) – 1 шт.;
- помідори (краще черрі) – 100 г;
- кріп свіжий – кілька гілочок.
Для маринаду:
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль – ½ ч. л.;
- оцет 9% – 1 ст. л.;
- вода кип’ячена – 1 ст. л.
Для заправки:
- часник – 1 зубчик;
- гірчиця в зернах – ½ ч. л.;
- кунжут – 1 ст. л.;
- оцет 9 % – ½ ч. л.;
- сіль, цукор за смаком;
- олія оливкова – 3 ст. л.
Приготування:
- Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, посипаємо сіллю і цукром, наливаємо оцет і окріп, залишаємо на 15 хвилин.
- Кальмари розморожуємо, промиваємо і уклавши в підходящу ємність, заливаємо окропом на пару хвилин. Після теплової обробки очищаємо морепродукти від плівки і нутрощів, промиваємо.
- Опускаємо підготовлені кальмари в киплячу підсолену воду, варимо дві хвилини, кладемо в друшляк.
- Знявши з відварених кальмарів ще і внутрішню плівку, нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо в ємність, де будемо збирати салат.
- Тонкою соломкою нарізаємо перець і огірки, часточками помідори.
- Поливаємо заправкою, для приготування якої змішуємо всі необхідні інгредієнти.
Перемішуємо і викладаємо салат на тарілку для подачі.
Пісний салат з рибними консервами
По простому рецептом з покроковими фото приготуємо дуже смачний салат з рибних консервів без яєць.
Інгредієнти:
- рибні консерви – 200 г;
- картопля – 3 шт.;
- помідори – 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- солоний огірок – 1 шт.;
- кріп – кілька гілочок;
- майонез пісний за смаком.
Приготування:
- Відварену в мундирі картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
- Всі готуються інгредієнти складаємо в підходящу для перемішування ємність.
- До картоплі додаємо шматочки консервованої риби, соломку свіжого і солоного огірка, а також помідор, нарізаний кубиками.
- Додаємо подрібнений кріп і пісний майонез, солимо, перчимо і все перемішавши, подаємо до столу.
Буряковий пісний салат з волоськими горіхами і чорносливом
Дуже смачний і простий пісний салат можна приготувати за рецептом з покроковими фото з буряком, горіхами і чорносливом.
Інгредієнти:
- буряк – 5 шт.;
- чорнослив – 150 г;
- горіхи волоські – 100 г;
- часник – 3 зубки;
- майонез – 4 ст. л.;
- масло рослинне – 2 ст. л.;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Відварений буряк очищаємо і натираємо на тертці, викладаємо в салатник.
- До буряка додаємо нарізаний чорнослив і волоські горіхи.
- Також додаємо в салат подрібнений часник, пісний майонез, сіль і рослинну олію.
- Грунтовно змішавши всі інгредієнти до однорідного розподілу, викладаємо салат в ємність для подачі.
Останнім часом пісні салати користуються величезною популярністю, очікувані і бажані не тільки під час посту.