Прості і смачні рецепти пісних салатів на 2020 рік

пісні салати
Час приготування: 45 хв

Як на свята, так і для буденного меню можна приготувати дуже смачні пісні салати за простими рецептами з покроковими фото.

Морквяний салат з апельсинами і горіхами

Простий і смачний пісний салат можна готувати по покроковому рецептом з фото досить часто, наповнюючи раціон важливими мікроелементами і вітамінами.

Інгредієнти:

  • морква – 3 шт.;
  • апельсини – 2 шт.;
  • арахіс – ½ ст.;
  • родзинки – ½ ст.;
  • базилік свіжий – невеликий пучок;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • зіра – 1 ч. л.;
  • лимонний лікер – 1 ст. л.;
  • сіль.

Приготування:

  • Якщо родзинки занадто сухе, то крім промивання, його можна залити гарячою водою, але не більше ніж на пару хвилин. Занадто розмочені родзинки змінює смак і втрачає калій.

  • Промиту і очищену моркву натираємо на крупній тертці і викладаємо в підходящу для салату ємність.

  • Туди ж відправляємо родзинки і арахіс, злегка обсмажений і очищений від лушпиння.
  • Апельсини очистити, поділяємо на часточки, розрізавши кожну на дві-три частини, викладаємо до решти інгредієнтів.

  • Поливаємо пісний салат заправкою, змішавши оливкова олія з лимонним соком, лимонним сиропом, додавши паприку і розтерту зіру.

  • Салату можна дати просочитися протягом 30 хвилин, періодично перемішуючи, або вживати відразу, посипавши нарізаним базиліком.

Салат з авокадо та квасолею

Дуже смачний пісний салат з квасолею можна приготувати за простим рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • квасоля – 250 г;
  • авокадо – 2 шт.;
  • листя салату – 5 шт.;
  • огірки свіжі – 2 шт.;
  • лук фіолетовий солодкий – 1 шт.;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • гірчиця – ¼ ч. л.;
  • сіль за смаком;
  • часник сушений – ½ ч. л.

Приготування:

  • Промиті і просушені паперовим рушником листя салату рвемо руками або нарізаємо крупно.

  • Виклавши листя салату в приготовлену ємність, додаємо заздалегідь відварену або консервовану квасолю.
  • Огірки нарізаємо півколами, цибулю півкільцями, підмішуємо до вже зібраних інгредієнтів.

  • Авокадо розрізаємо, видаляємо кісточку, нарізаємо кубиками прямо в шкірці, викладаємо на салат ложкою.

  • Присмачую блюдо гірчицею і часником, поливаємо олією і солимо за смаком.

  • Змішавши всі інгредієнти, подаємо смачний пісний салат до столу.

Салат «Гриби під шубою»

Гості неодмінно зрадіють смачного пісного салату на святковому столі, який можна приготувати по простому рецептом з покроковими фото в ефектній подачі.

Інгредієнти:

  • буряк – 4 шт.;
  • морква – 4 шт.;
  • картопля – 6 шт.;
  • печериці – 500 г;
  • білі та інші гриби – 300 г (при відсутності можна замінити на печериці);
  • цибуля – 2 шт.;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • соєвий соус – 1 ст. л.;
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л.;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • перець.

Приготування:

  • Промиті овочі відварюємо і очищаємо, натираємо на тертці, картоплю – на великій, буряк і морква – на дрібній. Натерті овочі розкладаємо в окремі ємності.
  • Гриби нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею з додаванням невеликої кількості масла, солі і спецій.

  • Готуємо заправку для салату, змішавши майонез (для суворого варіанту пісного салату можна замінити на олію) з соєвим соусом і бальзамічним оцтом.
  • В приготовану форму або просто на тарілку для подачі викладаємо шар картоплі, обсмажені гриби, моркву і буряк. Кожен шар промазуємо приготованим соусом.

Яскравий пісний салат з маслинами і сухариками

Смачний, цілком святковий пісний салат можна приготувати за простим рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 250 г;
  • перець болгарський – ½ шт;
  • маслини б/к – 20 шт.;
  • кукурудза консервована – 3 ст. л.;
  • гірчиця французька – 1 ст. л.;
  • хліб білий – 4 скибочки;
  • олія оливкова – 1,5 ст. л.;
  • часник сушений – щіпка;
  • прованські трави – щіпка;
  • сіль.

Приготування:

  • Щоб салат вийшов особливо смачним, вибираємо свіжий і ароматний хліб, нарізаємо його кубиками довільного розміру.

  • Хліб посипаємо спеціями, сіллю і сушеним часником, перемішуємо. Обсмажуємо пряні кубики хліба на сковорідці, змащеній олією, до освіти рум’яності.

  • В приготовлену ємність викладаємо нашатковану пекінську капусту і нарізану соломкою болгарський перець.

  • Додаємо в салат кукурудзу, оливки і гірчицю, все перемішуємо і викладаємо на тарілку для подачі.

  • Зверху салат посипаємо апетитними ароматними сухариками. У додатковому оздобленні страва не потребує, відразу подаємо до столу.

Пісний салат з креветками

По простому рецептом з покроковими фото можна приготувати дуже смачний святковий салат з креветками і овочами.

Інгредієнти:

  • креветки – 300 г;
  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • листя салату – невеликий пучок;
  • огірок – 1 шт.;
  • прованські трави сушені;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • гірчиця за смаком;
  • перець чорний, сіль.

Приготування:

  • Промите листя салату нарізаємо крупно, розкладаємо на велике плоске блюдо. У таких салатах, приготованих в модному кулінарному стилі Simple, повинні добре проглядатися усі інгредієнти.

  • Зверху по всій поверхні розподіляємо півкільця огірки та перець, нарізаний невеликими кубиками або соломкою.

  • Попередньо відварені в підсоленій воді протягом пари хвилин розморожені креветки викладаємо поверх всієї кулінарної конструкції.

  • Посипаємо салат прованськими травами, солимо, перчимо, поливаємо сумішшю оливкової олії і гірчиці.
  • Подаємо салат, як до святкового столу, так і для живлення в будні.

Пісний овочевий салат з опеньками

За різними простими рецептами з покроковими фото можна приготувати дуже смачні пісні салати на поминки.

Інгредієнти:

  • зелений горошок консервований – 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • опеньки консервовані – 150 г;
  • гірчиця – 2 ст. л.;
  • огірки – 5 шт.;
  • зелена цибуля – невеликий пучок;
  • майонез пісний – 200 г;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Відварюємо в шкірці картоплю і моркву, охолоджуємо і очищаємо.
  • Підготовлені овочі натираємо на тертці, картоплю викладаємо у форму першим шаром (можна збирати салат шарами і без форми).

  • Злегка ущільнивши шар і промазавши пісним майонезом, викладаємо по черзі шари зеленого горошку і моркви.

  • Морквяний шар також злегка ущільнюємо і наносимо невеликий шар майонезу.

  • Наступними шарами викладаємо гірчицю в зернах, натерті на тертці огірки і подрібнений зелений лук.

Салат з рибою і грибами

Простий і дуже смачний пісний салат можна приготувати за оригінальним рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • риба (хек або минтай) – 500 г;
  • гриби – 500 г;
  • цибуля – 4 шт.;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • хліб – 4 скибочки;
  • сіль, перець, спеції;
  • майонез пісний;
  • зелень за бажанням.

Приготування:

  • Лук очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями, обсмажуємо на рослинній олії, охолоджуємо. Викладаємо його першим шаром на тарілку з покладеними листям салату.

  • Рибу відварюємо 15 хвилин в підсоленій воді, попередньо промивши її і опустив в окріп. Рибне філе охолоджене розбираємо на невеликі шматочки, укладаємо поверх шару лука.

  • Обсмажуємо нарізані пластинами гриби на сильному вогні, додавши масло в самому кінці приготування. Остуджуємо і викладаємо поверх шару риби, змащеного майонезом.

  • Також покриваємо грибний шар пісним майонезом, наносячи його у вигляді сітки або суцільним тонким шаром.

  • Прикрашаємо салат по контуру ароматними сухариками, обсмаженими зі спеціями, а також квіткою з пластин огірка.

Пісний салат з кальмарами

Приготувати такий універсальний смачний салат можна по простому рецептом з покроковими фото для будь-якого випадку, в тому числі і на поминки.

Інгредієнти:

  • кальмари заморожені – 400 г;
  • огірок свіжий – 100 г;
  • перець болгарський – 100 г;
  • лук фіолетовий (бажано) – 1 шт.;
  • помідори (краще черрі) – 100 г;
  • кріп свіжий – кілька гілочок.

Для маринаду:

  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • оцет 9% – 1 ст. л.;
  • вода кип’ячена – 1 ст. л.

Для заправки:

  • часник – 1 зубчик;
  • гірчиця в зернах – ½ ч. л.;
  • кунжут – 1 ст. л.;
  • оцет 9 % – ½ ч. л.;
  • сіль, цукор за смаком;
  • олія оливкова – 3 ст. л.

Приготування:

  • Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, посипаємо сіллю і цукром, наливаємо оцет і окріп, залишаємо на 15 хвилин.

  • Кальмари розморожуємо, промиваємо і уклавши в підходящу ємність, заливаємо окропом на пару хвилин. Після теплової обробки очищаємо морепродукти від плівки і нутрощів, промиваємо.

  • Опускаємо підготовлені кальмари в киплячу підсолену воду, варимо дві хвилини, кладемо в друшляк.
  • Знявши з відварених кальмарів ще і внутрішню плівку, нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо в ємність, де будемо збирати салат.

  • Тонкою соломкою нарізаємо перець і огірки, часточками помідори.

  • Поливаємо заправкою, для приготування якої змішуємо всі необхідні інгредієнти.

Перемішуємо і викладаємо салат на тарілку для подачі.

Пісний салат з рибними консервами

По простому рецептом з покроковими фото приготуємо дуже смачний салат з рибних консервів без яєць.

Інгредієнти:

  • рибні консерви – 200 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • помідори – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • солоний огірок – 1 шт.;
  • кріп – кілька гілочок;
  • майонез пісний за смаком.

Приготування:

  • Відварену в мундирі картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
  • Всі готуються інгредієнти складаємо в підходящу для перемішування ємність.
  • До картоплі додаємо шматочки консервованої риби, соломку свіжого і солоного огірка, а також помідор, нарізаний кубиками.

  • Додаємо подрібнений кріп і пісний майонез, солимо, перчимо і все перемішавши, подаємо до столу.

Буряковий пісний салат з волоськими горіхами і чорносливом

Дуже смачний і простий пісний салат можна приготувати за рецептом з покроковими фото з буряком, горіхами і чорносливом.

Інгредієнти:

  • буряк – 5 шт.;
  • чорнослив – 150 г;
  • горіхи волоські – 100 г;
  • часник – 3 зубки;
  • майонез – 4 ст. л.;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Відварений буряк очищаємо і натираємо на тертці, викладаємо в салатник.

  • До буряка додаємо нарізаний чорнослив і волоські горіхи.

  • Також додаємо в салат подрібнений часник, пісний майонез, сіль і рослинну олію.

  • Грунтовно змішавши всі інгредієнти до однорідного розподілу, викладаємо салат в ємність для подачі.

Останнім часом пісні салати користуються величезною популярністю, очікувані і бажані не тільки під час посту.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь