Дуже простий рецепт пампушок, для яких навіть не потрібні молочні продукти для тіста. Зробити такі ласощі можна навіть на воді, але з обов’язковим додаванням соди, гашеної оцтом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 2.5 ст.
- Вода 250 мл.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Сіль 3 гр.
- Рослинна олія 65 мл.
- Сода 1 ч. л.
- Оцет яблучний 3% 15 мл.
- Цукрова пудра за смаком
Кроки
- У мисці змішують сухі інгредієнти – соду, сіль, борошно і цукор.
- Окремо в більш глибокій ємності з’єднують рідини – оцет, злегка підігріту воду і олію.
- До збитої маси додають потроху суху суміш і вимішують пишне густе тісто, проте його не варто занадто довго місити, інакше пампушки будуть не дуже м’якими.
- Тісто загортають в плівку і залишають на півгодини в холодильнику.
- Після цього тісто розкочують в товстий корж і склянкою або формочкою вирізують вироби.
- Заготовки обсмажують в сильно розігрітій олії до рум’яної скоринки, посипають цукровою пудрою і подають.