Простий і смачний рецепт домашніх цукатів зі сливи

Сливи варяться в 3-4 підходи в цукровому сиропі, після чого відкидаються через друшляк і залишаються, поки не стече весь сироп. Далі все перекладається на деко, застелене пергаментом, і сушиться 4 години при +900С. Готові цукати обвалюються в цукровій пудрі.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
21 год 10 хвДрук
  • Для початку ретельно промиваємо під проточною водою сливи, обсушуємо їх на паперовому рушнику, після чого розрізаємо їх на дві частини і дістаємо кісточки.
  • У відповідну каструлю засипаємо цукровий пісок, заливаємо його водою і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом декількох хвилин, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Далі відправляємо в сироп сливи, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Даємо сливам охолонути і проводимо цю процедуру ще 3-4 рази, щоб вони добре просочилися сиропом, але не зварилися.
  • Тепер відкидаємо сливи через друшляк і залишаємо їх, поки сироп повністю не стече. Його в подальшому можна перелити в пляшку і використовувати для приготування десертів або коктейлів.
  • Далі беремо деко, застеляємо його пергаментним папером і викладаємо туди сливи. Відправляємо їх в духовці на 4 години при температурі +90 С.
  • Готові цукати зі сливи обвалюють в цукровій пудрі і перекладаємо в скляну ємність для зберігання.

Подаємо їх до столу з гарячим чаєм або використовуємо в якості начинки у випічці. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь