Сливи варяться в 3-4 підходи в цукровому сиропі, після чого відкидаються через друшляк і залишаються, поки не стече весь сироп. Далі все перекладається на деко, застелене пергаментом, і сушиться 4 години при +900С. Готові цукати обвалюються в цукровій пудрі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Слива 1 кг.
- Вода питна 1.5 л.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Для початку ретельно промиваємо під проточною водою сливи, обсушуємо їх на паперовому рушнику, після чого розрізаємо їх на дві частини і дістаємо кісточки.
- У відповідну каструлю засипаємо цукровий пісок, заливаємо його водою і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом декількох хвилин, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Далі відправляємо в сироп сливи, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Даємо сливам охолонути і проводимо цю процедуру ще 3-4 рази, щоб вони добре просочилися сиропом, але не зварилися.
- Тепер відкидаємо сливи через друшляк і залишаємо їх, поки сироп повністю не стече. Його в подальшому можна перелити в пляшку і використовувати для приготування десертів або коктейлів.
- Далі беремо деко, застеляємо його пергаментним папером і викладаємо туди сливи. Відправляємо їх в духовці на 4 години при температурі +90 С.
- Готові цукати зі сливи обвалюють в цукровій пудрі і перекладаємо в скляну ємність для зберігання.
Подаємо їх до столу з гарячим чаєм або використовуємо в якості начинки у випічці. Приємного апетиту!