Щоб обліпихове варення зберегло якомога більше корисних властивостей, приготуйте його без варіння. Такий рецепт приємно здивує вас своєю швидкістю і простотою. Використовуйте його для зимових заготовок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха 2 кг.
- Цукор-пісок 3 кг.
Кроки
- Перебираємо ягоди обліпихи від гілок і листя, потім вимочуємо їх у холодній воді.
- Підготовлену чисту обліпиху подрібнюємо в блендері до стану рідкої кашки.
- Далі масу розтираємо за допомогою дрібного сита, щоб прибрати всі кісточки і отримати ще більш ніжний склад.
- Засипаємо продукт цукром і ретельно його розмішуємо. В процесі, сухий продукт повинен повністю розчинитися.
- Розливаємо частування по скляній тарі, закриваємо кришкою і зберігаємо в прохолодному місці. Можна поставити в холодильник!