Легкий рецепт смачного соусу, який готують з додаванням молока і улюбленого бульйону – овочевого або м’ясного. Якщо використовувати рибний бульйон, соус можна подавати до рису, пасти або морепродуктів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Бульйон (курячий, рибний, овочевий) 200 мл.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Сир твердий або плавлений 150 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
Кроки
- У глибокій сковороді розтоплюють масло (30 гр.) і додають до нього пшеничне борошно, ретельно розмішуючи.
- Молоко і бульйон попередньо розігрівають, щоб вони були тієї ж температури, що і масляно-борошняна маса.
- У сковороду поступово вводять молоко, а потім бульйон. При цьому масу потрібно інтенсивно мішати і нагрівати, щоб соус почав густіти. Тримають суміш на середньому вогні протягом 3 хвилин.
- Після цього в соус всипають натертий сир твердих сортів або нарізаний плавлений сирок. Гарненько перемішують і гріють, поки сир не розчиниться.
- Коли соус придбає потрібну консистенцію, його приправляють сіллю за смаком, додають спеції і ще трохи вершкового масла (20 гр.), щоб він став більш ніжним і насиченим.