Простий рецепт компоту з груш і яблук шматочками

компоту з груш і яблук шматочками

Класична класика – компот з груш з яблучками на зиму один з найсмачніших різновидів цього напою. Фрукти відмінно поєднуються і доповнюють один одного, вигідно підкреслюючи смак кожного.

За рецептом рекомендується взяти фруктів приблизно порівну, але ви можете вибрати будь-яке інше поєднання за своїм бажанням. Замість лимонної кислоти краще використовувати колечко лимона – він додасть приємний післясмак, але можна взяти і кислоту – 1/3 чайної ложечки. З даного обсягу продуктів вийде 1 банка компоту об’ємом 3 літри.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
50 хвДрук
  • У каструльку налийте 2 літри водички і поставте її на вогонь.
  • Яблука і груші гарненько промийте, потім їх потрібно нарізати.
  • Яблуко розріжте навпіл, видаліть серцевину і наріжте кубиками невеликого розміру. Повторіть з усіма яблуками і перейдіть до груш – алгоритм дій той же.
  • Фрукти викладіть в банку – у вас повинна бути заповнена приблизно половина баночки.
  • Влийте в банку закипілу воду, накрийте кришечкою і залиште на 20 хвилинок.
  • Через 20 хвилинок злийте воду в каструльку. Туди ж відправте цукор і добре розмішайте, а потім поставте на вогонь.
  • Коли сиропчик почне кипіти, перемішайте кілька разів, щоб цукор повністю розтанув.
  • В баночку покладіть кружечок лимона і налийте туди сироп. Закатати.
  • Переверніть банку кришкою вниз, укутайте і залиште, щоб вона повністю охолола. Потім відправте на постійне зберігання в темне місце.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь