Класична класика – компот з груш з яблучками на зиму один з найсмачніших різновидів цього напою. Фрукти відмінно поєднуються і доповнюють один одного, вигідно підкреслюючи смак кожного.
За рецептом рекомендується взяти фруктів приблизно порівну, але ви можете вибрати будь-яке інше поєднання за своїм бажанням. Замість лимонної кислоти краще використовувати колечко лимона – він додасть приємний післясмак, але можна взяти і кислоту – 1/3 чайної ложечки. З даного обсягу продуктів вийде 1 банка компоту об’ємом 3 літри.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша 500 гр.
- Яблуко 500 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Лимон 1 кільце
- Вода
Кроки
- У каструльку налийте 2 літри водички і поставте її на вогонь.
- Яблука і груші гарненько промийте, потім їх потрібно нарізати.
- Яблуко розріжте навпіл, видаліть серцевину і наріжте кубиками невеликого розміру. Повторіть з усіма яблуками і перейдіть до груш – алгоритм дій той же.
- Фрукти викладіть в банку – у вас повинна бути заповнена приблизно половина баночки.
- Влийте в банку закипілу воду, накрийте кришечкою і залиште на 20 хвилинок.
- Через 20 хвилинок злийте воду в каструльку. Туди ж відправте цукор і добре розмішайте, а потім поставте на вогонь.
- Коли сиропчик почне кипіти, перемішайте кілька разів, щоб цукор повністю розтанув.
- В баночку покладіть кружечок лимона і налийте туди сироп. Закатати.
- Переверніть банку кришкою вниз, укутайте і залиште, щоб вона повністю охолола. Потім відправте на постійне зберігання в темне місце.