Прозоре варення з яблук білий налив часточками

Приготувати прозоре варення з яблук усім відомого сорту «Білий налив» трохи складніше, ніж з інших сортів. Ці яблука швидко дозрівають, і їхня текстура стає розсипчастою. Щоб яблучні часточки зберегли форму у варенні, їх попередньо потрібно замочити в розчині солі та харчової соди, потім витримати в цукровому сиропі та варити у три прийоми з перервою на охолодження. Ці яблука солодкі власними силами, тому цукру можна додати менше, ніж у стандартній пропорції 1:1.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Почнемо готувати прозоре варення з яблук білий налив часточками. Для варення часточками вибираємо не перестиглі яблука і краще зняті з дерева.
  • Яблука ретельно промиваємо під проточною водою, розрізаємо на четвертинки та видаляємо насіннєві коробочки. Потім яблука нарізаємо на часточки завтовшки до 3-5 мм і кладемо їх у великий посуд.
  • В одному літрі води розчиняємо сіль та заливаємо цим розчином яблука на 10 хвилин. Потім розчин зливаємо, яблука промиваємо та заливаємо другим літром води, розчинивши в ній соду. Наполягаємо яблука в розчині соди ще 10-15 хвилин, потім воду зливаємо та повторно промиваємо часточки.
  • Промиті часточки яблучні перекладаємо в посуд для варіння варення і засипаємо розрахованою кількістю цукру. Яблука у цукрі залишаємо на 10–12 годин, щоб вони дали свій сік.
  • Після цього посуд з яблуками в цукровому сиропі доводимо до кипіння на невеликому вогні і варимо 5 хвилин. Вогонь вимикаємо і залишаємо варення до повного остигання і не менше ніж на 4 години. Потім ще 2 рази варимо варення на невеликому вогні протягом 5 хвилин від початку кипіння та з перервою на охолодження. Яблучні часточки в результаті стануть прозорими і збережуть форму
  • Після третього варіння готове варення з «Білого наливу» розливаємо в стерильні баночки, герметично закупорюємо і після остигання переносимо в місце зберігання. Таке варення добре зберігається при домашній температурі.

Таке варення добре зберігається при домашній температурі.

Смачних та вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь