Рецепти булочок для бургерів в домашніх умовах

Час приготування: 1 год 30 хв

Якщо ви вирішили готувати домашні бургери і вже знаєте, як правильно посмажити для них котлети, значить настав час навчитися випікати смачні булочки. Рецепт такий випічки зовсім нескладний, якщо слідувати покроковим фото і порад.

Самі смачні булочки для бургерів з кунжутом

По класичному рецепту булочки для бургерів готуються з прісного дріжджового тіста. Але можна додати трохи вершкового масла, тоді випічка вийде більш ніжним і пишним, як на покрокових фото.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 50 г вершкового масла.

Додатково:

  • 1 ст. л. молока;
  • 1 яйце;
  • 0,5 ч. л. кунжуту.

Приготування:

  • У миску від загальної кількості просіваємо 3-4 ст. ложки борошна, всипаємо цукор і розмішуємо. Вливаємо тепле молоко, висипаємо сухі дріжджі, ретельно розмішуємо. Опару прикриваємо і прибираємо в тепло на 10 хвилин.

  • Після в опару вбиваємо яйце, вливаємо розтоплене тепле масло, перемішуємо. Порційно вводимо борошно і замішуємо однорідне тісто, воно має бути м’яким, але щільно тримати форму.
  • Кладемо тісто в чашу, прикриваємо і залишаємо в теплі на 20 хвилин. За цей час тісто трохи підросте, викладаємо його на стіл, обминаємо, скачуємо в ковбаску і ділимо на 8-10 рівних частин.

  • Тепер з кожного шматочка тіста формуємо кульку, накриваємо плівкою і залишаємо на 5 хвилин.
  • Після кожна кулька ще раз обминаємо і підкочуємо, щоб булочки вийшли красивими і рівними.

  • Вироби кладемо на деко з пергаментом, знову накриваємо плівкою і залишаємо в теплі. Булочки збільшаться в об’ємі в 2 рази.
  • У миску розбиваємо яйце, вливаємо молоко, ретельно збовтуємо.

  • Отриманою сумішшю змащуємо булочки, посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин, температура 180 °С.
  • Готові булочки відразу не виймаємо, а залишаємо на 5 хвилин у вимкненій духовці. Потім накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

  • Булочки для бургерів готуються з дріжджового тіста, звичайно, можна використовувати і звичайний розпушувач, але це вже буде трохи інша технологія і результат.

Булочки для бургерів як в Макдональдсі

Ділимося з вами покроковим з фото рецептом смачних булочок для бургерів як в Макдональдсі. Для такої випічки замішують дріжджове тісто, яке дуже любить тепло, а значить, всі продукти мають бути кімнатної температури.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна;
  • 150 мл молока;
  • 100 мл води;
  • 6 г сухих дріжджів;
  • 6 г солі;
  • 10 г цукру;
  • 30 г вершкового масла.

Додатково:

  • 1 ч. л. сметани;
  • 1 жовток;
  • 15 г кунжуту.

Приготування:

  • Молоко злегка підігріваємо, виливаємо в миску, підсипаємо дріжджі і цукор. Розмішуємо, прикриваємо і залишаємо на 10 хвилин в теплі, щоб дріжджі активізувалися.

  • Як тільки опара покриється пінною шапочкою, просіваємо в неї борошно.
  • У теплій воді розмішуємо сіль і переливаємо в загальну масу.
  • Також додаємо розм’якшене вершкове масло і замішуємо тісто, а щоб з нею було зручно працювати, руки змащуємо рослинною олією.

  • Тісто кладемо в миску, яку також змащуємо олією і залишаємо під плівкою на 40 хвилин в теплому місці.
  • Після тісто викладаємо на стіл, кілька разів його обминаємо, повертаємо в миску і залишаємо ще на 40 хвилин.
  • Потім тісто ділимо на 6 рівних частин, формуємо булочки, кладемо на деко з пергаментом і даємо їм час піднятися.

  • Сметану змішуємо з яйцем, змащуємо сумішшю булочки і посипаємо їх кунжутом.

  • Відправляємо вироби в духовку на 15 хвилин, температура 190 °С.
  • Такі булочки готуються дуже просто, головне-не перегріти молоко, інакше дріжджі завариться, і тісто не підніметься.

Булочки для бургерів на воді

Навіть на простій воді можна приготувати дуже смачні булочки для бургерів. Для деяких господинь це навіть найкращий рецепт випічки, адже булочки виходять смачними і повітряними, як на покрокових фото.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 250 мл теплої води;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 40 г вершкового масла;
  • 20 г свіжих дріжджів;
  • 0,5 ч. л. куркуми (за бажанням).

Додатково:

  • 1 жовток;
  • 1 ст. л. молока;
  • кунжут.

Приготування:

  • Починаємо з приготування опари. У миску подрібнюємо на шматочки свіжі дріжджі, підсипаємо до них 1 ст. ложку цукру і 3 ст. ложки борошна. Вливаємо воду, температура якої не повинна бути вище 40 °С, ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок. Після опару накриваємо і залишаємо в теплі на 30 хвилин.

  • У опару, що підійшла підсипаємо сіль, вбиваємо яйце, також за бажанням для гарного кольору додаємо куркуму. Слідом додаємо цукор, що залишився і м’яке масло. Всі добре розмішуємо, можна навіть за допомогою стаціонарного міксера.

  • Тепер висипаємо борошно і замішуємо тісто, яке накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці для підйому на 1,5 години.

  • Як тільки тісто збільшиться в об’ємі, викладаємо на змащене олією стіл, обминаємо і ділимо на 6 рівних частин.
  • З кожного шматочка тіста формуємо булочки, кладемо на деко з пергаментом, накриваємо і залишаємо на расстойку.

  • Після вироби змащуємо сумішшю жовтка і молока, присипаємо насінням кунжуту і відправляємо в духовку на 20 хвилин, температура 180 °С.

Готові булочки дістаємо, злегка скроплюємо водою, накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо випічку в звичайному целофановому пакеті.

Чорні булочки для бургерів

Якщо вас цікавить, як в закладах фастфуду готують чорні булочки для бургерів, то поспішаємо вас порадувати, що є рецепт з покроковим фото, завдяки якому в домашніх умовах можна спекти саме такі.

Інгредієнти:

  • 250 мл води;
  • 450 г борошна;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 6 г сухих дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 40 мл рослинної олії;
  • 12 р чорнило каракатиці.

Додатково:

  • 1 яйце;
  • насіння кунжуту.

Приготування:

  • У миску вбиваємо яйце, дріжджі, сіль і цукор, розмішуємо. Після вливаємо теплу воду і додаємо чорнило каракатиці. Тепер ретельно розмішуємо, щоб суміш стала однорідного чорного кольору.

  • У глибоку чашу просіваємо борошно, робимо в ній поглиблення і вливаємо чорну суміш. Вимішуємо тісто протягом 5-8 хвилин, у процесі додаємо рослинну олію.

  • Після накриваємо чашу з тестом плівкою і залишаємо в теплі на 1 годину.
  • Через годину обминаємо тісто і залишаємо ще на годину для повторного підйому.
  • Готове тісто ділимо на 10 рівних частин, формуємо булочки, кладемо на деко з пергаментом і під плівкою залишаємо на 30 хвилин.

  • Виделкою збовтуємо яйце, акуратно змащуємо булочки, зверху посипаємо насінням кунжуту.
  • Підготовлені вироби ставимо випікатися в розігріту до 190 °С духовку на 15 хвилин.

  • Готові булочки накриваємо рушником і даємо їм час повністю охолонути.

Деякі господині використовують для випічки чорних булочок активоване вугілля, яке перемелюють на кавомолці і змішують з борошном. На відміну від чорнила каракатиці, вугілля не впливає на смак і аромат готових виробів.

Рожеві булочки для бургерів

Якщо вам не подобається чорна випічка, то ваше серця обов’язково підкорять рожеві булочки для бургерів. А в чому їх секрет, розповімо в рецепті з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • 260 г борошна;
  • ¾ Склянки молока;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • половина буряка (запеченого);
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 1-2 ч. л. цукру;
  • 1 яйце;
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Молоко ставимо на плиту і доводимо до температури 40 °С.
  2. У мисочці змішуємо дріжджі з цукром і невеликою кількістю молока. Залишаємо на 10-15 хвилин.
  3. В цей час просіваємо борошно змішуємо з сіллю.
  4. Також беремо буряк, її потрібно попередньо запекти в духовці, нарізаємо шматочками і разом з рештою молоком відправляємо в блендер, подрібнюємо.
  5. Отриману рожеву масу пропускаємо через сито.
  6. В піалу розбиваємо яйце і збовтуємо вилочкою.
  7. Тепер в борошно відправляємо частина яйця, трохи залишаємо для змазування булочок, розм’якшене вершкове масло.
  8. А також вливаємо дріжджову і цукрову суміш, замішуємо не надто туге тісто. Перекладаємо тісто в чисту і змащену маслом чашу, накриваємо і залишаємо в теплі на 1-2 години.
  9. Піднялося тісто викладаємо на посипаний борошном стіл, обминаємо і ділимо на 3 рівні частини.
  10. Формуємо з тіста булочки, кладемо на деко з пергаментом, даємо їм час піднятися.
  11. Після змащуємо залишилися яйцем, посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку на 10-12 хвилин, температура 180 °С.
  12. При бажанні можна спекти і зелені булочки, додавши в тісто харчовий барвник, але краще соус песто для більш природного кольору.

Ось такі булочки для бургерів різні на смак і навіть на колір можна виготовити своїми руками. Всі запропоновані рецепти з покроковими фото не потребує дорогих інгредієнтів і особливої майстерності. Дізнатися, вийшли булочки чи ні, дуже просто – м’якуш повинен бути світлим, дрібнопористої структури, а порожнеч усередині бути не повинно.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь