Домашні булочки для бургерів

Домашні булочки для бургерів

Що таке бургер? Пара шматочків хрусткого хліба, кілька листя салату, котлета, сир і кілька видів овочів. У домашньому виконанні будь-який сендвіч перетворюється з фастфуду в збалансоване харчування. Але якщо ви хочете, щоб він був від початку і до кінця натуральним і корисним, доведеться приготувати домашні булочки для бургерів.

Як приготувати булки для бургерів

Адже магазинні зроблені так, що можуть зберігатися тижнями і не черствіти. До того ж на смак вони так собі, особливо якщо попередньо не обсмажити їх на сковороді. Але навіщо це робити, якщо можна приготувати хліб для гамбургера своєї мрії?

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
60 хвДрук
  • Пам’ятайте, що інгредієнти повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте яйця заздалегідь. Підігрійте молоко і масло і дайте останньому охолонути протягом 5 хвилин.
  • Дріжджі насипте в теплу воду (2 ст.л.), щоб вони прокинулися, і залиште на 5 хвилин. Потім додайте до них масло, молоко, мед і цукор.
  • Додайте частинами борошно і замісіть м’яке тісто (сіль додайте в останню чергу).
  • Змастіть його рослинною олією і залиште в теплому місці на півтори-дві години. Потім розділіть тісто на 12 частин і скачайте їх в кульки.
  • Викладіть кульки на деко, застелене пергаментним папером, змащеним маслом. Накрийте плівкою або рушником і залиште ще на годину.
  • Збийте яйце і змастіть ним булочки. Присипте кунжутом і випікайте від 15 до 18 хвилин при 200 градусах.

Булочок вийде багато, і чим більше, тим краще. Зазначеної кількості продуктів вистачає на 12 шматочків тіста, а це 12 ідеальних основ для бургера. Та й не тільки: до супу, рагу, гуляш та іншим ситним напіврідким страв вони теж підійдуть, а також стануть прекрасними претендентами на роль смачного бутерброда. А якщо булочок вийшло більше, ніж потрібно, Просто закиньте їх в морозилку. Бажаємо смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь