Рецепти паски в хлібопічці

паска в хлібопічці
Час приготування: 1 год 30 хв

Паска – головний атрибут святкового столу. Сьогодні з’являються нові рецепти, які поєднують класичну форму випічки і сучасні способи її приготування, наприклад, в хлібопічці.

Венеціанська паска

В хлібопічці можна приготувати паску за венеціанським рецептом. Випічка виходить смачною, ароматною і м’якою. З віденського тіста можна випікати не тільки паски, а й булочки з рулетами. Далі – рецепт з фото покроково.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки молока;
  • 3 ст. л. меду;
  • 60 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 4 яєчних жовтка;
  • 1/3 склянки цукру;
  • 600 г борошна (+ 1 ст. л.);
  • 1 ч. л. солі;
  • 8 г сухих дріжджів;
  • родзинки, цукати.

Приготування:

  • Родзинки і цукати висипаємо в миску, кладемо до них 1 ст. ложку борошна, перемішуємо.
  • У відерце хлібопічки відправляємо всі рідкі інгредієнти, тобто вливаємо молоко, рослинне і розтоплене вершкове масло. А також мед і яєчні жовтки.

  • Далі закладаємо сухі продукти, а саме: сіль, цукор, дріжджі, ванілін і борошно.

  • Встановлюємо відерце в хлібопічку і вибираємо програму «Французький хліб» або «Солодкий хліб».
  • Після сигналу в відерце висипаємо родзинки і цукати, закриваємо кришку.

  • Як тільки процес вимішування буде завершено, кришку хлібопічки більше не відкриваємо. Тісто буде підходити і випікатися.
  • Після закінчення програми паска одразу дістаємо з відерця, викладаємо на решітку, повністю остуджуємо і присипаємо цукровою пудрою.

Для прикраси пасхальної випічки можна приготувати глазур, але венеціанська паска просто посипають цукровою пудрою.

Сирна паска з цукатами

Для великої родини в хлібопічці можна приготувати сирну паску. Випічка виходить дуже смачною, ніжною і ароматною. Тісто за запропонованим рецептом з фото покроково можна випікати і традиційним способом, тобто в духовці.

Інгредієнти:

  • 70 мл молока;
  • 35 г свіжих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 40 г цукру;
  • 180 г сиру;
  • 400 г борошна;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 60 г вершкового масла;
  • 100 г цукатів.

Приготування:

  • У тепле молоко (не гаряче, інакше дріжджі просто загинуть) кришимо свіжі дріжджі, розмішуємо. Для тіста можна використовувати і сухі дріжджі (за вагою в три рази менше свіжих).

  • По черзі закладаємо інгредієнти в відерце хлібопічки. Вливаємо молоко з дріжджами, яйця, злегка збовтуємо виделкою.
  • Слідом висипаємо цукор і попередньо просіяне борошно.

  • Далі додаємо сир. Якщо продукт зернистий, то його краще пропустити через сито. Також кладемо злегка підтоплене масло.

  • Додаємо сіль, відерце з вмістом встановлюємо на своє місце, закриваємо кришкою і вибираємо програму «Солодкий хліб».
  • Якщо в хлібопічці передбачений спеціальний контейнер для добавок, то висипаємо в нього цукати. Якщо такого лоточка немає, то добавки засипаємо після повного замішування тіста.

  • Після закінчення програми відерце одразу дістаємо з хлібопічки, витягаємо з нього паска і остуджуємо на решітці в рушник.

  • Повністю остиглу випічку покриваємо глазур’ю або шоколадним ганашем. Для цього шматочки шоколаду заливаємо вершками, розтоплюємо на водяній бані або короткими імпульсами в мікрохвильовці. Також для прикраси паски використовуємо різнокольорові цукати.

Паска з апельсином в хлібопічці Panasonic

Паска з апельсином – оригінальний рецепт з фото покроково пасхальної випічки з яскраво вираженим цитрусовим смаком і ароматом. Такий паску можна спекти в духовці, так і в хлібопічці.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна;
  • 2,5 ч. л. сухих дріжджів;
  • 4 яйця;
  • щіпка солі;
  • 6 ст. л. цукру;
  • ванільний цукор;
  • 90 г вершкового масла;
  • 60 мл апельсинового соку;
  • цедра апельсина;
  • родзинок, журавлина, горіхи.

Приготування:

  • З апельсина акуратно, не зачіпаючи білу частину, яка дає гіркоту, зчищають цедру.

  • Також з цитруса вичавлюємо сік.
  • Тепер у сік додаємо цедру і перемішуємо.
  • У миску розбиваємо яйця, підсипаємо до них сіль і цукор, збиваємо до розчинення всіх кристалів.

  • Борошно просіваємо (бажано два рази) і висипаємо в відерце хлібопічки.
  • Слідом відправляємо яєчну суміш, апельсиновий сік з цедрою і кладемо розм’якшене вершкове масло.

  • Відерце ставимо в хлібопічку, у відділення для сухофруктів висипаємо родзинки, сушену журавлину і подрібнені горіхи.
  • У відділення для дріжджів висипаємо сухі дріжджі.
  • Ванільним цукром присипаємо сухофрукти.

  • На панелі хлібопічки встановлюємо 8 режим та розмір XL, натискаємо «Старт».
  • Після закінчення програми паска одразу дістаємо з хлібопічки, повністю остуджуємо і покриваємо глазур’ю, наприклад, білкової. Для цього яєчний білок збиваємо разом з цукровою пудрою і лимонним соком.

Шоколадна паска в хлібопічці

Для всіх шанувальників шоколадної випічки також знайдеться свій рецепт з фото покроково великоднього кошика, в якому чудово поєднуються здобне тісто, шоколад і горіхи.

Паска також можна приготувати без особливих клопотів і втрати часу в хлібопічці.

Інгредієнти:

  • 1 стакан молока;
  • 600 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. какао;
  • 2/3 склянки цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • ¼ Ч. л. кориці;
  • 2,5 ч. л. сухих дріжджів;
  • 50 г шоколаду;
  • щіпка солі;
  • жменя волоських горіхів.

Приготування:

  • У відерце закладаємо інгредієнти так, як вказано в рецепті (нічого не змінюємо, це дуже важливо). Спочатку всипаємо 2 ч. л. сухих дріжджів, потім обов’язково просіяне борошно, але поки що тільки 3 склянки. А також 3 ст. ложки цукру. Тепер висипаємо какао, яке попередньо змішати з корицею, сіль.

  • Зверху — яйця, м’яке масло і молоко.
  • Вміст відерця не перемішуємо, а просто встановлюємо його в хлібопічку.

  • На панелі приладу вибираємо програму 1, вага — 750 р. Включаємо.
  • Перед тим як пічка почне другий раз замішувати тісто, відправляємо залишилися дріжджі, борошно і цукор, додаємо подрібнений шоколад і горіхи.

  • Після сигналу дістаємо паска, даємо йому час повністю охолонути, прикрашаємо глазур’ю і різнокольоровою присипкою.

Найсмачніша паска в хлібопічці

Пропонуємо рецепт з фото приготування покроково не тільки самого смачної паски в хлібопічці, але і самого ароматного. Секрет випічки в тому, що тісто замішується з додаванням різних прянощів і коньяку.

Інгредієнти:

  • 550 г борошна;
  • 100 мл молока;
  • 50 мл коньяку;
  • 7-8 ст. л. цукру;
  • 3 ч. л. спецій;
  • 50 г свіжих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 60 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. сметани;
  • родзинки.

Приготування:

  • Відерце хлібопічки змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і в першу чергу відправляємо в нього всі рідкі інгредієнти. Вливаємо молоко, коньяк, після додаємо сметану, м’яке масло і яйця.

  • До рідких інгредієнтів висипаємо пропущену через сито борошно. Далі – спеції: кардамон, мускатний горіх і корицю.
  • Слідом засипаємо цукор і кладемо свіжі дріжджі.

  • Тепер відерце з вмістом встановлюємо у хлібопічку, закриваємо кришку, вибираємо режим «Солодкий хліб» і чекаємо закінчення програми.
  • Після сигналу паска одразу дістаємо, остуджуємо, прикрашаємо за своїм смаком і бажанням.

В хлібопічці також виходять дуже ароматні паски з бадьяном, гвоздикою, ваніллю, з додаванням цитрусових соків і настойок.

Паска для великодня в хлібопічці Redmond

Як і в традиційному варіанті, паску в хлібопічці випікається з додаванням різних інгредієнтів, які надають випічці особливий смак і аромат. Пропонуємо рецепт з фото покроково великоднього хліба з родзинками, курагою і кедровими горішками.

Інгредієнти:

  • 450 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 50 г родзинок;
  • 50 р кураги;
  • 30 г кедрових горішків;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 40 г вершкового масла;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 2 ч. л. сухих дріжджів;
  • 0,5 ч. л. солі.

Приготування:

  • Ізюм добре промиваємо і просушуємо. Курагу нарізаємо дрібними шматочками.

  • У відерце хлібопічки вливаємо молоко, вбиваємо яйця і кладемо м’яке масло.
  • Слідом засипаємо цукор звичайний і ванільний, сіль. Додаємо курагу, родзинки і кедрові горішки.

  • В останню чергу висипаємо збагачену киснем борошно, сухі дріжджі.
  • Відерце з усіма інгредієнтами ставимо в хлібопічку і з допомогою кнопки «Меню» вибираємо програму №4 «Здоба». Кнопкою «Вага» встановлюємо 1000 г і випікаємо до закінчення програми.

Після сигналу великодню випічку одразу дістаємо, остуджуємо, накривши паска рушником, а після поливаємо глазур’ю і прикрашаємо кондитерської посипкою.

Паска — кращий рецепт для хлібопічки

Мінімум витрат і максимум задоволення — ось чим хороша хлібопічка, завдяки якій можна спекти дуже смачна паска. Пропонуємо спробувати великодній хліб на вершках. Випічка виходить пишною, м’якою і дуже смачною.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 жовтка;
  • 160 г цукру;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • ¼ Ч. л. ваніліну;
  • 60 г вершкового масла;
  • 200 мл вершків (15%);
  • 2 ч. л. сухих дріжджів;
  • 470 г борошна;
  • 1 лимон;
  • 100 г родзинок;
  • 1 ч. л. коньяку (за бажанням).

Приготування:

  1. У мисочку вбиваємо яйця і злегка збиваємо.
  2. Після підсипаємо цукор, ваніль і сіль, розмішуємо віночком.
  3. Потім вливаємо вершки і кладемо розм’якшене вершкове масло, перемішуємо.
  4. Тепер додаємо цедру одного лимона, розмішуємо. Отриману суміш перелити в відерце хлібопічки. При бажанні підливаємо коньяк.
  5. Слідом засипаємо попередньо просіяне борошно, сухі дріжджі.
  6. Встановлюємо програму «Солодкий хліб» і готуємо до сигналу, а ось додаємо ізюм під час другого вимішування тіста.
  7. Готову паску відразу витягаємо після сигналу, а після того, як він повністю охолоне, прикрашаємо.
  8. Вершки можна замінити молоком з будь-яким відсотком жирності, головне, щоб воно було свіжим. Багато цукор просто засинають одразу у відерце, але все ж краще його попередньо збити з яйцями, так при вимішування кристалики не подряпають чашу.

Ось так просто і без особливого клопоту можна спекти в хлібопічці смачну паску. Але, щоб випічка вдалася, потрібно строго слідувати рецептом з фото, а для відмірювання інгредієнтів використовувати не звичайні ложки, а спеціальні мірні, які входять в комплект з кухонним приладом.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь