Паска – головний атрибут святкового столу. Сьогодні з’являються нові рецепти, які поєднують класичну форму випічки і сучасні способи її приготування, наприклад, в хлібопічці.
Венеціанська паска
В хлібопічці можна приготувати паску за венеціанським рецептом. Випічка виходить смачною, ароматною і м’якою. З віденського тіста можна випікати не тільки паски, а й булочки з рулетами. Далі – рецепт з фото покроково.
Інгредієнти:
- 1,5 склянки молока;
- 3 ст. л. меду;
- 60 г вершкового масла;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 4 яєчних жовтка;
- 1/3 склянки цукру;
- 600 г борошна (+ 1 ст. л.);
- 1 ч. л. солі;
- 8 г сухих дріжджів;
- родзинки, цукати.
Приготування:
- Родзинки і цукати висипаємо в миску, кладемо до них 1 ст. ложку борошна, перемішуємо.
- У відерце хлібопічки відправляємо всі рідкі інгредієнти, тобто вливаємо молоко, рослинне і розтоплене вершкове масло. А також мед і яєчні жовтки.
- Далі закладаємо сухі продукти, а саме: сіль, цукор, дріжджі, ванілін і борошно.
- Встановлюємо відерце в хлібопічку і вибираємо програму «Французький хліб» або «Солодкий хліб».
- Після сигналу в відерце висипаємо родзинки і цукати, закриваємо кришку.
- Як тільки процес вимішування буде завершено, кришку хлібопічки більше не відкриваємо. Тісто буде підходити і випікатися.
- Після закінчення програми паска одразу дістаємо з відерця, викладаємо на решітку, повністю остуджуємо і присипаємо цукровою пудрою.
Для прикраси пасхальної випічки можна приготувати глазур, але венеціанська паска просто посипають цукровою пудрою.
Сирна паска з цукатами
Для великої родини в хлібопічці можна приготувати сирну паску. Випічка виходить дуже смачною, ніжною і ароматною. Тісто за запропонованим рецептом з фото покроково можна випікати і традиційним способом, тобто в духовці.
Інгредієнти:
- 70 мл молока;
- 35 г свіжих дріжджів;
- 2 яйця;
- 40 г цукру;
- 180 г сиру;
- 400 г борошна;
- 0,5 ч. л. солі;
- 60 г вершкового масла;
- 100 г цукатів.
Приготування:
- У тепле молоко (не гаряче, інакше дріжджі просто загинуть) кришимо свіжі дріжджі, розмішуємо. Для тіста можна використовувати і сухі дріжджі (за вагою в три рази менше свіжих).
- По черзі закладаємо інгредієнти в відерце хлібопічки. Вливаємо молоко з дріжджами, яйця, злегка збовтуємо виделкою.
- Слідом висипаємо цукор і попередньо просіяне борошно.
- Далі додаємо сир. Якщо продукт зернистий, то його краще пропустити через сито. Також кладемо злегка підтоплене масло.
- Додаємо сіль, відерце з вмістом встановлюємо на своє місце, закриваємо кришкою і вибираємо програму «Солодкий хліб».
- Якщо в хлібопічці передбачений спеціальний контейнер для добавок, то висипаємо в нього цукати. Якщо такого лоточка немає, то добавки засипаємо після повного замішування тіста.
- Після закінчення програми відерце одразу дістаємо з хлібопічки, витягаємо з нього паска і остуджуємо на решітці в рушник.
- Повністю остиглу випічку покриваємо глазур’ю або шоколадним ганашем. Для цього шматочки шоколаду заливаємо вершками, розтоплюємо на водяній бані або короткими імпульсами в мікрохвильовці. Також для прикраси паски використовуємо різнокольорові цукати.
Паска з апельсином в хлібопічці Panasonic
Паска з апельсином – оригінальний рецепт з фото покроково пасхальної випічки з яскраво вираженим цитрусовим смаком і ароматом. Такий паску можна спекти в духовці, так і в хлібопічці.
Інгредієнти:
- 400 г борошна;
- 2,5 ч. л. сухих дріжджів;
- 4 яйця;
- щіпка солі;
- 6 ст. л. цукру;
- ванільний цукор;
- 90 г вершкового масла;
- 60 мл апельсинового соку;
- цедра апельсина;
- родзинок, журавлина, горіхи.
Приготування:
- З апельсина акуратно, не зачіпаючи білу частину, яка дає гіркоту, зчищають цедру.
- Також з цитруса вичавлюємо сік.
- Тепер у сік додаємо цедру і перемішуємо.
- У миску розбиваємо яйця, підсипаємо до них сіль і цукор, збиваємо до розчинення всіх кристалів.
- Борошно просіваємо (бажано два рази) і висипаємо в відерце хлібопічки.
- Слідом відправляємо яєчну суміш, апельсиновий сік з цедрою і кладемо розм’якшене вершкове масло.
- Відерце ставимо в хлібопічку, у відділення для сухофруктів висипаємо родзинки, сушену журавлину і подрібнені горіхи.
- У відділення для дріжджів висипаємо сухі дріжджі.
- Ванільним цукром присипаємо сухофрукти.
- На панелі хлібопічки встановлюємо 8 режим та розмір XL, натискаємо «Старт».
- Після закінчення програми паска одразу дістаємо з хлібопічки, повністю остуджуємо і покриваємо глазур’ю, наприклад, білкової. Для цього яєчний білок збиваємо разом з цукровою пудрою і лимонним соком.
Шоколадна паска в хлібопічці
Для всіх шанувальників шоколадної випічки також знайдеться свій рецепт з фото покроково великоднього кошика, в якому чудово поєднуються здобне тісто, шоколад і горіхи.
Паска також можна приготувати без особливих клопотів і втрати часу в хлібопічці.
Інгредієнти:
- 1 стакан молока;
- 600 г борошна;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. какао;
- 2/3 склянки цукру;
- 100 г вершкового масла;
- ¼ Ч. л. кориці;
- 2,5 ч. л. сухих дріжджів;
- 50 г шоколаду;
- щіпка солі;
- жменя волоських горіхів.
Приготування:
- У відерце закладаємо інгредієнти так, як вказано в рецепті (нічого не змінюємо, це дуже важливо). Спочатку всипаємо 2 ч. л. сухих дріжджів, потім обов’язково просіяне борошно, але поки що тільки 3 склянки. А також 3 ст. ложки цукру. Тепер висипаємо какао, яке попередньо змішати з корицею, сіль.
- Зверху — яйця, м’яке масло і молоко.
- Вміст відерця не перемішуємо, а просто встановлюємо його в хлібопічку.
- На панелі приладу вибираємо програму 1, вага — 750 р. Включаємо.
- Перед тим як пічка почне другий раз замішувати тісто, відправляємо залишилися дріжджі, борошно і цукор, додаємо подрібнений шоколад і горіхи.
- Після сигналу дістаємо паска, даємо йому час повністю охолонути, прикрашаємо глазур’ю і різнокольоровою присипкою.
Найсмачніша паска в хлібопічці
Пропонуємо рецепт з фото приготування покроково не тільки самого смачної паски в хлібопічці, але і самого ароматного. Секрет випічки в тому, що тісто замішується з додаванням різних прянощів і коньяку.
Інгредієнти:
- 550 г борошна;
- 100 мл молока;
- 50 мл коньяку;
- 7-8 ст. л. цукру;
- 3 ч. л. спецій;
- 50 г свіжих дріжджів;
- 2 яйця;
- 60 г вершкового масла;
- 3 ст. л. сметани;
- родзинки.
Приготування:
- Відерце хлібопічки змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і в першу чергу відправляємо в нього всі рідкі інгредієнти. Вливаємо молоко, коньяк, після додаємо сметану, м’яке масло і яйця.
- До рідких інгредієнтів висипаємо пропущену через сито борошно. Далі – спеції: кардамон, мускатний горіх і корицю.
- Слідом засипаємо цукор і кладемо свіжі дріжджі.
- Тепер відерце з вмістом встановлюємо у хлібопічку, закриваємо кришку, вибираємо режим «Солодкий хліб» і чекаємо закінчення програми.
- Після сигналу паска одразу дістаємо, остуджуємо, прикрашаємо за своїм смаком і бажанням.
В хлібопічці також виходять дуже ароматні паски з бадьяном, гвоздикою, ваніллю, з додаванням цитрусових соків і настойок.
Паска для великодня в хлібопічці Redmond
Як і в традиційному варіанті, паску в хлібопічці випікається з додаванням різних інгредієнтів, які надають випічці особливий смак і аромат. Пропонуємо рецепт з фото покроково великоднього хліба з родзинками, курагою і кедровими горішками.
Інгредієнти:
- 450 г борошна;
- 250 мл молока;
- 1 яйце;
- 50 г родзинок;
- 50 р кураги;
- 30 г кедрових горішків;
- 4 ст. л. цукру;
- 40 г вершкового масла;
- 10 г ванільного цукру;
- 2 ч. л. сухих дріжджів;
- 0,5 ч. л. солі.
Приготування:
- Ізюм добре промиваємо і просушуємо. Курагу нарізаємо дрібними шматочками.
- У відерце хлібопічки вливаємо молоко, вбиваємо яйця і кладемо м’яке масло.
- Слідом засипаємо цукор звичайний і ванільний, сіль. Додаємо курагу, родзинки і кедрові горішки.
- В останню чергу висипаємо збагачену киснем борошно, сухі дріжджі.
- Відерце з усіма інгредієнтами ставимо в хлібопічку і з допомогою кнопки «Меню» вибираємо програму №4 «Здоба». Кнопкою «Вага» встановлюємо 1000 г і випікаємо до закінчення програми.
Після сигналу великодню випічку одразу дістаємо, остуджуємо, накривши паска рушником, а після поливаємо глазур’ю і прикрашаємо кондитерської посипкою.
Паска — кращий рецепт для хлібопічки
Мінімум витрат і максимум задоволення — ось чим хороша хлібопічка, завдяки якій можна спекти дуже смачна паска. Пропонуємо спробувати великодній хліб на вершках. Випічка виходить пишною, м’якою і дуже смачною.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 2 жовтка;
- 160 г цукру;
- ¼ Ч. л. солі;
- ¼ Ч. л. ваніліну;
- 60 г вершкового масла;
- 200 мл вершків (15%);
- 2 ч. л. сухих дріжджів;
- 470 г борошна;
- 1 лимон;
- 100 г родзинок;
- 1 ч. л. коньяку (за бажанням).
Приготування:
- У мисочку вбиваємо яйця і злегка збиваємо.
- Після підсипаємо цукор, ваніль і сіль, розмішуємо віночком.
- Потім вливаємо вершки і кладемо розм’якшене вершкове масло, перемішуємо.
- Тепер додаємо цедру одного лимона, розмішуємо. Отриману суміш перелити в відерце хлібопічки. При бажанні підливаємо коньяк.
- Слідом засипаємо попередньо просіяне борошно, сухі дріжджі.
- Встановлюємо програму «Солодкий хліб» і готуємо до сигналу, а ось додаємо ізюм під час другого вимішування тіста.
- Готову паску відразу витягаємо після сигналу, а після того, як він повністю охолоне, прикрашаємо.
- Вершки можна замінити молоком з будь-яким відсотком жирності, головне, щоб воно було свіжим. Багато цукор просто засинають одразу у відерце, але все ж краще його попередньо збити з яйцями, так при вимішування кристалики не подряпають чашу.
Ось так просто і без особливого клопоту можна спекти в хлібопічці смачну паску. Але, щоб випічка вдалася, потрібно строго слідувати рецептом з фото, а для відмірювання інгредієнтів використовувати не звичайні ложки, а спеціальні мірні, які входять в комплект з кухонним приладом.