Рецепти пісних млинців на поминки

Час приготування: 20 хв

Ще з давніх часів млинці вважаються традиційним блюдом на всіх заходах, в тому числі на поминках. Представляємо кілька простих і смачних рецептів приготування пісних млинців, всі вони з фото і покроковим описом.

Пісні млинці на дріжджах

На поминки готують обіди, де обов’язковим атрибутом виступають пісні млинці. У цьому простому рецепті з фото використовуємо дріжджі, завдяки чому млинці вийдуть повітряними, м’якими, ніжними і дуже смачними.

Інгредієнти для опари:

  • дріжджі живі – 15 г;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • вода – 1 стакан.

Інгредієнти для основного замісу:

  • борошно – 200 г;
  • вода – 1,5 склянки;
  • сіль – 1/3 ч. л.;
  • рослинна олія – 2 ст. л. + для смаження млинців.

Приготування:

  • Для замісу тіста на млинці готуємо глибоку ємність. Кришимо туди живі дріжджі і заливаємо їх теплою водою (близько 37 °С). Розмішуємо до розчинення дріжджів.

  • Тепер додаємо просіяне борошно, тоді тісто виходить більш повітряним і ніжним.

  • Отриману опару ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Залишаємо підходити опару в теплому місці приблизно на 1-1,5 години. В дуже теплому приміщенні при закритих вікнах процес бродіння скорочується. Миску вкриваємо чистим рушником або харчовою плівкою.
  • Коли опара добре підійде, на ній з’явиться багато повітряних бульбашок, приступимо до основного замісу.

  • Додаємо до опарі просіяне борошно, солимо і добре перемішуємо.
  • Далі додаємо в тісто олію, знову ретельно вимішуємо.

  • Теплу воду вливаємо поступово, не припиняючи кругові рухи віночком. У нас повинно вийти однорідне тісто, по консистенції нагадує негусту сметану.
  • Готове тісто залишаємо відпочити приблизно на годину.

  • Коли підійде, ставимо на плиту суху сковороду, нагріваємо її. Потім змащуємо її тонким шаром олії, рекомендується використовувати в цих цілях силіконову кисть.
  • Ополоником виливаємо в центр сковорідки тісто і обертальними рухами рівномірно розподіляємо його по всій жарочній поверхні.
  • Смажимо млинці на середньому вогні з обох сторін по 1-2 хвилини.

  • Підмазувати сковороду слід на кожному третьому або четвертому млинці.

Для приготування дріжджових млинців слід пам’ятати, що замішувати тісто потрібно в два етапи, спочатку опару, а потім основний заміс.

Пісні млинці на мінералці

Рецептів пісних млинців на поминки безліч, у нас вони представлені з фото і покроковим виконанням, що полегшує їх приготування. Щоб отримати тонкі, ніжні, м’які і смачні млинці, потрібно просто слідувати інструкції і виконувати зазначені пропорції.

Млинці, приготовані на мінеральній воді, відмінно вбирають сік від начинки, не розпадаються і не рвуться, коли їх згортають.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 1 склянка;
  • мінеральна газована вода – 2 склянки;
  • цукор-пісок – 1 ст. л.;
  • сіль – на кінчику чайної ложки;
  • соняшникова олія – 2 ст. л. + для смаження млинців.

Приготування:

  • Для замісу тіста в першу чергу змішуємо всі сухі інгредієнти – сіль, цукор-пісок, борошно пшеничне.
  • У суху суміш вливаємо 1 стакан мінеральної води, ретельно вимішуємо тісто, щоб позбутися від грудочок.

  • Після цього вливаємо другий стакан мінералки і знову все ретельно перемішуємо. Додаємо соняшникової олії (2 ст. л.) і інтенсивно збиваємо виделкою або вінчиком. Консистенція тіста повинна вийти як не дуже густа сметана.

  • Відразу після замісу тіста починаємо смажити млинці. Нагріваємо Сковороду, змащуємо її рослинною олією.

  • Ополоником зачерпуємо тісто і виливаємо його в центр жарочної поверхні. Розподіляємо рівномірно по всій площі сковороди. Обсмажуємо на середньому вогні з обох сторін приблизно по 1-2 хвилині.

В якості начинки можна використовувати густе варення або джем.

Пісні млинці на манній крупі

Різноманіття рецептів пісних млинців на поминки або будь-які інші православні заходи дивує, але всі вони прості і смачні. Млинці на манці виходять ніжними, м’якими, поживними, щоправда, трохи товщі, ніж звичайні на воді. З фото і покроковим описом зробити їх буде просто.

Якщо використовувати сковороду з тефлоновим покриттям, додати соняшникову олію не потрібно, млинці дуже добре знімаються і виходять рум’яними і красивими, з дивовижно хрусткими краями.

Інгредієнти:

  • манна крупа – 0,5 склянки;
  • пшеничне борошно в/с – 1 склянка;
  • вода – 1 літр;
  • цукор-пісок – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – для змащування сковороди.

Приготування:

  • Варимо манку. Наливаємо в каструлю 750 мл води, додаємо цукор-пісок та сіль, розмішуємо. Доводимо до кипіння.

  • У киплячу воду поступово додаємо манку, постійно помішуємо. Доводимо до кипіння. Манна каша буде готова вже через 2-3 хвилини.

  • З рештою води змішуємо борошно. Розбиваємо суміш виделкою або віночків, щоб не було грудочок.
  • Отриману борошняну суміш з’єднуємо з манкою. Знову ретельно перемішуємо до однорідності. Консистенція тіста виходить трохи густіше, ніж на звичайні млинці. Але сильно забивати тісто борошном не потрібно.

  • Тепер ставимо на плиту сковорідку, змащуємо її соняшниковою олією, розігріваємо.
  • Зачерпуємо тісто ополоником і виливаємо його в центр жарочної поверхні. Розподіляємо тісто по всій сковороді.

  • Смажимо млинці на середньому вогні з обох сторін приблизно по 2 хвилини, щоб з’явилася золотистість. Перевертати млинець на іншу сторону потрібно після того, як на сирій стороні не буде мокрих плям.

Подавати такі млинці можна з будь-якою начинкою, хоч солодкої, хоч солоною.

Пісні млинці з пшоняними пластівцями

Пшоняні пластівці багаті поживними речовинами і мікроелементами, пісні млинці з використанням цього компонента виходять дуже ніжними та смачними. Їх можна зробити на поминки, додати начинку або просто подати зі сметаною. Рецепт з фото підкаже, як правильно все виконати, щоб млинці вийшли м’якими, ніжними і повітряними.

Інгредієнти:

  • пшоняні пластівці – 1 стакан;
  • вода – 5,5 склянки;
  • дріжджі сухі – 1 уп. (15 м);
  • пшеничне борошно в/с – 3 склянки;
  • цукор-пісок – 6 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • соняшникова олія – для змащування сковороди.

Приготування:

  • Заміс тіста для млинців починаємо з приготування пшоняних пластівців. Є пластівці швидкого приготування, їх досить залити окропом і настояти 3 хвилини, але є й такі, які необхідно варити. Перед тим як готувати пшоняні пластівці, слід уважно прочитати інструкцію на упаковці. При їх приготуванні пластівців трохи більше води, ніж вказано в інструкції, у нас повинна вийти рідка каша.

  • У остиглу пшоняну кашу додаємо просіяне через сито борошно, все добре вимішуємо, щоб не залишалося борошняних грудочок.

  • Додаємо в суміш теплу воду (1 склянка), цукор, сіль і сухі дріжджі, знову все ретельно вимішуємо. Накриваємо миску рушником і відставляємо на 1,5 години.

  • Через зазначений час наливаємо у ємність з тістом ще склянку теплої води. Знову вимішуємо і знову даємо тісту відпочити приблизно 15-20 хвилин.
  • Коли тісто на млинці буде готове, готуємо сковороду. Ставимо її на плиту, змащуємо олією, даємо добре розігрітися.
  • Ополоником зачерпуємо частину тіста і виливаємо його в центр сковороди. Круговими рухами розподіляємо тісто рівномірно по всій жарочній поверхні.

  • Смажимо млинці по 2 хвилини з кожного боку, поки не зарум’яниться.

Завдяки дріжджам пісні млинці на поминки виходять дуже красивими з ажурними візерунками, трохи товщі, ніж звичайні, але неймовірно смачні і поживні. Приготувати їх за нашим рецептом з фото і покроковому опису буде просто.

У стандартне меню на поминки за звичаєм входять пісні млинці. Завдяки нашим рецептами з фото приготувати їх просто, а в результаті виходить смачне і ніжне блюдо.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь