Полтавський капусняк

Полтавський капустняк

Капусняк – українська перша страва. Дуже популярне на Полтавщині. Здавна його готували на весілля та поминальні обіди. Я його дуже люблю! Дуже смачний суп! Густий, наваристий… Спробуйте! Не пошкодуєте! Також буду вдячна дівчаткам-полтавчанкам за правки та коментарі.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 35 хвДрук
  • Зварити м’ясний бульйон.
  • Капусту віджати і порізати дрібно. Опустити в киплячий бульйон. Варимо 20 хвилин.
  • Додаємо промите пшоно. Варимо 15 хвилин.
  • Додаємо очищену картоплю. Цілком. Варимо 30 хвилин.
  • Потім дістати її, потовкти і покласти назад у суп.
  • Потім кладемо пасерування (для цього обсмажуємо цибулю і моркву, додаємо томатну пасту і трохи бульйону, тушкуємо хвилин 10) і залишаємо нудитися ще на хвилин 30, не менше. А можна й довше. :)

Капустняк вариться довго, на дуже повільному вогні, тому терпіння та вільний час знадобиться! :)

Подаємо із зеленню та зі сметаною. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь