Капусняк – українська перша страва. Дуже популярне на Полтавщині. Здавна його готували на весілля та поминальні обіди. Я його дуже люблю! Дуже смачний суп! Густий, наваристий… Спробуйте! Не пошкодуєте! Також буду вдячна дівчаткам-полтавчанкам за правки та коментарі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина або яловичина на бульйон
- Квашена капуста 400 гр.
- Картопля 6 шт.
- Пшоно 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 3 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
Кроки
- Зварити м’ясний бульйон.
- Капусту віджати і порізати дрібно. Опустити в киплячий бульйон. Варимо 20 хвилин.
- Додаємо промите пшоно. Варимо 15 хвилин.
- Додаємо очищену картоплю. Цілком. Варимо 30 хвилин.
- Потім дістати її, потовкти і покласти назад у суп.
- Потім кладемо пасерування (для цього обсмажуємо цибулю і моркву, додаємо томатну пасту і трохи бульйону, тушкуємо хвилин 10) і залишаємо нудитися ще на хвилин 30, не менше. А можна й довше.
Капустняк вариться довго, на дуже повільному вогні, тому терпіння та вільний час знадобиться!
Подаємо із зеленню та зі сметаною. Смачного!